Szyszak 0 Opublikowano 11 Listopada 2008 Mam takie pytanie... Czy na swojej dzielce mozna odpalac fajerwerki w kazdy dzien?(nie liczac swiat i niedziel) Gdy pytalem o to w hurtowni odpowiedzieli mi ze tak. Kiedys w telewizji slyszalem ze tylko w sylwestra. Wie ktos jak to jest?
Kamilegionista 0 Opublikowano 11 Listopada 2008 O ile się nie myle na swoim terenie możesz odpalać kiedy chcesz, tylko: Produkt musi być oznaczony symbolem <NWP> (Nie wymaga pozwolenia) (obecnie jest to oznaczenie "CE") [edit by mantis 2021] I jest jeszcze jeden warunek, że nie można strzelać podczas ciszy nocnej.
velibrum 12 Opublikowano 11 Listopada 2008 Można strzelać pod następującymi warunkami: - Produkty są oznaczone symbolem NWP (obecnie jest to oznaczenie "CE") [edit by mantis 2021] - Jest się na terenie prywatnym - Nie zakłóca się ciszy nocnej - Fajerwerków używasz zgodnie z instrukcją obsługi - Nie zagrażasz życiu lub zdrowiu osób postronnych - W twoim regionie nie ma rozporządzeń zabraniających używania materiałów pirotechnicznych. Aby to sprawdzić możesz napisać do urzędu miasta. ( np u mnie obowiązywało takie w okresie karnawału, ale później już wygasło ) I najlepiej byłoby jakby te warunki były podpięte bo już setny raz ktoś pyta o to.
mantis 433 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Link: https://fundacjapozytywneemocje.pl/certyfikat-obowiazujacych-norm-prawnych-uzywania-fajerwerkow/
Rekomendowane odpowiedzi