witus 0 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Okazja – Dni MiastaMiejsce – Międzyrzec Podlaski (niedaleko Białej Podlaskiej)Wykonawca – firma EFEKT z Chełma (http://www.fajerwerki.info.pl/)Godzina – ok. 22:30Czas – ok. 6,30 minutyLink do obejrzenia na You Tube: http://pl.youtube.com/watch?v=8UEKKYCK5O0Ten pokaz był moim pierwszym, który miałem także okazję obejrzeć „od kulis”. Wszystko dzięki uprzyjemności Pana Pawła oraz Damiana z firmy Efekt, za co serdecznie dziękuję. Około godziny 19:00 sprzęt był już rozstawiony. Było sporo skrzynek z rurami do szelek (3”, 4” oraz 5”) no i standardowo wyrzutnie (wszystkie o kalibrze 30mm). Zastosowano ciekawy patent, który możecie zobaczyć na zdjęciu przed ostatnim – mianowicie chodzi mi o te skrzynki, dzięki którym wyrzutnie po odpaleniu robią wrażenie układu FAN. Sam takie rozwiązanie postaram się wykorzystać na moim sylwestrze Pokaz rozpoczął się od dwóch, dość intensywnie strzelających wyrzutni o efekcie palmy z migoczącym gwiazdkami. Kolejno zostały odpalone dwie wyrzutnie, które stworzyły na niebie efekt złotej, migoczącej wierzby. Po tych dwóch „tortach” w ruch poszły pierwsze szelki – były to Blue Peony with Crackling, Green Peony, dwie szelki typu Strobe (charakterystyczne jest, że efekt długo utrzymuje się na niebie) oraz kilka Ringów. Następnie odpalono kilka większych szelek o efekcie srebrnej korony. Potem już strzelano znowu wyrzutniami, a po nich na niebie ukazało się sporo ładnych szelek, mi bardzo przypadły do gustu te o efekcie fioletowej peonii z palmą w środku. W połowie pokazu odpalono dwie wyrzutnie cracklingowe, po nich w miarę wzrostu tempa muzyki w niebo poleciały piękne szelki o różnorakich efektach. Odpalono też kilka pokaźnych, srebrnych palm. Potem w ruch poszły dwie wyrzutnie cracklingowe, a w powietrzu eksplodowała jedna, wielka, złota, opadająca korona oraz szelka Butterfly. Pod koniec poszła seria Ringów, kilku szelek Salute (swoją drogą – nie spodziewałem się, że aż tak głośno walą!), trzech wyrzutni o efekcie kolorowych peonii, cracklingu i wierzb. W między czasie powyżej tych eksplozji odpalono sporo, naprawdę niezłych szelek (między innymi Multicolor Peony). Na sam finał zostały odpalone trzy wyrzutnie o efekcie palm z cracklingiem, szelki Multicolor Peony, Ringi z cracklingiem, srebrne palmy oraz dwie, duże 5” szelki Brocade Crown. Ogólnie byłem bardzo zadowolony z pokazu, efekty były bardzo duże i kolorowe. Niestety, film tego nie oddaje, ale nic na to nie poradzę. Muzyka, którą użyto była bardzo dobrze dobrana i nieźle zgrała się z fajerwerkami. Co ciekawe, jak rozmawiałem po pokazie z Panem Pawłem powiedział mi, że muzyki w ogóle nie słyszał ;-) Moja ocena: 9+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Fajny pokaz, widać (przynajmniej ja tak sądze) że budżet nie był duży dla tego pokazu, a jednak był efektowny, wyrzutnie spoko, i naprawde ładne szelki. Jedyne co mnie zdziwiło - pokaz był bardzo podobny do pokazu WOŚP na Gocławiu, link - http://pl.youtube.com/watch?v=dyQlj5Wp3fYZauważcie że jest naprawde podobnie, nawet muza ta sama pewnie ta sama firma robiła u mnie na osiedlu pokaz. Lecz ten pokaz u mnie był prawdopodobnie tańszy bo wg mnie niektóre wyrzutnie u Ciebie były lepsze niż u mnie, a inne takie same, szelki też Ogólnie bardzo fajnie było I fajnie że masz zdjęcia "od kulis" miałem się już spytać czy wogóle nie było to chronione ale napisane na końcu było ^^9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ślicznie to wszystko opisałeś i przygotowałeś :mrgreen: fotki sprzed pokazu piękne :grin: Co do samego pokazu to muszę powiedzieć, że był naprawdę ładny Widać, że sekwencjami strzelali baterie, szelki, baterie, szelki itd. Finał dobry z szelkami 5" o efekcie brokatumoja ocena 8+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Jednak widać że to robił Efekt.Kamil skojarzył z pokazem na Gocałwiu, ja z lubelskimi juwenaliami. Dobry mają ten patent ze skośną skrzynką. Nie sądziłem że Efekt importuje takie ładne baterie Natężenie szelek mogłoby być większe, ale nie jest źle.Fajnie że są fotki od wewnątrz :grin: Pokaz ładnie nagrany. Odległość dobra ( nie to co u mnie :lol: )Opis rozbudowany.Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Fajny pokaz, widać (przynajmniej ja tak sądze) że budżet nie był duży dla tego pokazu, a jednak był efektowny, wyrzutnie spoko, i naprawde ładne szelki. Jedyne co mnie zdziwiło - pokaz był bardzo podobny do pokazu WOŚP na Gocławiu, link - http://pl.youtube.com/watch?v=dyQlj5Wp3fY Bo to oni robili ten pokaz :smile: Jak rozmawiałem to powiedział mi pan Paweł, że właśnie jak było światełko od nieba to jedna firma robiła przy Pałacu Kultury, a on był na Pradze i strzelał drugi pokaz. Powiedział też, że była spora mgła, bo w ogóle nie było widać to, co przy pałacu eksplodowało. Kamil skojarzył z pokazem na Gocałwiu, ja z lubelskimi juwenaliami. Jeżeli dobrze pamiętam, to ten pokaz też robiła firma Efekt. Pokaz ładnie nagrany. Odległość dobra ( nie to co u mnie :lol: ) You Tube i tak mi go nieco ściemnił, przez co kolory są blade W oryginale - .MOV plik ma 250MB i kolory są bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Bardzo fajny pokaz jak na niewielki budżet, którego można sie domyślać. W sumie nie dziwię się, że podobny do innych pokazów tej firmy. Każdy w celach oszczędności ma opracowane kilka scenariuszy, bo to oszczędza czas i zmniejsza ostateczny koszt. W sumie kompozycja pokazu bardzo podobna do tego, co prezentuje NakajaArt a więc sekwencje z użyciem wyrzutni przeplatane szelkami. W sumie efekty szelkowe interesujące szczególnie double r&d ring w crackling. Co do skrzyni na wyrzutnie podobny patent stosuje też Surex, z tym ,że oni montują wyrzutnie pod kątem na statywach do rzymskich ogni, co można zobaczyć na tym zdjęciu,, Podsumowując moja ocena mocne 7/10 głównie za długie przerwy między sekwencjami.Edit# W sumie dużo razy napisałem w sumie, ale nie chce mi się tego już poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dobra wiadomość - jest już możliwość "Obejrzyj film w wysokiej rozdzielczości". Wczoraj tego nie było, ale jak przed chwilą włączyłem film to ta opcja już jest Zachęcam do korzystania z niej, film od razu lepiej wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dobra wiadomość - jest już możliwość "Obejrzyj film w wysokiej rozdzielczości". Wczoraj tego nie było, ale jak przed chwilą włączyłem film to ta opcja już jest Zachęcam do korzystania z niej, film od razu lepiej wygląda! Co Ty nie powesz ja już wczoraj ok 23 w hr oglądałem (jako pierwszy na yt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi