Skocz do zawartości

13.09.2008 - Warszawa - Pożegnanie Lata na Bemowie

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz Sztucznych Ogni - Pożegnanie Lata na Bemowie - 13.09.2008

Okazja - Pożegnanie Lata 2008 na Bemowie
Miejsce - Dziedziniec Ratusza dzielnicy Bemowo w W-wie
Godzina - 22.15
Wykonawca - Firma JURAND PROMOTION
Długość pokazu - ponad 8 minut
Link do obejrzenia na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=5eoyQ17tug4

Komentarz - Na Bemowie już tradycyjnie pokaz przygotowała firma Jurand Promotion i dlatego był dość podobny
do zeszłych tej właśnie firmy. Zaczęło się od czerwonych palemek przechodzących w niebieskie perły.
Później oczywiście inne efekty m.in. "oklepane" już peonie z kolorami pół na pół czy bomby Fireflower, które niestety niezbyt efektownie wybuchały. Natomiast bardzo ładnie wyszły bombki z efektem Silver Wave.
Jeszcze bardziej spodobały mi się szelki z efektem peonii przechodzącej z czerwonego koloru do fioletowego z migoczącymi gwiazdkami.
Kolejnym ładnym efektem były bomby Golden Glittering. W pokazie nie zabrakło także srebrnych krozet i złotych koron.
Ale jak przystało na firmę JP pokaz nie mógł odbyć się bez trzeszczących i kolorowych krozetek,
które były w bardzo ciekawych kolorach.
Na zakończenie pokazu zaczęto puszczać piękne złote korony z migoczącymi gwiazdkami.
A na finał wystrzelono 6 szelek właśnie z tym efektem, które niestety nie eksplodowały w tej samej chwili przez co finał
pokazu nie był bardzo efektowny.
Pokazy pod Ratuszem na Bemowie charakteryzują się dużą ilością bomb bez ani jednej wyrzutni, czego trochę żałuję bo pokaz z bateriami zawsze dodaje urozmaicenia. Tym razem nie było inaczej... W pokazie użyto samych bomb,
było ich ok. 370 (tyle naliczyłem). Co do muzyki to nawet spoko była... Taka typowa do pokazów, jednak po około
5 minutach zaczęła stawać się monotonna.
Ogólnie pokaz taki typowy, bez większego szału i szaleństwa. Więkoszość efektów już znana z poprzednich pokazów
Jurand Promotion, więc ich pokazy powoli stają się nudne i do przewidzenia, co nie znaczy że nie będę na nie chodził :P

Moja ocena: 7/10

Gość Felix

Muzyka ładna, znam tytułu nie podam :wink:
Szkoda że nie pojechałem no trudno ważniejsze rzeczy były na głowie, pokaz ładny ocena moja 8/10.

No no pokaz bardzo konkretny i zarazem piękny. Wiele różnych efektownych sekwencji jak brokat, palmy, peonie czy szelki o efekcie crossette. Niestety muzyka do bani, niezbyt nadaje się do pokazów i daję też minus za to, że w pokazie nie było żadnych baterii. To nadaje jakiejś żywiołowości w pokazie no bo zawsze więcej ładunków na raz. Dobrze, że finał im w miarę wyszedł. Lecz przy takim pokazie gdzie było aż tak dużo szelek to za mało dali na finał, ale nie jest źle, lecz mogło być lepiej :twisted:

Oceniam na 9-/10

Pokaz od razu zaczął się od ładnych szelek, potem były coraz lepsze i większe :)
Ładny był ten efekt o takim w kolorze... "mięty" xD a po zanikaniu dawały efekt jak stroboskop. Może sie myle ale wydaje mi się że w tym pokazie nie użyto żadnych wyrzutni, jeśli tak to minus pokazu, ponieważ był on troche monotonny. Finał nie był rewelacyjny.. troche więcej moglo by być tego w finale wystrzelone :P
8,5/10

Felix, nie musisz podawać tytułu. Podkład tak oklepany że każdy głupi zna tytuł :mrgreen:

Pokaz fajny. 8 minut niezłego nawalania szelkami. Ale w końcu to Warszawa, zupełnie inna bajka :razz:
Spodobały mi się efekty różnokolorowych crossetów i peonii.
Po 5 minucie powiało nudą. Zabrakło wyrzutni, szczególnie tych kątowych. Czyżby teren na to nie pozwolił? Pokaz mało dynamiczny. Nie spodobał mi się zbytnio.
Finał mało okazały. Niestety, czegoś w nim zabrakło.

Ocenka 7-/10 za dużą liczbę bomb i długi czas trwania pokazu

No niestety w tym pokazie nie użyto żadnej wyrzutni. Ale sądze, że można to usprawiedliwić miejscem odpalania,
a mianowicie jest ono tuż za budynkiem przy Ratuszu, więc odpalanie wyrzutni byłoby po pierwsze niebezpieczne tak sądze,
po drugie - efekty mogłyby być niewidoczne zza tego budynku, bo nawet niektóre szelki w tym pokazie były zasłonięte przez budynek a wiadomo że lecą wyżej niż ładunki z baterii, a po trzecie - trawnik, z którego odpalają jest otoczony sporą ilością drzew, więc też jest to niebezpieczne w jakimś stopniu.
Tak więc niestety albo i stety w pokazach pod ratuszem można ujrzeć tylko i wyłącznie bomby... ;)