Bartosz 43 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - Powitanie Lata 2008 na Bemowie - 28.06.2008Okazja - Koncert w Amfiteatrze "Powitanie Lata 2008" Miejsce - Park Górczewska na Bemowie w WarszawieGodzina - 22.30 Wykonawca - Firma JURAND PROMOTIONDługość pokazu - 8 minutLink do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=zH-bzbh2_CYMiejsce odpalania - http://img510.imageshack.us/img510/1130/dsc06207vi2.jpgKomentarz - Muszę przyznać, że firma Jurand Promotion tym razem bardzo mile mnie zaskoczyła. Poprzednie dwa pokazyw stolicy (Ursynalia i Dni Ursynowa) nie były powalające i w dodatku były bardzo do siebie podobne. Ale dzisiejszy pokaz naprawdę był udany. Myślę jednak, że to dzięki władzom Bemowa,które za każdym razem dają sporo kasy na pokazy.... (Impreza na Bemowie = niezły pokaz) i nie ważne kto organizuje, bo za każdym razem jest na co popatrzeć.Nie chce mi się rozpisywać dlatego napiszę tak ogólnie... Pokaz jednym słowem - spoko. Najpiękniejsze były szelki z efektem Purple Peony with Green Pistil. Na niebie wyglądały one naprawdęniesamowicie. I jak zawsze fajnie wyglądały palmy przechodzące w trzeszczące crossetty.W tym pokazie nie zabrakło też wielkich dwukolorowych peonii, które tak głośno się rozrywały,że w samochodach powłączały się alarmy...Również piękne były bomby z zielonym i czerwonym efektem Strobe, które na czarnym niebiewyglądają niesamowicie. W między czasie odpalono 2 wyrzutnie: najpierw poszła z efektem czerwonych i białych,brokatowych palm a nieco później z cracklingiem.Gdy zbliżał się koniec, zaczęto walić pięknymi brokatowymi koronami z kolorowymi kulami oraz złotymi wierzbami, lekko opadającymi w dół.A na samo zakończenie na niebie eksplodowały wielkie szelki Red, Green, Blue Brocade Crown.Żałuję, że pokaz nie był zsynchronizowany z muzyką. Utwór lecący do sztucznych ogni był tylko tłem a był on naprawdę fajny. Mi osobiście się podobała ta piosenka. W pokazie tym brakowało mi czegoś na niższym poziomie.Co prawda były wyrzutnie ale tylko dwie. Zabrakło mi jakichś komet, wachlarzy czy single shot'sów.Również finał mógłby być bardziej dynamiczny i z "ostrzejszym" zakończeniem.Podsumowując - pokaz OK, efekty OK, jedynie brakowało dołu.Moja ocena - 8/10 Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 29 Czerwca 2008 ehh. Muzykę zjechali na całej linii. Mogli puszczać po kolei utwory zamiast ciągle przeplatać tymi samymi :???: jedna piosenka była dobra to ta pavorietego chyba. Widziałem pokaz z nią zsynchronizowany i to ślicznie wygląda, ale to trzeba zsynchronizować z muzą. A tutaj w ogóle tego nie było. Co do efektów w pokazie:Niestety za mało wyrzutni. za mało. za co duży minus. Mogli z paru szelek zrezygnować i by było. :grin: Efekty szelek takie średnie. Nie były zbytnio też zachwycające. Najbardziej spodobały mi sie te co rozpoczynają ten film. :grin: Jeszcze jedna uwaga z mojej strony. Lepiej by zrobili jakby skrócili czas pokazu do 5 min. I zwiększyli częstotliwość strzelania szelkami. O wiele lepiej by wyszło.PS: Finał także taki średni.Moja ocena 7-/10 Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Moja ocena 5+/10 - Aktywna góra przy zerowym dole. Szelki jakieś takie szybko zanikające. Kiepska synchronizacja, bo o zgraniu z muzyką nie ma mowy - spokojnie pokaz bez muzy mogli strzelić. A z zalet niektóre efekty na prawdę fajne i niespotykane. Jedna z moich ulubionych to peonie z gwiazdkami zmieniającymi kolor z niebieskiego na czerwony, szkoda, że kaliber niewielki na oko max 4" no i czerwone peonie z zielonym środkiem 5/6" jak się domyślam. A nawiasem te srebrne trzeszczące krozetki w chmarze po 10 lepiej wyglądają przynajmniej na Wiankach tak było Fakt faktem jakby to samo strzelili tak jak pisze mpi w 5 min. to pewnie dałbym mocne 7 a tak niestety tylko 5+PZDRfps Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi