Skocz do zawartości

15.06.2008 - Warszawa - Dni Ursynowa 2008

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz Sztucznych Ogni - Dni Ursynowa 2008 - 15.06.2008

Okazja - Zakończenie Dni Ursynowa 2008
Miejsce - Kopa Cwila w Parku im. R. Kozłowskiego w W-wie
Godzina - 21.30
Wykonawca - Firma JURAND PROMOTION
Długość pokazu - 5 minut
Link do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=-9ikZXdG_FA

Komentarz - Od razu wielki minus dla organizatora za pore pokazu. Jak wół w programie
imprezy było napisane, że pokaz odbędzie się o godzinie 22. Oni nie wiadomo czemu odpalili już pół godziny wcześniej.
Gdybym przyjechał na miejsce chociaż 10 minut później, czyli 20 minut przed planowanym pokazem,
to niestety mógłbym obejrzeć nie sztuczne ognie ale jak demontują scenę...
Ja z ledwością zdążyłem na ten pokaz. Widać to z resztą na początku filmu, że nagrywam prawie w biegu.
Ledwie wszedłem na teren imprezy a oni już odliczali, nawet nie mogłem się porządnie ustawić.
A planowałem sobie, że wejdę na tę Kopę co widać po lewej stronie i stamtąd nagram...
No dobra...to był pierwszy minus, to teraz kolejny. Pokaz niestety był bardzo podobny do tego na Ursynaliach.
Podejrzewam, że organizowała go ta sama firma ale mogła się trochę wysilić i wymyślić coś innego.
Zaczęło się tak samo jak na Ursynaliach i w Nowym Dworze także, czyli liczne srebrne palmy.
Następną rzeczą, która się powtarzała w Nw. Dworze były treszczące palemki i wielkie
złote korony z kolorowymi końcówkami, które tak bardzo mi się podobają.
Fajnym, mocnym efektem były spore zielone peonie z czerwonym środkiem.
I zaraz potem znowu stałe efekty pokazów tej (prawdopodobnie) jednej firmy, czyli kolorowe crossety i niewielkie błękitne, migoczące peonie.
Nie mogło zabraknąć także dwukolorowych peonii i trzeszczących crosset, które widziałem na Ursynaliach.
Kolejnym efektem, który można było zobaczyć na Ursynaliach i tutaj były przepiękne srebrne
chryzantemy z czerwonym migotaniem, które wznosiły się z ogonem.
Efekt ten jest naprawdę bardzo piękny.
Na finał poleciało kilkanaście złotych koron i wierzb z czerwonymi środkami.
A całość doprawiła wielka złota chryzantema.
Do pokazu użyto piosenkę zespołu Queen "Show Must Go On", która wg mnie bardzo fajnie
do tych sztucznych ogni pasowała. Super zsynchronizowana ona nie była ale wszystko i tak bardzo ładnie wyglądało.
Tak więc podsumowując, pokaz bardzo podobny do tego z Ursynaliów i nieco podobny
do tego z Nw. Dworu Maz.
Strzelanie przebiegło płynnie, bez zakłóceń, efekty przyzwoite a niektóre nawet piękne.

Uwagi - Niestety wczesna pora zepsuła zdecydowanie podziwianie sztucznych ogni.
Gdyby odpalili o 22 pokaz wyglądałby 100x lepiej.

Moja ocena - 8/10

plusy:
- dobre szelki pod koniec pokazu (ładne efekty)
minusy:
- słabe szelki na początku pokazu
- czas rozpoczęcia pokazu
- brak wyrzutni
- mało wyraźny finał

Pokaz oceniam na 5/10

Nie był to zbyt zachwycający pokaz, ale zawsze coś :wink:

W sumie dziwie się, że tak wcześnie ten pokaz był. Co do szelek wcale nie musiały być na początku takie słabe tylko za jasno było. Główny minus według mnie to za rzadko strzelane, pojedyncze szelki, coś co już od dawna mnie irytuje np. w pokazach Surexa, ale w sumie pewnie budżet nie pozwalał na więcej. A co do szelek to od ok. 1:40 są 6" Green Peony w Red Pistels od jorga, jakby wyło ciemniej to są na prawdę piękne.
Moja ocena mocne 7/10

fp ciekawi mnie jedna rzecz skąd możesz wiedzieć jaki to kaliber skoro ten sam efekt jest przy szelkach 3" 4" 5" i 6" :lol:

Pokaz nawet nawet, niektóre szelki były naprawde duże i piękne, lecz to wszystko było by jeszcze piękniejsze gdyby było co najmniej 30 min. później, szkoda że nie było żadnej wyrzutni, zamiast tych słabszych szelek powinny być jakieś dobre wyrzutnie ;]
Jak mówiłem, wszystko popsuło to że taka godzina wczesna... tak to pewnie było by efektowniej.
7/10

Dobra tutaj strzelałem ale wygląda mi to na 6" a co najmniej 5" Wystarczy porównać z 3" i 4" strzelanymi wcześniej. Ale jakbym wiedział kto to strzelał, a nie mam pojęcia, to mam swoje sposoby, żeby się dowiedzieć :) - przynajmniej jeśli chodzi o kilka firm z krajowej czołówki <lol> Powiedzmy, że nie wszystkie telefony widnieją na stronach www.

Dowiedziałem się dzisiaj, że ten pokaz z okazji Dni Ursynowa oraz z okazji Ursynaliów w maju organizowała firma Jurand Promotion.
Podejrzewam także, że pokaz na Dni Nw. Dworu Maz. robili też oni, ponieważ na liście referencyjnej co roku mają Urząd Miasta w Nowym Dworze Mazowieckim.
Tak więc firma spoko, pokazy mają ok, materiały pirotechniczne także w porządku.

Dzięki za info. Poszperam w necie co to za firma i postaram się nawiązać kontakt. Jak dobrze pójdzie będzie to 7 firma, z którą będę miał bezpośredni kontakt :) I masz rację W Nowym Dworze to też oni strzelali ;)

witam pokaz bardzo mi się podobał a szczególnie kolorowe szelki tylko wkurzyło mnie to że słabo bylo widać bo pokaz był za wcześnie :neutral: 8/10 gdyby bylo to 1 h pożniej to by bylo 9,5/10 :wink: