Skocz do zawartości

15.06.2008 - Dni Nowego Dworu Maz.

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz Sztucznych Ogni - IX Dni Nowego Dworu Mazowieckiego - 15.06.2008

Okazja - Zakończenie IX Dni Nw. Dworu Mazowieckiego
Miejsce - Park Miejski im. J. Wybickiego
Godzina - 22.20
Wykonawca - Firma JURAND PROMOTION
Długość pokazu - 5 minut
Link do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=LvkOV1HekBo

Komentarz - Pokaz jak na niespełna 30- tysięczne miasto bardzo ładny. Mógł on jednak
nieco przypominać pokaz z Dni Ursynowa czy z Ursynaliów. Prawdopodobnie te 3 pokazy
wykonywała ta sama firma.
Strzelanie zaczęło się od srebrnych palemek. Następnie poleciały złote wierzby i korony z migotaniem.
Bardzo fajnym i głośnym efektem były palmy z cracklingiem. Wybuchały po kilka sztuk
dzięki czemu zrobiło się naprawdę głośno. Zaraz po nich na niebie można było ujrzeć
wielkie czerwono- niebieskie peonie z kilkoma mniejszymi zmieniającymi kolor z czerwonego na niebieski.
Efektem, który zawsze robi na mnie wrażenie to peonie z różnokolorowymi połówkami.
Tym razem również mogłem je podziwiać. Peonie te miały jedną połówkę niebieską, a drugą czerwoną.
Później w niebo poleciały bardzo kolorowe kule, które po chwili zamieniały się w 4 mniejsze.
Efekt tzw. crosset również zawsze mi się podoba, tym bardziej że mają one zawsze
bardzo żywe kolory. Zaraz po nich wybuchały przepiękne złote korony z zielonymi i czerwonymi końcówkami.
Były one tak wielkie, że spokojnie zakrywały niebo nad całym parkiem.
A na finał strzelono 2 duże, złote wierzby, które delikatnie opadały na dół i bardzo ładnie
zakończyły cały pokaz.
Jak już wspomniałem Nowy Dwór Maz. to miasto z niespełna 30- tysiącami mieszkańców.
I moim zdaniem miasto nie ma się czego wstydzić. Pokaz bardzo ładny, porządnie wykonany,
bez żadnych wpadek i niechcianych przerw. Gratulacje również dla firmy, która pokaz ten wykonała.
Muzyka z "Gwiezdnych Wojen" fajnie komponowała się z fajerwerkami lecz szkoda, że nie była ona z nimi zsynchronizowana.
Ale to już wiadomo, że za taki pokaz miasto musiałoby dać o wiele więcej kasy.
Mimo tego pokaz bardzo przyzwoity, chociaż szczerze mówiąc niczym wielkim mnie nie zaskoczył.

Moja ocena - 7,5/10

Pokaz oceniam na 7/10 ;)

Co do szelek bo tylko taki rodzaj fajerwerków był na tym pokazie :grin: to muszę powiedzieć, że w niektórych momentach efekty były słabe. Najlepiej im wypadły szelki crossete, duże dwu kolorowe peonie i szelki o efekcie brokatu. Finał dobrze wykonany. Niestety wkurzała mnie też ta muza, bardzo słabo ją dobrali.

minusy - słaba muzyka, w niektórych momentach słabe szelki, brak wyrzutni
cała reszta to plusy :mrgreen: