Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - Pożegnanie Lata na Bemowie - 13.09.2008Okazja - Pożegnanie Lata 2008 na BemowieMiejsce - Dziedziniec Ratusza dzielnicy Bemowo w W-wieGodzina - 22.15Wykonawca - Firma JURAND PROMOTIONDługość pokazu - ponad 8 minutLink do obejrzenia na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=5eoyQ17tug4Komentarz - Na Bemowie już tradycyjnie pokaz przygotowała firma Jurand Promotion i dlatego był dość podobnydo zeszłych tej właśnie firmy. Zaczęło się od czerwonych palemek przechodzących w niebieskie perły.Później oczywiście inne efekty m.in. "oklepane" już peonie z kolorami pół na pół czy bomby Fireflower, które niestety niezbyt efektownie wybuchały. Natomiast bardzo ładnie wyszły bombki z efektem Silver Wave.Jeszcze bardziej spodobały mi się szelki z efektem peonii przechodzącej z czerwonego koloru do fioletowego z migoczącymi gwiazdkami.Kolejnym ładnym efektem były bomby Golden Glittering. W pokazie nie zabrakło także srebrnych krozet i złotych koron.Ale jak przystało na firmę JP pokaz nie mógł odbyć się bez trzeszczących i kolorowych krozetek, które były w bardzo ciekawych kolorach.Na zakończenie pokazu zaczęto puszczać piękne złote korony z migoczącymi gwiazdkami.A na finał wystrzelono 6 szelek właśnie z tym efektem, które niestety nie eksplodowały w tej samej chwili przez co finałpokazu nie był bardzo efektowny.Pokazy pod Ratuszem na Bemowie charakteryzują się dużą ilością bomb bez ani jednej wyrzutni, czego trochę żałuję bo pokaz z bateriami zawsze dodaje urozmaicenia. Tym razem nie było inaczej... W pokazie użyto samych bomb, było ich ok. 370 (tyle naliczyłem). Co do muzyki to nawet spoko była... Taka typowa do pokazów, jednak po około5 minutach zaczęła stawać się monotonna.Ogólnie pokaz taki typowy, bez większego szału i szaleństwa. Więkoszość efektów już znana z poprzednich pokazówJurand Promotion, więc ich pokazy powoli stają się nudne i do przewidzenia, co nie znaczy że nie będę na nie chodził Moja ocena: 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Muzyka ładna, znam tytułu nie podam Szkoda że nie pojechałem no trudno ważniejsze rzeczy były na głowie, pokaz ładny ocena moja 8/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 No no pokaz bardzo konkretny i zarazem piękny. Wiele różnych efektownych sekwencji jak brokat, palmy, peonie czy szelki o efekcie crossette. Niestety muzyka do bani, niezbyt nadaje się do pokazów i daję też minus za to, że w pokazie nie było żadnych baterii. To nadaje jakiejś żywiołowości w pokazie no bo zawsze więcej ładunków na raz. Dobrze, że finał im w miarę wyszedł. Lecz przy takim pokazie gdzie było aż tak dużo szelek to za mało dali na finał, ale nie jest źle, lecz mogło być lepiej :twisted: Oceniam na 9-/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Pokaz od razu zaczął się od ładnych szelek, potem były coraz lepsze i większe Ładny był ten efekt o takim w kolorze... "mięty" xD a po zanikaniu dawały efekt jak stroboskop. Może sie myle ale wydaje mi się że w tym pokazie nie użyto żadnych wyrzutni, jeśli tak to minus pokazu, ponieważ był on troche monotonny. Finał nie był rewelacyjny.. troche więcej moglo by być tego w finale wystrzelone 8,5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Felix, nie musisz podawać tytułu. Podkład tak oklepany że każdy głupi zna tytuł :mrgreen: Pokaz fajny. 8 minut niezłego nawalania szelkami. Ale w końcu to Warszawa, zupełnie inna bajka :razz: Spodobały mi się efekty różnokolorowych crossetów i peonii. Po 5 minucie powiało nudą. Zabrakło wyrzutni, szczególnie tych kątowych. Czyżby teren na to nie pozwolił? Pokaz mało dynamiczny. Nie spodobał mi się zbytnio.Finał mało okazały. Niestety, czegoś w nim zabrakło. Ocenka 7-/10 za dużą liczbę bomb i długi czas trwania pokazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 No niestety w tym pokazie nie użyto żadnej wyrzutni. Ale sądze, że można to usprawiedliwić miejscem odpalania, a mianowicie jest ono tuż za budynkiem przy Ratuszu, więc odpalanie wyrzutni byłoby po pierwsze niebezpieczne tak sądze, po drugie - efekty mogłyby być niewidoczne zza tego budynku, bo nawet niektóre szelki w tym pokazie były zasłonięte przez budynek a wiadomo że lecą wyżej niż ładunki z baterii, a po trzecie - trawnik, z którego odpalają jest otoczony sporą ilością drzew, więc też jest to niebezpieczne w jakimś stopniu.Tak więc niestety albo i stety w pokazach pod ratuszem można ujrzeć tylko i wyłącznie bomby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi