Skocz do zawartości

30.05.2008 - Warszawa - Finał Coca-Cola Cup 2008

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz Sztucznych Ogni - Finał Coca-Cola Cup 2008 - 30.05.2008

Okazja - Finał Turnieju Coca-Cola Cup
Miejsce - Bemowski Ośrodek Piłki Nożnej
Godzina - 21.55
Wykonawca - ???
Długość pokazu - 5:45
Link do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=AGHWbc5NeqU

Komentarz - Pokaz mam wrażanie, że był organizowany przez mało profesjonalną firmę.
Po pierwsze, bardzo przeszkadzały niekiedy dość długie przerwy między efektami.
Po drugie, niektóre szelki były chyba słabej jakości, bo bardzo szybko znikały z nieba.
Po trzecie, fajerwerki nie były w żaden sposób zgrane z muzyką.
Po czwarte, była niska dynamika.
Po piąte, nie było żadnego wyraźnego zakończenia pokazu, dlatego gdy wybuchła ostatnia szelka - jak się okazało - kręciłem dalej.
Dopiero gdy ściszyli muzykę wiedziałem, że jest koniec i rozległy się niemrawe brawa.
Żeby nie było tak, że były same negatywy, to mogę powiedzieć, że efekty niektórych szelek
były naprawdę bardzo ładne. Szczególnie złote wierzby opadające prawie na samą ziemię.
Oprócz tego było kilka pięknych, wielkich chryzantem i peonii.
Warto także podkreślić to, że do pokazu użyto wyłącznie szelek.

Moja ocena - 7 na 10.

Zapraszam do oglądania i komentowania!

Strasznie wysoka ta Twoja ocena. Jak dla mnie nie była to żadna znana firma (wykluczam na 100% Surex, NakajaArt, Goldregen, Efekt, ZbigGrom, Click, Kamuro, AS, Fireball/VecoArt, Technolight), czyli pozostaje firma "krzak". Co do zgrania z muzyką to od razu widać, że cały pokaz poszedł od jednego przycisku i był oparty na opóźniaczach. Dodatkowo co znacznie obniża jego wartość to to, że nie było finału. Nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że cała linia finałowa poszła się gonić a goście od pokazu nawet ścieżki dźwiękowej nie zatrzymali. Poza tym w pokazie tylko góra była w akcji i to anemicznie jakoś. Brakowało paru wyrzutni, komet i rzymiaków. Pewnie budżet był skromny oceniam go na jakieś 5000 - 7500, ale zawsze można było strzelić 4 min. lepszego pokazu a nie 5 anemii + 1,5 czarnego nieba. Moja ocena 5/10.
PS

masz przykład wzorowego według mnie pokazu na 4,5 min. z tym, że budżet tutaj wynosił ponad 20000 zeta.

Jak dla mnie 2000 PLN max :mrgreen:
Ostatnia sekwencja chyba im nie wypaliła bo finału nie było i po co zaczynaliby następny podkład muzyczny.
Marne natężenie, z muzyką nie zsynchronizowane.
A że szelki szybko z nieba znikały to przy chińszczyźnie normalne ( chyba )
Małe zróżnicowanie efektów.
Te wierzby były ładne i kilka peoni. Reszta średnia :neutral:

Niektóre szelki były wg mnie bardzo ładne, nawet te które szybko znikały. Początek to jeszcze ujdzie, nie rzuca sie "w oczy" :P tak te nie zgranie z muzyką, ale czym dalej tym bardziej wszystko się sypało :P
Niezgranie muzyki z pokazem co raz bardziej dawało się we znaki, muza swoje, pokaz swoje, odstępy między szelkami też były nieciekawe, pewnie nie duży fundusz dali na ten pokaz.
Moja ocena 6/10

Mi się ten pokaz spodobał. Wiele szelek o bardzo różnorodnych a także dużych efektach.
ale są i minusy :)
w pokazie zrąbali kompletnie muzykę, już lepiej by było jakby w ogóle jej nie było :wink:
a także finał :???: w ogóle nie wiadomo czy pokaz się kończy czy nie. Chyba kolejny pokaz po znajomości.

Moja ocena 8+/10