adam 0 Opublikowano 31 Października 2008 Czy w święto niepodległości(nie wiem czy niepodległości-te co będzie bodajże 11 listopada)można strzelać petardami? Cytuj
0 MarcePAN 0 Opublikowano 31 Października 2008 chyba tak ,u mnie w ten dzień jest Odpust i sprzedaja petardy. Cytuj
0 mpiwowski 182 Opublikowano 31 Października 2008 Powiem krótko nie wolno :twisted: Może jakieś pokazy miasta zrobią, ale to po wcześniejszym uzgodnieniu z urzędami danego miasta. 11 listopada nie jest jak nowy rok czy sylwester, niestety. Cytuj
0 velibrum 12 Opublikowano 31 Października 2008 I jak zawszę muszę prostować takie tematy :roll: Można strzelać pod następującymi warunkami:- Produkty są oznaczone symbolem NWP- Jest się na terenie prywatnym- Nie zakłóca się ciszy nocnej- Fajerwerków używasz zgodnie z instrukcją obsługi- Nie zagrażasz życiu lub zdrowiu osób postronnych- W twoim regionie nie ma rozporządzeń zabraniających używania materiałów pirotechnicznych. Aby to sprawdzić możesz napisać do urzędu miasta.( np u mnie obowiązywało takie w okresie karnawału, ale później już wygasło )To czy to jest 11 listopada czy nie to nie ma żadnego znaczenia z punktu widzenia prawa. Cytuj
Pytanie
adam 0
Czy w święto niepodległości(nie wiem czy niepodległości-te co będzie bodajże 11 listopada)
można strzelać petardami?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi