Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - IX Dni Nowego Dworu Mazowieckiego - 15.06.2008Okazja - Zakończenie IX Dni Nw. Dworu Mazowieckiego Miejsce - Park Miejski im. J. WybickiegoGodzina - 22.20Wykonawca - Firma JURAND PROMOTION Długość pokazu - 5 minutLink do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=LvkOV1HekBoKomentarz - Pokaz jak na niespełna 30- tysięczne miasto bardzo ładny. Mógł on jednaknieco przypominać pokaz z Dni Ursynowa czy z Ursynaliów. Prawdopodobnie te 3 pokazywykonywała ta sama firma.Strzelanie zaczęło się od srebrnych palemek. Następnie poleciały złote wierzby i korony z migotaniem.Bardzo fajnym i głośnym efektem były palmy z cracklingiem. Wybuchały po kilka sztukdzięki czemu zrobiło się naprawdę głośno. Zaraz po nich na niebie można było ujrzećwielkie czerwono- niebieskie peonie z kilkoma mniejszymi zmieniającymi kolor z czerwonego na niebieski.Efektem, który zawsze robi na mnie wrażenie to peonie z różnokolorowymi połówkami.Tym razem również mogłem je podziwiać. Peonie te miały jedną połówkę niebieską, a drugą czerwoną.Później w niebo poleciały bardzo kolorowe kule, które po chwili zamieniały się w 4 mniejsze.Efekt tzw. crosset również zawsze mi się podoba, tym bardziej że mają one zawszebardzo żywe kolory. Zaraz po nich wybuchały przepiękne złote korony z zielonymi i czerwonymi końcówkami.Były one tak wielkie, że spokojnie zakrywały niebo nad całym parkiem.A na finał strzelono 2 duże, złote wierzby, które delikatnie opadały na dół i bardzo ładniezakończyły cały pokaz.Jak już wspomniałem Nowy Dwór Maz. to miasto z niespełna 30- tysiącami mieszkańców. I moim zdaniem miasto nie ma się czego wstydzić. Pokaz bardzo ładny, porządnie wykonany, bez żadnych wpadek i niechcianych przerw. Gratulacje również dla firmy, która pokaz ten wykonała.Muzyka z "Gwiezdnych Wojen" fajnie komponowała się z fajerwerkami lecz szkoda, że nie była ona z nimi zsynchronizowana. Ale to już wiadomo, że za taki pokaz miasto musiałoby dać o wiele więcej kasy.Mimo tego pokaz bardzo przyzwoity, chociaż szczerze mówiąc niczym wielkim mnie nie zaskoczył.Moja ocena - 7,5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Pokaz oceniam na 7/10 Co do szelek bo tylko taki rodzaj fajerwerków był na tym pokazie :grin: to muszę powiedzieć, że w niektórych momentach efekty były słabe. Najlepiej im wypadły szelki crossete, duże dwu kolorowe peonie i szelki o efekcie brokatu. Finał dobrze wykonany. Niestety wkurzała mnie też ta muza, bardzo słabo ją dobrali.minusy - słaba muzyka, w niektórych momentach słabe szelki, brak wyrzutnicała reszta to plusy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi