mantis 433 Opublikowano 19 Października 2008 Symbol: FP10Nazwa: WariatkaOpis: pudełko petard lontowych 20szt.Zdjęcia: # Pudełko# Otwarta paczka# Foto ze strony JorgeCena hurtowa: 4,70 zł11,00 zł - koszt, który poniosłem na odpuście po wynegocjowaniu rabatu w wysokości jednego polskiego złotego. Wiadomo, że na bazarkach ździerają, ale przynajmniej zakup na miejscu. Ostatnio straciłem zaufanie do petard z serii FP. To jest ostatnia szansa jaką jej daję. Zobaczymy jak spiszą się na łączce. Po odwróceniu opakowania pewnie niektórzy zdziwią się. Gdzie jest logo Jorge? Przecież te petardy są na stronie tego importera. Prawda jest taka, że po prostu go nie ma. Na odwrocie znajdziemy jedynie napis "Fenix" Zielona Góra. Coś w tym musi być Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 19 Października 2008 Mnie to wygląda na dużą piratke , a jak to piratki mają do siebie , powinna narobić duużo huku(tak jest przynajmniej z hestią , maxsemem oraz superpower).Mam takie 2 pytania :-Czy lont jest w miare długi(i z jaką szybkościś się pali) , ponieważ z doświadczenia wiem , że piratki nie należy trzymać w ręce w momencie odpalania , w celu jej odrzucenia(bardzo szybko wybucha , że w uszach dudni).-Zapodaj filmik z wybuchu piratki i opisz wrażenia. Cytuj
Sasek62 0 Opublikowano 19 Października 2008 Wyglądają obiecująco... ;p Ciekawe czy huk taki jak wygląd Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 19 Października 2008 Coś bardzo podobnego do Korsarki z SP, tylko że jeszcze większe, ciekawe.Lecz wydaje mi się że nie przebije huku Korsarki... Ale kto wie, musisz odpalić i podzielić się wrażeniami.Pakowane są również podobnie, korsarki troche bardziej opłacalne bo jednak 36 szt. za 4,50zł. Cytuj
mantis 433 Autor Opublikowano 19 Października 2008 Zdążyłem już odpalić połowę paczki . Jestem pozytywnie zaskoczony. Wszystko wypaliło i rąbało porządnie. Wariatki nie gasły nawet po rzucie. Nieco lepsze od Mega Piratek ze Śmieszka i od Korsarki. Je też miałem dzisiaj okazje odpalać. Mega Piratki miał kumpel, a dwie Korsarki zostały mi z Sylwka. Ludzie się nie czepiali, bo dzisiaj była słaba akustyka od wiatru i huk nie odbijał się od budynków. -Czy lont jest w miare długi Lont jest wystarczająco długi. Dłuższy niż w Piratkach ze Śmieszka. Daje to wystarczającą ilość czasu na ucieczkę, odwrócenie się i krótkie poczekanie.-Zapodaj filmik z wybuchu piratki i opisz wrażenia. Niestety nie mam nagrania. W przyszłości planuję coś nakręcić. Na następny raz wezmę kamerę/aparat. Cytuj
Saek 1 Opublikowano 19 Października 2008 Czyli to samo co Mega Pirtatka czy Big Piratka tylko pod szyldem innego importera.To że jest to Fenix'a mówi oznaczenie produktu (F)P10. Cytuj
ludi 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 bardzo głośna ta petarda myśle ze jest troche głośniejsza od big corsair Cytuj
mantis 433 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2008 bardzo głośna ta petarda myśle ze jest troche głośniejsza od big corsair Trochę? Stanowczo wiele głośniejsza. Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Otrzymałem je razem z innymi fajerwerkami.Mają symbol FP10-10.Porównanie z megaipratką z maxsemu - http://i44.tinypic.com/2hhdc49.jpgW tych z Jorge jest dłuższy lont.Kropus i długość takie same. Cytuj
xHESTIABUMx 0 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Decybele to shit, przynajmniej u mnie były ciche. Tak więc wariatki napewno są mocniejsze Cytuj
ludi 0 Opublikowano 2 Stycznia 2009 http://video.google.pl/videoplay?docid=-17...etarda+wariatka <---tu macie mój filmik Cytuj
benny10 0 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Po filmie widac , ze huk nierowny co do wielkosci petardy xD , a one sa moze glosniejsze od mega piratki ? Bo slyszalem , ze im dorownuja :> Cytuj
koks127 5 Opublikowano 3 Stycznia 2009 wedlug mnie to maja taki sam huk. U mnie kosztowaly 4Ogr za sztuke wiec wydaje mi sie ze to malo jak na tak dobry huk. Polecam wariatki Cytuj
p12p12 0 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bardzo polecam ta petarde dalem za paczke 7zl (moze drogo, ale dla mnie sie oplacalo)Glosna jak na ta cene. Jeszcze raz polecam :grin: Cytuj
fp3 0 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 nie jest żle to link do niej jeszcze u mnie na kanale jest jak garnek wysadza Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 11 Października 2010 Nowy film:http://www.youtube.com/watch?v=dM4r5SbeaI8 Cytuj
jaskra1992 0 Opublikowano 12 Listopada 2010 petardka jest wiele lat na rynku,i jak zawsze warta swojej cenki. pozdro Cytuj
Karolcia11 3 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zdecydowanie polecam.Kupiłem ostatnio 1 i huk był niezły. Cytuj
Mks 2 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić FP3 SMALL są w podobnej cenie a Huk FP3 ma o dużo większy Cytuj
Ari001 0 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Maja głośny huk, ale także szybko wybuchają, wiec uważajcie. Cytuj
patryk93 0 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jak dla mnie dosyć dobre petardy, huk głośny ale rzeczywiście szybko wybuchają !! Cytuj
@Gerard@ 0 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jak dla mnie dosyć dobre petardy, huk głośny ale rzeczywiście szybko wybuchają !! Wczoraj ją odkurzyłem z paro letnich pozostałości.Odpalałem różne petardy,od FP3N po S.Piccolo niestety nie jedną po drugiej,więc ciężko było mi je potem porównać(na dodatek działo się to w różnych miejscach).Wariatkę akurat odpaliłem w łączniku między blokami i w takim "wcięciu" wieżowca.Muszę stwierdzić,że huk był straszny,chociaż teraz analizując było to chyba spowodowane szybkim wybuchem petardy i w konsekwencji niemożnością oddalenia się na wystarczającą odległość... Dzisiaj wolałbym nabyć JC05(mega opłacalne),jednak jeśli ktoś nie ma takiej możliwości jest to dobra alternatywa! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi