Macio1994 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam mam mały problem koledzy a mianowicie kupiłem wczoraj zestaw rakiet Voo Dooi z dwóch odpadły mi czubki i mam pytanie czy jak ją odpale to czy nie poleci krzywo lub w ogóle nie poleci? :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 to przyklej ten czubek i będzie po problemie. Ja bym nie puszczał bez :mrgreen: takie moje zdanie, zawsze wolę być jak najbardziej zabezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Macio1994 0 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 spróbuje przykleić ten czybek ,ale czy kropelką da radę :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Tak naprawde czubek nie ma nic do rzeczy, on jest po prostu bajerem żeby to wyglądało jak rakieta, a nie takie płaskie. Czub, albo jego brak nie wpływa na to czy rakieta poleci prosto czy nie, a to że może rakieta w ogóle nie polecieć jest niemożliwe PS. Ja puściłem rakietę Apollo (czyli tą duużą) w paczce czubek sie ułamał i nie panikowałem bo pięknie poleciała ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 W 100% zgadzam się z Kamilem to taki pic na wodę. To czy rakieta poleci prosto to zależy od statecznika (kijka) tak że nie ma obawy. Nie musisz nawet tego przyklejać. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Nie pic na wodę :???: nie wiecie nawet co gadacie. W mniejszych nie ma czubka w większych jest bo w większych gdyby nie było czubka było by to bardziej niebezpieczne. PS: Czubek jest po to by lepiej rakieta cięła powietrze a bez niego spotka większy opór i może bardziej skręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pyro man 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 To prawda co mówi mpiwowski, ale nie skęci aż tak bardzo ża duży pęd jest, więc możesz puszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirotechnika 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 mpiwowski ja robie rakiety i silniki rakietowe i powiem ci że zrobiłem rakietę bez czubka poleciała (1.2”)prosto więc powiem ci że pitolisz i tyle czubek jest po to żeby był bo jak wygląda rakieta bez czubka szczególnie taka duża ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Cyrkoblitze działają inaczej niż rakiety. One się kręcą i nie potrzebują czubka a rakiety lecą prosto nie wirując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Najczęściej nieudane loty rakiety (czyt. rakieta uderza w ziemię) są spowodowane przez połamany, za krótki kijek. Naprawde nie spotkałem się jeszcze z czymś takim żeby rakieta źle poleciała ponieważ nie miała czuba. Powtórzę: PS. Ja puściłem rakietę Apollo (czyli tą duużą) w paczce czubek sie ułamał i nie panikowałem bo pięknie poleciała ;] Nie sądze żeby rakieta zmieniła bardzo swój lot w przypadku wiatru.Ale skoro chcesz być przezorny to nawet możesz taśmą jakoś skleić ten czub, bo kropelką to ta sztuka może Ci nie wyjść :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tele 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Te wasze ,, czubki " to się fachowo nazywa Głowica :???: A głowica jest po to by rakieta łatwiej pokonywała opór powietrza . Więc jak się zniszczy to nic się nie stanie . Patyk odpowiada za kierunek lotu , a koprus (plastyk [ środek rakiety ] ) za to czy w ogóle rakieta poleci bo jest tam silnik rakiety i czy się ładnie rozpryśnie ( są tam gwiazdki i proch miotający ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Tele nie wprowadzaj ludzi w błąd ładunek miotający masz w szelkach/wyrzutniach a w rakietach masz paliwo stałe w postaci najczęściej prasowanego pcz a w korpusie ładunek rozrywający i burst. Co do czubka ma on znikomy wpływ na tor lotu rakiety i jego brak nie dyskwalifikuje produktu. Najważniejsze jest to aby paliwo w silniku było suche i nie narażone wcześniej na niskie temperatury i wilgoć, co negatywnie wpływa na jego właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zawdi 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 nie ma potrzeby tego przylepiac ! poniewaz da sie za duzo tasmy albo kleju i rakieta bedzie zle wywarzona i dopiero moze miec inny kierunek lotu, w kazdym razie to nie jest duza rakieta wiec nie potrzebuje głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 witus 0 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Panowie, jeśli chcecie dyskutować na temat różnic pomiędzy rakietami i Circoblitzami, zróbcie sobie oddzielny temat, a nie piszecie o tym w temacie niezwiązanym z tą sprawą.Od siebie dodam, że moim zdaniem nie ma potrzeby przyklejania czubka, ale dla wszelkiego bezpieczeństwa można to zrobić. W stabilnym locie najważniejszy jest kijek - i on ma być "nietknięty" i musi zostać umieszczony w specjalnej rurce. Czubek dodaje tylko aerodynamicznego kształtu, dzięki czemu rakieta ma ułatwiony lot w powietrzu i zmniejsza się siła tarcia rakiety o powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Dla bezpieczeństa niech będzie czubek.Rakieta musi miec opływowy kształt i to właśnie zapewnia jej ten czubek.Dla testu możesz jedną puścić bez i napisać swoje spostrzeżenia , ale lepiej kupić SuperGlue za 1.30zł , a czubek nie odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BigBear 0 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Już wiele razy puszczałem rakiety bez czubka i nigdy nic się nie stało...czubek nadaje jedynie opływowego kształtu, aby rakieta miała łatwiejszy lot. Możesz spokojnie puszczać bez czubka...napewno poleci :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Macio1994 0 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dzięki za odpowiedzi przykleiłem dziś czubek i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Macio1994 0
Witam mam mały problem koledzy a mianowicie kupiłem wczoraj zestaw rakiet Voo Doo
i z dwóch odpadły mi czubki i mam pytanie czy jak ją odpale to czy nie poleci krzywo lub w ogóle nie poleci? :?:
:?:
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi