Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - Dni Targówka 2008 - 22.06.2008Okazja - Zakończenie festynu Dni TargówkaMiejsce - Park Bródnowski w WarszawieGodzina - 22.15Wykonawca - Firma SUREXDługość pokazu - 6 minutLink do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=Clrk-PYhF1MLink do ściągnięcia filmu - http://www.sendspace.pl/file/QhbpAjbP/Komentarz - Surex jak wiadomo to jedna z lepszych polskich firm pirotechnicznych.Dlatego spodziewałem się, że pokaz na Targówku będzie naprawdę efektowny i nie gorszy od tego zeszłorocznego.Tak więc i tym razem Surex również nie zawiódł. Cały pokaz składał się z 3 części, więc co za tym idziekażda miała swój podkład muzyczny.Zaczęło się od muzyki, którą słyszałem pierwszy raz na pokazie za co duży plus dla firmy,bo nie wałkują na co drugim pokazie tego samego podkładu.Na początku było spokojnie. Odpalono wyrzutnię wachlarzową a zaraz nad nią eksplodowałybomby, które "rozsypywały" białe i czerwone gwiazdki z efektem stroboskopu. Chwilę później zrobiło się bardzo zielono. A to za sprawą zielonych rzymskich ogni i pięknych szelek z efektem zielonego opadającego deszczu. Niestety na filmie efekty te widać jako białe, jednak w rzeczywistości były zdecydowanie zielone.Następnie po tym odpalono ciekawą wyrzutnię z efektem "rozsypujących" się w przeróżne strony srebrnych, migczących gwiazdek.Nad wyrzutnią wybuchały również srebrne migoczące peonie.Pierwsza część tego pokazu zdecydowanie przebiegała pod znakiem srebrnych efektów.Kolejne w tym kolorze eksplodowały piękny wachlarz, a później miny i na sam finał 4 migoczące peonie. Wszystko to oczywiście idealnie połączone z muzyką, co widać najlepiej między 1:40 a 2:05.Nadszedł czas na drugą część pokazu do podkładu, który jest wszystkim maniakom profesjonalncyh pokazów doskolane znany.Z początkiem drugiego podkładu na niebie zaczęły wybuchać wielkie, czerwone peoniea z ziemi "wyrastały" wachlarze z rzymskich ogni. Chwilę później na niebie malowały się piękne kwiaty z czerwonym migotaniem, a pod nimi widać było srebrne wiry.Zaraz później dynamika pokazu zdecydowanie wzrosła. Wybuchało po kilka bomb na raza z wyrzutni wachlarzowej leciały brokatowe palmy. Pokaz następnie nieco się upokoił.Ale na niebie za to eksplodowały piękne srerbne chryzantemy oraz chryzantemy z czerwonymi końcami, które przeplatały się z wachlarzem.Pod koniec tej części pokazu na niebie można bylo zobaczyć zawsze budzące we mnie podziw peonie z palmą w środku.A na finał eksplodowały trzeszczące chryzantemy, które długo opadały i utrzymywały się na niebie.Trzecia część pokazu to również znany podkład muzyczny. Pierwsza poleciała wyrzutnia wachlarzowa typu Z, a zaraz po niej szelki z bardzo ciekawym efektem. Później kilka bardzo fajnych sekwencji wachlarzowych: niebieskie kule ze złotym wachlarzem a nad nimi brokatowa korona.A na finał finałów na niebie pojawiło się 6 pięknych, mocno srebrnych chryzantem, które zakończyły cały pokaz na Targówku.Pokaz ogólnie mówiąc został solidnie wykonany i przygotowany. Większość efektów była zsynchronizowana z muzyką. Użyto do niego materiałów różnego rodzaju.Trudno jest mi znaleźć jakieś minusy w tym pokazie, chociaż jednym może być to, że dość często powtarzały się te same elementy.Moja ocena - 9/10Zachęcam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Bardzo ładny pokaz Surex zawsze pięknie zrobi. Bardzo dobra synchronizacja z muzyką. Sama muzyka też bardzo dobrze dobrana :grin: Jeśli chodzi o efekty to niektóre były warte uwagi (najbardziej spodobały mi się oczywiście chryzantemy z całego tego pokazu :grin: ). Szkoda tylko, że była niezbyt duża częstotliwość strzelania, ale pewnie budżet nie pozwolił na więcej.Moja ocena także 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi