Skocz do zawartości

31.08.2008 - Radawiec - Dożynki

velibrum

Rekomendowane odpowiedzi

Okazja – Dożynki
Miejsce – Lotnisko w Radawcu ( 20 km od Lublina )
Wykonawca – Fajerwerki AS
Godzina – 22.00
Czas – widać na filmie
Link do ściągnięcia na dysk: http://www.sendspace.pl/file/ArWqK7lN/
Link do obejrzenia na You Tube: http://pl.youtube.com/watch?v=9SpYzmuEuRw

Pokaz odbył się w idealnym miejscu, na lotnisku. Pozwoliło to na użycie 6 " bomb, czy wspaniałych baterii kątowych. Były dwa stanowiska skąd strzelano wyrzutnie i stanowisko z szelkami. Zaczęło się od dynamicznych baterii. Później można było oglądać mniej efektowne, aczkolwiek ładne wyrzutnie. Pojawił się między innymi gęsty crackling, efekt willow. Duże wrażenie zrobiły na mnie cracklingowe komety oraz brokat z niebieskimi gwiazdkami. Następnie natężenie pokazu wzrosło za sprawą skrzynek z niskimi wybuchami white strobe.
Potem przyszedł czas na najładniejsze baterie kątowe. Najpierw były dwie JW75. Po nich przyszedł czas na piękne JW402. Szczególnie podobała mi się druga salwa. Naprawdę polecam tą baterię!

Kolejna część pokazu to szelki. W górę poleciały ładunki o efekcie strobo ( super efekt ! ), różnokolorowych peoni, palm z cracklingiem, peoni z palmami. Bardzo ciekawa okazała się szelka typu mine yellow crosette. Po niej na niebie ujrzeć można było peonię ciągnącą za sobą piękną kometę oraz ładunki brokatowe. Na finał strzelonych zostało 3 czerwone peonie z niebieskim pistilem i 6" brokatowe wierzby.

Powiem szczerze, że jak na taki budżet ( był on baardzo niski ) tak dobrego widowiska się nie spodziewałem. Były i wyrzutnie i piękne bomby. Czego chcieć więcej :razz:

Pokaz super, bardzo mi się podobał!

Sorry że piszę dopiero teraz, ale wcześniej nie mogłem zuploadować filmu.
Polecam pojaśnić monitory podczas oglądania.
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!

No faktycznie bardzo dobry pokaz jak za mniej niż 5 tys. zł. Sporo ładnych wyrzutni,
które widziałem na poprzednich pokazach AS'a, więc efekty znam w realu.
Spodobała mi się wyrzutnia strzelająca zielono-czerwonymi ringami z brokatowym motylkiem. Tego jeszcze nie widziałem :P
A co do szelek to spodobały mi się te zielone i czerwone z efektem strobo, peonie z palemką w środku i peonie
przechodzące w trzeszczenie.
A finał... super!

Oceniam na 8,5/10

Zacznę od tego, że znalazłeś świetne na miejsce filmowania pokazu. Widać wylatujące pociski, jak i cały efekt na niebie. Co się rzadko zdarza.

Co do efektów i wykonania pokazu:

Zaczęło się dosyć marnie, zwykłe pionowe baterie odpalone po dwie, Tak na porządnie to zaczęło się dopiero wtedy gdy zaczęły strzelać baterie skośne (a JW402 w nich to cudo - nie myślałem, że ona taka piękna jest :twisted: ). Po tych bateriach zrobiło się jeszcze ładniej ;) czyli wspaniałe efektowo szeleczki nie zabrakło nowości jorga, nie zabrakło szelek 6", nie zabrakło ładnego finału.

Fajerwerki AS ponownie nie zawiodły i jak na taki mały budżet strzelili bardzo ładny pokaz

oceniam na 8+/10 :wink: