mantis 417 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Niedawno odpaliłem dwie sztuki tej petardy. Pierwsza okazała się niewypałem, bo lont zagasł tuż przy dziurce do wnętrza kullki (jakbym to spróbował odpalić, to wybuch nastąpiłby natychmiastowo). Druga walnęła może jak K0204. Zastanawiam, czy te petardy nie byłe zawilgocone z odpustu. W moim przypadku dużo petard Jorge z serii "FP" było niewypałami. Nie dziwne, że na ich etykietach pisze "Fenix", a nie "Jorge". Widocznie Jorge nie przyznaje się do tej serii i znalazł sobie jakiegoś pośrednika . Ogólnie nie polecam wam kupować petard zaczynających się oznaczeniem "FP". Może i mocne, ale niestabilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Masz racje , co do seri FP.Miałem FP8 i na cała paczke 1 niewypał.Miałem FP6 i na 2 paczki , 1/3 była niewypałami , a gasły same , albo od minimalnego kontaktu ze śniegiem.Co do FP1 , na tak niepozorną petarde , ma nawet niezły huk , mocniejszy niż k0204. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zawdi Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ja mysle ze tyle tych niewypalow moze byc dlatego ze jak im zostanie po sylwestrze to sprzedaja na nastepny rok ... chociaz moze jest tego jakas inna przyczyna ? hehe :grin: nie ma co rozkminiac bo juz niedlugo ten wyczekiwany dzien ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychol 0 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Kupie z paczke 1 napewno !!!!! wsztskiego trzeba sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojat 0 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 . Są tanie paczka kosztuje 10,20zl 18 sztuk. : też mam 13 lat ale niepowiedziałbym że sa tanie ktoś cie strasznie nabrał pewnie na bazarku kupowałeś albo na odpuście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GluchySluchacz 0 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 ja mysle ze tyle tych niewypalow moze byc dlatego ze jak im zostanie po sylwestrze to sprzedaja na nastepny rok ... chociaz moze jest tego jakas inna przyczyna ? hehe :grin: nie ma co rozkminiac bo juz niedlugo ten wyczekiwany dzien ... ja uważam że przyczyną niewypalow jest zdeformowany korpus raz kolega mial takie z wgnieceniem zamiast wybuchu o ile pamietam nastąpilo jakies "puff" niezbyt glosne i troszke dymu a drugą wadą jest to ze lont czesto sie lamie przynajmniej mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Odpaliłem oststanio jedną petarde.Huk jak k0203 , ale za to ma duże echo.Jak za tą cene , to można kupić.7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GluchySluchacz 0 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 nie chce tam podważać twojego zdania ale "Huk jak k0203" to chyba taki jak podobny do naszego starego weterana korsarza to chyba petarda klasy "S" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati88 1 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=skK0_aYzu5MTu macie film.Wystarczy mi tylko polecić Bardzo dobry huk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto 0 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 czy te petardy tez sa w jakis zestawach bo ich nigdzie nie moge znalesc :???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati88 1 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Niestety nie.Jeszcze nigdy nie widziałem tych petard w żadnym zestawie.Popytaj napewno gdzieś ktoś ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dako 1 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Kupuje je 20szt za 4zł na fajerwerkimarket.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ms. Pompka 0 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ja je kupiłem na fajerwerkimarket.pl nawet fajna sprawa ytzn. ładne boom :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEWY PIRO Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 . Są tanie paczka kosztuje 10,20zl 18 sztuk. : też mam 13 lat ale niepowiedziałbym że sa tanie ktoś cie strasznie nabrał pewnie na bazarku kupowałeś albo na odpuście no cos ty kupilem je w hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klopsik92 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Poraz pierwszy odpaliłem tę petardę i powiem że jestem zaskoczony oczywiście pozytywnie Nigdy po tak małej petardzie nie spodziewałbym się tak wiele :lol: Huk porównywalny z KO204 albo i wyżej. Jak najbardziej POLECAM : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronaldinho 0 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 W tym roku na bazarku jest stoisko z fajerwerkami i za 20sztuk chcą aż 10zł. Za artcitca 25zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio 0 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 To dziady! Arctica pewnie kupili w Biedronce za 8 zł a za 25 zł sprzedają, chciwość ludzka nie ma granic.@mod: OFF TOPIC - poleciał warn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dako 1 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ejj panowie to jest temat nie o arcticu tylko o jajach dinozaura.Co do jaj dinozaura to ja miałem mieć 40szt. ale wymienili mi na big piratki bo nie mieli ich na stanie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan07 0 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Bardzo głosna petarda u mnie kosztuje ona 6zł za 20sztuk czyli chyba sie opyla. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yusha 0 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Mam to jajo dzisiaj jakiemuś dziadkowi pomagałam fajerwerki odpalać i mi dał, a wcześniej je puszczałam... są ok jest huk i efekt wybuchu też fajne... :grin: Polecam to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horix 0 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jajka? Fajne Kupiłęm paczkę za 4.60 w hurtowniGłośna i mocna. A wygląda jak takie niewielkie gówienko Spróbójcie otworzyć 3 i wsypać wszystko do 1.Dałem koledze 2 i powiedziałem że to coś jak piccolo...Niec bóg ma go w opiece.Uważam że się opłaca kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameleon 1 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Kupilem 5 szt na odpuscie po 1 zl szt :neutral: sprzedawca mowil ze dorownouje malemu achtungowi nie moglem mu uwierzyc ale jak odpalilem to bylem mile zaskoczony huk naprawde taki jak may achtung z komety 10/10 polecam superrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewer1412 0 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 dzisiaj kupiłem 2 na odpuscie po 50gr. sa swietne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek4322 0 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 sewer1412 - przepłaciłeś. Można je mieć już za 20 groszy/sztuka.Co do samej petardy - w sylwestra odpaliłem najpierw ją, potem korsarza. Efekt? Mają mniej więcej taki sam huk, no może FP1 ma troszkę większe echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 417 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ostatnio odpalane dwie sztuki wypadły słabo. Jednak tym razem Jaja Dinozaura dobrze się zrekompensowały. Wszystko świetnie strzeliło. Nie gasły nawet w powietrzu po upadku na ziemię. Widocznie najlepiej kupować w opakowaniu, a nie na sztuki. Huk mniej więcej jak Korsarka/mała Piratka. O ile nie trafiła mi się wyjątkowo dobra paczka, to mogę je polecić w 100%.Własne Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi