Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabe te twoje świeczki :D Wulkany lepsze :wink:

Opublikowano

Z tym sie zgadzam że świece były słabe, ale tez miałem mało saletry a robiłem z najprostszego przepisu (saletra+cukier) więc też nie chciałem marnować, wulkan na samym początku był wysoki ale krótki.

Opublikowano

Heh cuda,cuda na kiju :P fajne to :-)

Opublikowano

A do wulkanów używałeś Kno3 ,sachorioze , i czyżby opiłki żelaza ? Podzielam twoje zdanie świece słabe , ale wulkany ok . Sam się tym zajmuję , ale ja robię z karmeli ... i polecam ci sklepik strzaly.pl można saletre dobrze kupić chociaż niejest tam najtaniej :/

Opublikowano

Dobre świece to tylko na B&T. A co do wulkanów lypne, trzeba nad zatyczkami popracować i lepszym korpusem, bo wszystko Ci się jara za szybko ;)

Opublikowano

Co do tych świec to szajs :/ Wulkany też takie se za szybko ci się mieszanka spalała (a własnie z czego je robiłeś z zimnych ogni czy z saletry) hmm 4/10 4 za to że próbujesz coś robić sam :razz: hehe

Opublikowano

Wulkany tylko z zimnych ogni... słabe to wszystko było bo miałem mało czasu na to, zrobiłem na odwal w pare minut.

Opublikowano

A w takim razie co to za samoróbki jak mieszanka z komercji??

Opublikowano
A w takim razie co to za samoróbki jak mieszanka z komercji??

Mieszanka komercyjna ale wykonanie samu zrobione :wink: a tak ogolnie kamil dam ci rade jesli chcesz zeby byl lepszy efekt to dodaj ze 40 g wegla i 80 gram saletry z cukrem mowie ci wtefy bedziesz mial super efekt przynajmniej ja tak robie i jest super :razz:
Opublikowano
jesli chcesz zeby byl lepszy efekt to dodaj ze 40 g wegla i 80 gram saletry z cukrem mowie ci wtefy bedziesz mial super efekt przynajmniej ja tak robie i jest super :razz:

:lol::lol::lol:

kamelona nie słuchaj bo paluchy pogubisz :lol:
Opublikowano
jesli chcesz zeby byl lepszy efekt to dodaj ze 40 g wegla i 80 gram saletry z cukrem mowie ci wtefy bedziesz mial super efekt przynajmniej ja tak robie i jest super :razz:

:lol::lol::lol:

kamelona nie słuchaj bo paluchy pogubisz :lol:

Nostra nie rozumię wielu twoich postów jestem młodszy od ciebie ale to nie znaczy że nie znam sie na pirotechnice amatorskiej :/ Jak chcesz to dam ci lekcje xD :P
Opublikowano

Kombinuj dalej to możesz nie dożyć wieku Nostry w jednym kawałku :twisted:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jestem młodszy od ciebie ale to nie znaczy że nie znam sie na pirotechnice amatorskiej :/ Jak chcesz to dam ci lekcje xD :P

:mrgreen: :mrgreen: To kiedy pierwsze lekcje? pragnę dowiedzieć się czegoś na temat tworzenia półkul szelek metodą vacu. tylko przystępnym językiem proszę :oops:
Opublikowano

hahaha :D.. no no Kamil ta "kolejna swieca dymna" juz byla calkiem porzadna, dlugo sie spalala

Opublikowano

Co jak co, ale ta świeczka zrobiła porządną zadymę.
Coraz lepiej Ci to wychodzi ;)

PS:
A ja też mogę na lekcje do kameleona? Płatne to jest? :lol:

Opublikowano

a ta ostatnia swieczka co sie tak dlugo spalala to dodawales do niej troche sody ze sie tak wolno palila?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Abstrahując od tego, że post nie w temacie, powiem tyle, że na oko wygląda, że Twój lift nie był najlepszej jakość. Podaj skład mieszanki i kaliber i długość rurki, z której strzelałeś, wagę szelki est. to może do czegoś dojdziemy. Z filmiku wygląda, że burst był ok. Takie jedno pytanko, czym ujednolicałeś lifta?

Opublikowano

Tu nie ma do czego dochodzić, zmiel porządnie węgiel do pcz, nie musisz się bawić w prasowanie prochu, a i tak wyjdzie bardzo dobry, kilka na 2" dasz i będzie dobrze.

Gwiazdy za słabe, korpus o złej fragmentacji. Korpus spróbuj choćby ze zwykłych kartek do drukarki na wikolu z wodą nawijać na czymś, zrobisz jeszcze kilkanaście to coś zaczniesz łapać

Opublikowano

Ja po kilkunastu dalej byłem ciemny jak tabaka w rogu :lol: i dałem sobie spokój... a zresztą i tak teraz na piro nie mam czasu... W sumie zawsze moje zdolności manualne ( a właściwie ich brak)i lenistwo prowadziło często do tego, że zamiast szelki był starmine or sth. A mówiąc o ujednolicaniu miałem na myśli dokładne zmielenie wszystkiego i przesianie, o gwiazdkach nic nie pisałem bo film jest kiepskiej jakości... a co do lifta może dodać nieco FB :?:

Opublikowano

to już lepiej więcej pcz niż dodawać FB :grin: Te drugie do bursta lepiej zostawić.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Te twoje filmy, są żałosne...

Niezapominaj ,że to jest forum o fajerwerkach kupnych a nie o amatorce :wink:
A co do tych twoich filmów to widać że jesteś początkujący no ale zawsze coś
Pozdrawiam