Bartosz 43 Opublikowano 10 Września 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - Święto Gminy Jabłonna - 7.09.2008Okazja - Święto Gminy JabłonnaMiejsce - Park pałacowy w JabłonnieGodzina - 22.05Wykonawca - Firma TROPICDługość pokazu - 5 minutLink do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=WVhU1Q4IzUAKomentarz - Pokaz, który obejrzałem w Jabłonnie niestety był powtórką tego z 30 sierpnia b.r. Oczywiście organizowała go firma Tropic, więc był on strzelony do tego samego scenariusza co w Olszewnicy na dożynkach.Jednak mam wrażenie, że budżet pokazu w Jabłonnie był nieco większy. Świadczy o tym m.in.większa liczba wykorzystanych bomb czy inne ładniejsze efekty.Większość efektów była już mi znana z poprzedniego pokazu Tropica, ale było kilka nowych rzeczy. Spodobały mi się palemki z niebieskimi kulami oraz ogromne chryzantemy z kulkami na końcu.Również nowe i bardzo ciekawe efekty były w 4:25 i 4:27. Także finał w tym pokazie był inny i zdecydowanie lepszya przede wszystkim wyraźniejszy: poleciały 3 szelki Silver Palm Tree, które pięknie zakończyły pokaz.Wszystkie fajerwerki były nawet nieźle zgrane z muzyką, tylko szkoda że pokaz nie zakończył się tak idealnie z muzyką jak ostatnio. Ostatnie 3 bombki eksplodowały już po zakończeniu podkładu co wg mnie trochę zepsuło efekt finału.Moja ocena - Ostatni pokaz Tropica oceniłem na 7 jednak ten, pomimo dużego podobieństwa oceniam na 8/10,bo bardziej mi się podobał.Zapraszam do wyrażania opinii o pokazie i oceniania Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 14 Września 2008 no no Tropic się postarał. Zaczęło się tak mizernie, ale później od mniej więcej połowy pokazu ładnie nawalali :lol: Bartosz wspomniałeś, że spodobały ci się palemki z niebieskimi kulkami to właśnie był efekt Cycas. Na twoich ostatnich 3 pokazach Tropica też były takie efekty, tylko, że inne były zakończenia (inny kolor) i to był właśnie mój ulubiony efekt w tym pokazie :grin:Końcówka pokazu bardzo efektowna. Tylko mam małe zastrzeżenie co do ostatnich 3 strzałów :mrgreen: powinny tu polecieć wielkie 6" bombki brokatowe, zakryły by efektem całe niebo i to było by znacznie lepsze.Ocena tego pokazu to ode mnie 8+/10 Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 14 Września 2008 Pokaz zaczął się (zupełnie mam inne zdanie niż mpi :mrgreen: ) od naprawde mocnych efektów. Później szelki były troche nie wyraźne i przedewszystkim za duży odstęp czasowy był wg mnie, mogłeś być troche bliżej, bo późniejsze wyrzutnie malutnie są na filmie W 2 min. leciały bardzo ładne komety, ale czegoś do nich brakowało, za łyso było Większość efektów szelek nie były powalające, bardziej taki standard a wyrzutnie były małe i nie bardzo widać Najładniej strzelali w ostatniej minucie pokazu, ale zakończenie wg mnie nie było takie super.Moja ocena to 7/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi