Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 W tym temacie zapraszam do oglądania i czytania relacji z przygotowań iz samego pokazu pirotechnicznego podczas Wianków 2008 w Warszawie.Aby móc obejrzeć pokaz najpierw należy poświęcić mnóstwo czasu na jego przygotowanie.Firma Goldregen przygotowuje się do niego już od marca.Dziś nadszedł czas na lokowanie barek z ładunkami na Wiśle...Zdjęcie #1 - dziś wieczorem ten nadwiślański deptak zapełni się dziesiątkami tysięcy ludzi.Zdjęcie #2 - barki z ładunkamiZdjęcie #3 - z tych barek w niebo poleci 5 ton ładunkówZdjęcie #4 - prace na barkach cały czas trwająZdjęcie #5 - barki są już zapełnione setkami moździerzy i wyrzutniamiZdjęcie #6 - wieczorem z tej barki wystrzeli masa przepięknych bombZdjęcie #7 - większość barek jest już gotowych do pokazuZdjęcie #8 - widok z mostu GdańskiegoFilm #1 - barki czekające na pokaz i próba koncertu Rock Loves Chopin, do muzyki którego odbędzie się widowiskoFilm #2 - barki i kolejny podkład do dzisiejszego pokazu, który można było już usłyszeć podczas tegorocznych UrsynaliówFilm #3 - i znowu barki z muzyką do pokazu w tleTyle z przygotowań do pokazu. Teraz wystarczy czekać do 23:45 i podziwiać piękne widowisko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Piękna relacja :razz: już nie mogę sie doczekać tego pokazu :grin: Oczywiście będzie film ode mnie, od Bartosza i może od witusa też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1992 28 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Od ciebie?z jakiej racji przecież ty jesteś z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 pojechałem do Wawy :grin: ale już wróciłem :grin: wkrótce dam film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni "Rock Loves Chopin" - Wianki w Warszawie - 21.06.2008Okazja - Noc Świętojańska - tzw. WiankiMiejsce - Wisła w Warszawie między mostem Gdańskim a Śląsko - DąbrowskimGodzina - 23.55 Wykonawca - Firma GOLDREGEN Długość pokazu - niecałe 14 minutNadejszła wiekopomna chwila !!! Zapraszam do oglądania filmów i zdjęć!!! Film mojego autorstwa:Link do obejrzenia na YouTube (część I) - http://pl.youtube.com/watch?v=16uLJCRE3Zk----------------------------------(część II) - http://pl.youtube.com/watch?v=hQiTXfznCVsFilm (ze zdjęciami) autorstwa Mpiwowski'ego:Link do obejrzenia na YouTube (część I) - http://pl.youtube.com/watch?v=u2p8AX4XvpI----------------------------------(cześć II) - http://pl.youtube.com/watch?v=IldF4LYzu7YAlbum ze zdjęciami na Fotosik.pl autorstwa Mpiwowski'ego - I - http://mpiwowski.fotosik.pl/albumy/457644.html---------------------------------------------------------------- - II - http://mpiwowski.fotosik.pl/albumy/457731.html Komentarz - Myślę, że komentarz do tego pokazu jest zbędny.Tego co się działo nad Wisłą w nocy z 21 na 22 czerwca nie da się opisać słowami. To trzeba było zobaczyć na własne oczy i przeżyć razem z tysiącami osób zgromadzonych nad Wisłą. Kolejny taki gigantyczny pokaz dopiero za rok...Uwagi - Razem z kolegą Mpiwowskim żałujemy, że niestety nie słyszeliśmy muzyki granej podczas koncertu, która była podkładem do doskonale zsynchronizowanego pokazu.Ocena - oczywiście 10/10! Gratulacje dla firmy Goldregen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Świetny pokaz! Brak słów na to Świetne rozpoczęcie, od wielkich komet, potem już wyrzutnie zaczęły nawalać... Nie było żadnych słabych wyrzutni, a szelki to po prostu cuda Super było te nawalanie wielkimi szelkami, ledwo co pokaz się zaczął a tu już same konkrety były ;]Co do filmu mpiego - bardzo fajny początek, troche musiałeś posiedzieć nad tym, ale efekt roboty jest naprawde fajny, wszystko zgrane z muzyką, Bartosz natomiast poszedł na łatwiznę i wrzucił "surowy" film od razu ;] Ale nie dziwię sie jemu, mi też się za dużo nie chce kombinować przy tych filmach I jeszcze bardzo ładne zdjęcia, w końcu nie ma to jak zdjęcia fajerwerków, to co innego niż film, lecz nic nie odda tego co się zobaczyło na własne oczy! Podsumowując Warszawa a zarazem firma Goldregen jak i mnie tak chyba nikogo nie zawiodła, pokaz był wspaniały i napewno jeden z najlepszych w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jeszcze jeden album z mojej strony: :arrow: http://mpiwowski.fotosik.pl/albumy/457731.htmlWidać na nim barki skąd strzelane były fajerwerki a także moje miejsce filmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1992 28 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni "Rock Loves Chopin" - Wianki w WarszawieNo Bartosz Wianki piękne ty jesteś z Warszawy to wiedziałeś jak się ustawić do filmowania w dobre miejsce:-) pokaz piękny tylko szkoda że nad Wisłą która będzie cała zanieczyszczona przez te fajerwerki i nie tylko:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 2 część mojego filmu z wianków :arrow: http://pl.youtube.com/watch?v=IldF4LYzu7YPS: Bartosz uaktualnij post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zapraszam na wyjątkowy i ekskluzywny fotoreportaż z przygotowań do Wianków 2008!(Zdjęcia dzięki ogromnej uprzejmości firmy Goldregen.)Dzień I - 18.06.2008 - 3 dni do pokazu Dzień II - 19.06.2008 - 2 dni do pokazu Dzień III - 20.06.2008 - 1 dzień do pokazu Dzień IV - 21.06.2008 - kilkanaście godzin do pokazu Dzień V - 22.06.2008 - kilka godzin po pokazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Jestem pod ogromnym wrażeniem :lol: tego się po prostu nie spodziewałem :grin: tak cicho siedziałeś :grin: Ty dałeś im aparat, żeby porobili trochę zdjęć, czy te wszystkie foty są twoje?? Oceniam to na 100/10 Pięknie udokumentowane Jeszcze raz Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Muszę Cię rozczarować Mpi Fotki przysłał mi Goldregen, a dokładniej Pan Zbigniew Kubicki za co Mu naprawdę dziękuję.Foty jak widać są naprawdę wypasione i chyba teraz dopiero uświadomiłem sobie ile to jest robotyprzy takim pokazie i przede wszystkim jak ogromna skala była tego widowiska. Z brzegu to widać tylko na oko niewielkie barki i nie widać tego co jest na nich.Te zdjęcia świetnie pokazują ile materiałów zużyto i jak ciężka jest praca przy takim pokazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Pokaz po prostu The Best of 2008 in Poland z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że trochę (z powodu na przestoje pojawia się słowo trochę, przed lepszy a nie samo lepszy) lepszy niż ten w Krakowie, ale cóż u nas miasto po kosztach cięło na rzecz badziewnego według mnie koncertu, ale cóż se la vie... Mimo wszystko widać jednak, że chińszczyzna użyta w Wawie nieco odstaje od produkcji włoskiej, czy hiszpańskiej, ale ilość zrobiła swoje tu 3000:1200 szelek na rzecz Stolycy. Ma nadzieję, że za rok będzie lepiej w krk na pocieszenie pozostają mi własnoręcznie zrobione fotki i wspomnienie miłej atmosfery, pięknej pogody i oglądania pokazu ze środka planu z odległości 130m od stanowisk piro, co możecie poczytać w moim temacie na forum (taka mała kryptoreklama)... gratulacje Bartosz za nawiązanie kontaktu z firmą... chociaż mi się udało nawiązać chyba lepszy :lol: (miałem go wcześniej to dlatego). Życzę owocnej współpracy w przyszłości. Na koniec moja ocena, jako że Wiankom w krk dałem 11/10, cóż nie pozostaje mi nic innego jak dać 11+/10. Na pocieszenie pozostaje mi świadomość najlepszego miejsca w tym roku i pokaz z wianków 2007 z budżetem 496000 brutto PZDRfpsPS Nie powiem nic więcej, ale krk w najbliższym czasie (pięciu tyg.) ma szanse zadziwić pirotechnicznie Europę, ale na razie sza... jak będzie pewne na 100% to napiszę odpowiednie ogłoszenie, żeby nie było jak z Piromagic 2007, którego nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi