Bartosz 43 Opublikowano 19 Września 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - X. Eko Piknik Kampinos 2008 - 14.09.2008Okazja - X. Eko Piknik 2008Miejsce - Boisko sportowe w KampinosieGodzina - 20.35Wykonawca - Firma FAJERWERKI ASDługość pokazu - 8 minutLink do obejrzenia na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=2XSjHfW2shkKomentarz - Tradycyjnie pokaz przygotowany przez Fajerwerki AS składał się z części "wyrzutniowej" i "szelkowej". Ta pierwsza, oczywiście dłuższa była przez większą część bardzo dynamiczna, jednak pierwsze 2 minuty były dość kiepskie.No może ta bateria ropoczynająca strzelanie jeszcze uszła, ale kolejne były naprawdę cienkie. To już my na Sylwka kupujemy o wiele lepsze. Ale później zaczęło się rozkręcać. W górę poszły z 3 stanowisk wyrzutnie ze srebrnymi wirami i nie ukrywam, że bardzo mi się one spodobały.Następnie odpalono wyrzutnie strzelające seriami po kilka brokatowych różnokolorowych palemek. Później na niebie można było zobaczyć kolejne efekty z baterii m.in. trzeszczące palemki czy kolorowe peonie. W pokazie nie zabrakło oczywiście wyrzutni kątowych,które odpalane z 3 lub 2 miejsc tworzyły piękny widok. No a na koniec części z wyrzutniami odpalono przepiękną wyrzutnie mega profesjonalną, która już w Milanówku niesamowicie mi się spodobała. Mowa oczywiście o tej, która złoty wachlarz iskier przeplatała z trzeszczącymi palemkamiwylatującymi od środka do zewnątrz. Po niej nadszedł czas na bomby.Ta część już niestety taka dynamiczna nie była. Szelki często waliły pojedynczo i zdarzały się momenty, że niebo było ciemne bez żadnych efektów, co przy tak szybkiej i energicznej muzyce raczej nie powinno mieć miejsca. Mimo tego niektóre efekty były bardzo ładne, np. peoniewith coco pistil. Pięknie zaprezentowały się także bomby o efekcie Golden Willow to Red i Golden Willow to Blueoraz ogromne czerwone peonie przechodzące w trzeszczącą chryzantemę. Ale jednak nic nie przebiło efektów jakie były tuż przed końcem pokazu... a były nimi szelki Red Sunflower, które we 3 wyglądały niesamowicie.Po nich natomiast pokaz zakończyły 2 bomby Color Cycas pomiędzy którymi znalazły się trzeszczące krozety.Tak więc miałem przyjemność kolejny raz obejrzeć naprawdę niezły pokaz firmy Fajerwerki AS.Budżet chyba mniejszy niż w Milanówku ale uważam, że i tak pokaz był nawet spoko.Moja ocena - 7,5/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi