velibrum 12 Opublikowano 26 Maja 2008 Miejsce plac ZamkowyCzas 23,00Okazja koncert KayanisWykonawca GoldregenCzas trwania 4 minutyFilm http://pl.youtube.com/watch?v=L6ptG7FOzQk ( niestety zmuszony byłem go usunąć po wiadomości od Kayanis z groźbą podania do sądu :lol: )Opis:Tak jak poprzedni pokaz rozpoczął się pół godziny za wcześnie, tak ten godzinę za późno. Pokaz poprzedził pokaz laserów i świateł. Było co oglądać Muzyka Kayanis według mnie dobrze nadaje się do fajerwerków. Pokaz rozpoczął się brokatem, a skończył srebrnymi falami. Były też różnokolorowe peonie, crackling.Sztuczne ognie trwały tylko 4 minuty, ale na niebie wybuchało po kilka bombek jednocześnie.Jak na same szelki to intensywność była dosyć duża.Krótko, ale na temat :mrgreen: Pokaz mi się podobał. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 26 Maja 2008 Fajny pokaz. Mnóstwo szelek wybuchających po kilka na raz za co duży +Szkoda, że zabrakło paru baterii może chociaż pokaz byłby trochę dłuższy ale i tak było bardzo dobrze. Co do efektów szelek no to dosyć spora różnorodność a wiec też OK. Finał mógłby być trochę lepszy, jak przez cały pokaz strzelali tyle szelek to na finał mogli trochę więcej puścić :grin: Pokaz oceniam na 9/10 Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 29 Maja 2008 Taka drobna uwaga, jako że nie jeden pokaz już w życiu widziałem, z dozą pewności na 95% mogę powiedzieć, że wykonała go firma Goldregen. A swoją drogą pokaz bardzo ładny. Jak dla mnie to dobrze, że nie było w nim wyrzutni bo od paru lat oglądam z racji miejsca zamieszkania głównie pokazy NakajaArt a oni niestety zbyt dużo wyrzutni, jak dla mnie, w stosunku do szelek używają Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 29 Maja 2008 To nie goldregen bo na ich stronie są podane jakie pokazy robili i tego nie robili Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 29 Maja 2008 Właśnie miałem korektę zrobić po ponownym obejrzeniu 50/50 Goldregen/Click Pruszcz Gdański z naciskiem na clicka. A co do Goldregen to strony od 3 m-cy nie aktualizowali. Z resztą chyba tylko goście z Surexa to robią regularnie Edit# po dokładnym obejrzeniu już wiem, że na 100% to Click wykonywał wystarczy spojrzeć na efekty od 3 min 38s - Golden Ring w Green Peony - to bardzo typowe szelki dla tej firmy. Strzelali ich dużo w Ustce w 2007 no i na sylwku we Wrocku - dodatkowo układ na niebie - mimo zbyt dużego zbliżenia jest typowy dla ustawienia moździerzy w skrzyniach przez Clicka No i ten galimatias na niebie nie podoba mi sie jak dla mnie ta firma strzela za dużo szelek zbyt blisko siebie i tworzy się bigos z efektów. Jakby stosowali kilka stanowisk zamiast skrzyń z kątowymi moździerzami bardziej by mi się podobało, ale cóż taki ich urok. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 31 Maja 2008 :arrow: http://pl.youtube.com/watch?v=8r4q8Uz0zoQFilm znaleziony na yuotubie też z tego pokazu :grin: Cytuj
witus 0 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Hm, ja jestem trochę zdziwiony brakiem wyrzutni.Na pewno pokaz miał jako taki budżet, bo przy małym budżecie nie zastosowano by tylu szelek. Według mnie powinni umieścić w pokazie kilka wyrzutni, zawsze one nakręcają tempo i dają ładne efekty. No cóż, szelki same w sobie były ładne - szczególnie podobały mi się złote korony, naprawdę bardzo je lubię Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Swoją drogą film dany przez mpi jest kręcony z odpowiedniej odległości. Jakby on był od początku to bym nie miał żadnych wątpliwości, że pokaz wykonała firma Click z Pruszcza Gdańskiego :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi