Skocz do zawartości

14.09.2008 - Kampinos - X. Eko Piknik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokaz Sztucznych Ogni - X. Eko Piknik Kampinos 2008 - 14.09.2008

Okazja - X. Eko Piknik 2008
Miejsce - Boisko sportowe w Kampinosie
Godzina - 20.35
Wykonawca - Firma FAJERWERKI AS
Długość pokazu - 8 minut
Link do obejrzenia na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=2XSjHfW2shk

Komentarz - Tradycyjnie pokaz przygotowany przez Fajerwerki AS składał się z części "wyrzutniowej" i "szelkowej".
Ta pierwsza, oczywiście dłuższa była przez większą część bardzo dynamiczna, jednak pierwsze 2 minuty były dość kiepskie.
No może ta bateria ropoczynająca strzelanie jeszcze uszła, ale kolejne były naprawdę cienkie.
To już my na Sylwka kupujemy o wiele lepsze. Ale później zaczęło się rozkręcać. W górę poszły z 3 stanowisk wyrzutnie ze srebrnymi wirami i nie ukrywam, że bardzo mi się one spodobały.
Następnie odpalono wyrzutnie strzelające seriami po kilka brokatowych różnokolorowych palemek. Później na niebie można było zobaczyć kolejne efekty z baterii m.in. trzeszczące palemki czy kolorowe peonie.
W pokazie nie zabrakło oczywiście wyrzutni kątowych,
które odpalane z 3 lub 2 miejsc tworzyły piękny widok. No a na koniec części z wyrzutniami odpalono przepiękną wyrzutnie mega profesjonalną,
która już w Milanówku niesamowicie mi się spodobała. Mowa oczywiście o tej, która złoty wachlarz iskier przeplatała z trzeszczącymi palemkami
wylatującymi od środka do zewnątrz. Po niej nadszedł czas na bomby.
Ta część już niestety taka dynamiczna nie była. Szelki często waliły pojedynczo i zdarzały się momenty, że niebo było ciemne bez żadnych efektów,
co przy tak szybkiej i energicznej muzyce raczej nie powinno mieć miejsca. Mimo tego niektóre efekty były bardzo ładne, np. peonie
with coco pistil. Pięknie zaprezentowały się także bomby o efekcie Golden Willow to Red i Golden Willow to Blue
oraz ogromne czerwone peonie przechodzące w trzeszczącą chryzantemę.
Ale jednak nic nie przebiło efektów jakie były tuż przed końcem pokazu... a były nimi szelki Red Sunflower, które we 3 wyglądały niesamowicie.
Po nich natomiast pokaz zakończyły 2 bomby Color Cycas pomiędzy którymi znalazły się trzeszczące krozety.
Tak więc miałem przyjemność kolejny raz obejrzeć naprawdę niezły pokaz firmy Fajerwerki AS.
Budżet chyba mniejszy niż w Milanówku ale uważam, że i tak pokaz był nawet spoko.

Moja ocena - 7,5/10