mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - 585 urodziny Łodzi - Łódź - 27.07.2008Okazja: 585 urodziny ŁodziMiejsce: zbieg ul. Radwańskiej i al. KościuszkiGodzina: ok. 00:25Wykonawca: http://www.al-stars.pl i pomagali http://www.v-blast.pl/Długość pokazu: około 12 minut Link do obejrzenia na You Tube: Część 1: http://pl.youtube.com/watch?v=99lodA1ElOECzęść 2: http://pl.youtube.com/watch?v=M4qJDcRH7EEZdjęcia z miejsca filmowania: Fota 1 – Fota 2 Komentarz: Może zacznę od tego gdzie ten pokaz w ogóle się odbył. A strzelali go może kilkanaście metrów od domów mieszkalnych. Ludzi nie mogli wyprosić (po prostu mieli ładną pobudkę po północy). Ja sam szukałem odpowiedniego miejsca około półtorej godziny. Na szczęście znalazłem jakiś parking i mogłem w idealnym miejscu obserwować pokaz (to jedyne dobre miejsce do oglądania, bo wszędzie albo kamienice i bloki, lub drzewa, lampy)Na szczęście na tym parkingu nic takiego nie było. I mogłem wszystko dobrze widzieć. Pokaz rozpoczął się z opóźnieniem 25minutowym. Na szczęście warto było czekać bo było naprawdę pięknie. Widać, że sporo kasy na niego dali i te pieniądze przełożyły się na wspaniałe efekty. W pokazie można ujrzeć m.in. szelki włoskie (cylindryczne), czy bomby hiszpańskie. Nie zabrakło też nowości Jorga zarówno w szelkach jak i w bateriach (JW80). Częstotliwość pokazu idealna. Niestety szkoda, że nie słyszałem podkładu muzycznego do pokazu a takowy był użyty. Zapraszam do oglądania filmów.Uwagi: - Dziwne miejsce realizacji pokazu - Spore opóźnienie pokazuMoja ocena: 9/10 Zapraszam do komentowania i oceniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Po obejrzeniu pierwszej części filmu muszę powiedzieć, że pokaz bardzo udany. 3 cylindry 6"włoskie strzelone jednocześnie w chmarze to rzadkość w Polsce a wyglądały świetnie. Szkoda, że na filmie nie widać efektu hiszpańskich brokadek, ale za to nowości z Jorga są widoczne całkiem dobrze np. szelki red and green ring to strobe pojawiające się w kilku sekwencjach bardzo przypadły mi do gustu. Ogólnie pokaz prezentuje świeże podejście, i powiem szczerze nie mam pojęcia kto go mógł zrobić (odpadają Surex, Click, Nakaja, Goldregen). Od razu widać, że budżet był spory jak na polskie warunki. Film ocenię po obejrzenu 2. części, ale już teraz mogę powiedzieć, że poniżej 8 nie zejdę . Szkoda tylko, że nie wiadomo z tego filmu jak było z timingiem w stosunku do muzy, ale może ktoś to nakręcił z innego miejsca. Edit# Po obejrzeniu drugiej części filmu (ostatnie 2 min. pokazu), czuję się nieco rozczarowny brakiem silnie zaakcentowanego finału za co duży minus. Moja ocena to 8/10, a za lokalizację pała :PS Może to B&G strzelał. Mnie też dziwi, że tak duży pokaz wykonano w gęstej zabudowie miejskiej, co świadczy o niefrasobliwości organizatorów.PS2 Może masz rację Nostra, B&G nie ryzykowałby strzelania w centrum miasta, z drugiej strony jak się popatrzy choćby na Sylwka we Wrocku to niektóre firmy dla kasy są w stanie zrobić wszystko i nawet na dworcu centralnym nie zawahałyby się strzelać w godzinach szczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 PS Może to B&G strzelał. Mnie też dziwi, że tak duży pokaz wykonano w gęstej zabudowie miejskiej, co świadczy o niefrasobliwości organizatorów. i właśnie ta bliskość zabudowań dziwi przy B&G, wątpię aby to on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jest już dostępna 2 część pokazu. a 1 część możecie obejrzeć na You tubie w wysokiej rozdzielczości. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Pokaz długi i obfity jak na nasz warunki.Można było zobaczyć ładne szelki o niespotykanych efektach. Bardzo ładnie prezentowały się bomby strobe i blue ring to crackling ( nie sądziłem że z kalibru 4" może być tyle huku ) Świetnie wypadły wyrzutnie JW313! Ustawiono je tak że efekt pokrywał całe niebo. Tak przynajmniej wynika z filmu. JW80 niestety klapa. Bardzo mało gwiazdek :neutral: Lokalizację wybrali co najmniej dyskusyjną. Ale w końcu to nie zależy od organizatora pokazu. Z minusów to tyle.Ocenka wypada tak jak u fp'sa 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 No, no....niezłe widowisko. Dużo nowych efektów rzadko spotykanych na pokazach.Ogólnie głośno, kolorowo, dużo efektu strobe i super wyrzutnie robiące wielkie zamieszanie na niebie, ale w pewnych momentach waliły za bardzo i bez ładu ani składu.Szkoda, że w miejscu gdzie stałeś bardzo słabo było podkład słychać, bo nie wiadomo jak to wszystkoprezentowało się z muzyką.A finał niestety słabiutki. Żadnego wyraźnego zakończenia nie było...Ocenka: 8,5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Oto firma która organizowała pokaz: www.al-stars.pl-----------------------------------------------Napisali mi takiego meila: Od: PiromirekWiadomosc: Witaj,Nawiązuje do „bezmyślnego” Twojego komentarz na temat ostatniego pokazu w Łodzi. Piszesz o kiepskim miejscu wykonania pokazu, a sam nie mogłeś znaleźć dobrego miejsca, aby go obejrzeć. Nie było lepszego bezpiecznego miejsca (strefy bezpieczeństwa były zachowane) .Firma która wykonywała pokaz, dobrze zna się na przepisach i wiedziała jakich ładunków użyć, aby zachować strefę i tak aby nikomu nic się nie stało, w odróżnieniu do innych firm wykonujących pokazy które tego nie przestrzegaja (nie będę wymieniał).Piszesz również o opóźnieniu pokazu. To też nie było winą firmy pirotechnicznej tylko gwiazdy wieczoru, która się spóźniła.Następnym razem zastanów się jak piszesz komentarz o pokazie.PozdrawiamPiromirekNadawca: paintball@al-stars.pl---------------------------------------To moja odpowiedź:Po 1 w społeczności internetowej wolno mi oceniać pokazy jak mi sięzechce.po 2 miejsce nie było idealne. Bo jak Pan nie wie to wiele osób skarżyłosię na miejsce, scena im efekty baterii zasłaniała. I w ogólestrzelaliście blisko zabudowań. (strefa 200m przy szelkach) wątpię bytyle było. I nie skarżę się wcale na waszą firmę tylko ogólnie. Na urządmiasta Łodzi, że akurat tak wyszło z tym miejscem (zresztą widziałemskąd strzelacie) a miejsca sam nie mogłem znaleźć bo było dziwne miejscerealizacji pokazu.po 3 skarżę się o opóźnienie pokazu. I to wcale nie na was jakbyściechcieli wiedzieć. Tylko ogólnie. Takie moje spostrzeżenia, że niestetytak wyszło.po 4 to wy się zastanówcie co piszecie.pozdrawiam-----------------------------------------ehh dziwni ludzie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 wiedzieli jakich ładunków użyć aby było bezpiecznie... 6" i bezpiecznie, dobre!jak nie było innej możliwości to pokazu porządna firma nie organizuje, proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Bardzo ładny pokaz. Szkoda, że mnie tam nie było, ale rodzinkę na niego wysłałem, a potem dostałem podziękowania, bo pokaz był świetny Ja zdanie mam podobne - bardzo ładne widowisko. Na stanowisko z lewej strony odpalane były wszelkie wyrzutnie w różnych trybach - znalazły się tam takie sprzęty jak JW418 Achilles, JW80 Exclusive Collection, czy też chociażby wyrzutnia o układzie V JW313. Szelki były również bardzo dobre, tyle że ich efekty się powtarzały - dominowały różnokolorowe peonie, było sporo ringów, trochę brokatu. Zostało odpalonych wiele szelek typu Glitter (zauważyłem dużo 5" Glitter SBR), ale ogólnie wyszło im to fajnie. Szkoda tylko, że finał jakiś taki mało wyraźny - owszem, w końcówce było dużo ładnych szelek - koron, palm, ale mimo wszystko ostrego bębnięcia na koniec mi zabrakło Co do kwestii bezpieczeństwa - no cóż, rzeczywiście, jak na miejsce strzelania trochę kaliber ładunków przesadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Dostałem dzisiaj taką wiadomośćOd: JesterWiadomosc: Witam. Bardzo dziękujemy za ocenę pokazu Łódzkiego przy realizacji którego mieliśmy przyjemność pracować. Zapraszam na nasza stronę internetowa www.v-blast.plpozdrawiamNadawca: michal@softray.plOni pomagali przy pokazie. Dali swój sprzęt :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi