Skocz do zawartości

25.05.2008 - Lublin - koncert Kayanis

velibrum

Rekomendowane odpowiedzi

Miejsce plac Zamkowy
Czas 23,00
Okazja koncert Kayanis
Wykonawca Goldregen
Czas trwania 4 minuty
Film http://pl.youtube.com/watch?v=L6ptG7FOzQk ( niestety zmuszony byłem go usunąć po wiadomości od Kayanis z groźbą podania do sądu :lol: )

Opis:
Tak jak poprzedni pokaz rozpoczął się pół godziny za wcześnie, tak ten godzinę za późno.
Pokaz poprzedził pokaz laserów i świateł.
Było co oglądać :wink: Muzyka Kayanis według mnie dobrze nadaje się do fajerwerków.
Pokaz rozpoczął się brokatem, a skończył srebrnymi falami. Były też różnokolorowe peonie, crackling.
Sztuczne ognie trwały tylko 4 minuty, ale na niebie wybuchało po kilka bombek jednocześnie.
Jak na same szelki to intensywność była dosyć duża.
Krótko, ale na temat :mrgreen:
Pokaz mi się podobał.

Fajny pokaz. Mnóstwo szelek wybuchających po kilka na raz za co duży +
Szkoda, że zabrakło paru baterii może chociaż pokaz byłby trochę dłuższy :wink: ale i tak było bardzo dobrze. Co do efektów szelek no to dosyć spora różnorodność :wink: a wiec też OK. Finał mógłby być trochę lepszy, jak przez cały pokaz strzelali tyle szelek to na finał mogli trochę więcej puścić :grin:

Pokaz oceniam na 9/10

Taka drobna uwaga, jako że nie jeden pokaz już w życiu widziałem, z dozą pewności na 95% mogę powiedzieć, że wykonała go firma Goldregen. A swoją drogą pokaz bardzo ładny. Jak dla mnie to dobrze, że nie było w nim wyrzutni bo od paru lat oglądam z racji miejsca zamieszkania głównie pokazy NakajaArt a oni niestety zbyt dużo wyrzutni, jak dla mnie, w stosunku do szelek używają:(

Właśnie miałem korektę zrobić po ponownym obejrzeniu 50/50 Goldregen/Click Pruszcz Gdański z naciskiem na clicka. A co do Goldregen to strony od 3 m-cy nie aktualizowali. Z resztą chyba tylko goście z Surexa to robią regularnie ;)
Edit# po dokładnym obejrzeniu już wiem, że na 100% to Click wykonywał wystarczy spojrzeć na efekty od 3 min 38s - Golden Ring w Green Peony - to bardzo typowe szelki dla tej firmy. Strzelali ich dużo w Ustce w 2007 no i na sylwku we Wrocku :) - dodatkowo układ na niebie - mimo zbyt dużego zbliżenia jest typowy dla ustawienia moździerzy w skrzyniach przez Clicka :) No i ten galimatias na niebie nie podoba mi sie jak dla mnie ta firma strzela za dużo szelek zbyt blisko siebie i tworzy się bigos z efektów. Jakby stosowali kilka stanowisk zamiast skrzyń z kątowymi moździerzami bardziej by mi się podobało, ale cóż taki ich urok.

Hm, ja jestem trochę zdziwiony brakiem wyrzutni.
Na pewno pokaz miał jako taki budżet, bo przy małym budżecie nie zastosowano by tylu szelek. Według mnie powinni umieścić w pokazie kilka wyrzutni, zawsze one nakręcają tempo i dają ładne efekty. No cóż, szelki same w sobie były ładne - szczególnie podobały mi się złote korony, naprawdę bardzo je lubię :)

Swoją drogą film dany przez mpi jest kręcony z odpowiedniej odległości. Jakby on był od początku to bym nie miał żadnych wątpliwości, że pokaz wykonała firma Click z Pruszcza Gdańskiego :grin: