Skocz do zawartości

10.11.2008 -Nieporęt - 90 Rocznica Odzyskania Niepodległości

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz Sztucznych Ogni - 90. Rocznica Odzyskania Niepodległości - 10.11.2008

Okazja - Obchody Święta Niepodległości
Miejsce - Plac Wolności w Nieporęcie
Godzina - 19.10
Wykonawca - ???
Długość pokazu - ponad 6 minut
Link do obejrzenia filmu na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=Bm6usjgYnMk

Komentarz - Najogólniej rzecz biorąc pokaz był bardzo przeciętny. Przez większość czasu strzelano wyrzutniami, ale bomb na szczęście nie zabrakło.
Wyrzutnie były lepsze i gorsze. Mi najbardziej przypadły do gustu te z efektem peoni z kokosową palemką, duże czerwone palmy z cracklingiem,
które zrobiły naprawdę sporo hałasu oraz o efekcie brokatowych koron.
Również nieźle zaprezentowała się ostatnia wyrzutnia o układzie Z, po której przyszła pora na szelki. Tutaj niestety większego szału nie było.
Większość efektów była dość tradycyjna i nie było nic co by mnie powaliło. W niebo leciały głównie różne peonie,
ale można było zobaczyć także złote korony.
Efektowny jak na miarę tego pokazu był natomiast finał, w którym strzelono 3 bomby z efektem czerwonych kul oraz brokatową koronę,
która zwieńczyła cały pokaz idealnie zakończony wraz z muzyką towarzyszącą fajerwerkom.
Podsumowując: pokaz przeciętny ale nawet przyjemny dla oka. Wykorzystano baterie z profesjonalnymi efektami oraz różne bomby.
Szkoda jednak, że nie strzelono chociażby kilku szelek z nietypowymi efektami, które z pewnością nadałaby pokazowi "wyjątkowości".

Moja ocena - 6/10

Ten pokaz średnio mi się spodobał. Również uważam że bardzo ładne były baterie o efekcie czerwonych palm z cracklingiem. Bateria kończąca cześć z wyrzutniami to była o ile się nie mylę TB211. Bardzo ładna bateria :wink:

Szelki niestety mi się nie spodobały. Po pewnym czasie wydały się wręcz monotonne. Za to finał ożywił cały pokaz czerwonym kolorem.

Widać że budżet był mały. W końcu miejscowość chyba też mała.

Ocena 7-/10

Powiem od razu na wstępie, że pokaz nie był zbyt zachwycający. Przez ponad połowę pokazu strzelano słabymi raczej wyrzutniami. Później w niebo poszły szelki i tu też niezbyt takie ciekawe. Po prostu zwykłe peonie itp. Co do finału także mnie nie zachwycił mimo tych 3 szelek o efekcie czerwonych gwiazdek strzelonych w układzie FAN. Mogli troszkę skrócić pokaz (albo zrezygnować chociaż z jednej baterii) i puścić powiedzmy 7 takich peonii na raz :???: Lepiej by to wypadło

pokaz oceniam na 6/10