Macio1994 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam mam mały problem koledzy a mianowicie kupiłem wczoraj zestaw rakiet Voo Dooi z dwóch odpadły mi czubki i mam pytanie czy jak ją odpale to czy nie poleci krzywo lub w ogóle nie poleci? :?: :?: Cytuj
0 mpiwowski 182 Opublikowano 12 Listopada 2008 to przyklej ten czubek i będzie po problemie. Ja bym nie puszczał bez :mrgreen: takie moje zdanie, zawsze wolę być jak najbardziej zabezpieczony. Cytuj
0 Macio1994 0 Autor Opublikowano 12 Listopada 2008 spróbuje przykleić ten czybek ,ale czy kropelką da radę :?: Cytuj
0 Kamilegionista 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 Tak naprawde czubek nie ma nic do rzeczy, on jest po prostu bajerem żeby to wyglądało jak rakieta, a nie takie płaskie. Czub, albo jego brak nie wpływa na to czy rakieta poleci prosto czy nie, a to że może rakieta w ogóle nie polecieć jest niemożliwe PS. Ja puściłem rakietę Apollo (czyli tą duużą) w paczce czubek sie ułamał i nie panikowałem bo pięknie poleciała ;] Cytuj
0 firawerkoman 7 Opublikowano 12 Listopada 2008 W 100% zgadzam się z Kamilem to taki pic na wodę. To czy rakieta poleci prosto to zależy od statecznika (kijka) tak że nie ma obawy. Nie musisz nawet tego przyklejać. :grin: Cytuj
0 mpiwowski 182 Opublikowano 12 Listopada 2008 Nie pic na wodę :???: nie wiecie nawet co gadacie. W mniejszych nie ma czubka w większych jest bo w większych gdyby nie było czubka było by to bardziej niebezpieczne. PS: Czubek jest po to by lepiej rakieta cięła powietrze a bez niego spotka większy opór i może bardziej skręcać. Cytuj
0 Pyro man 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 To prawda co mówi mpiwowski, ale nie skęci aż tak bardzo ża duży pęd jest, więc możesz puszczać Cytuj
0 pirotechnika 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 mpiwowski ja robie rakiety i silniki rakietowe i powiem ci że zrobiłem rakietę bez czubka poleciała (1.2”)prosto więc powiem ci że pitolisz i tyle czubek jest po to żeby był bo jak wygląda rakieta bez czubka szczególnie taka duża ?? Cytuj
0 mpiwowski 182 Opublikowano 12 Listopada 2008 Cyrkoblitze działają inaczej niż rakiety. One się kręcą i nie potrzebują czubka a rakiety lecą prosto nie wirując. Cytuj
0 Kamilegionista 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 Najczęściej nieudane loty rakiety (czyt. rakieta uderza w ziemię) są spowodowane przez połamany, za krótki kijek. Naprawde nie spotkałem się jeszcze z czymś takim żeby rakieta źle poleciała ponieważ nie miała czuba. Powtórzę: PS. Ja puściłem rakietę Apollo (czyli tą duużą) w paczce czubek sie ułamał i nie panikowałem bo pięknie poleciała ;] Nie sądze żeby rakieta zmieniła bardzo swój lot w przypadku wiatru.Ale skoro chcesz być przezorny to nawet możesz taśmą jakoś skleić ten czub, bo kropelką to ta sztuka może Ci nie wyjść :mrgreen: Cytuj
0 Tele 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 Te wasze ,, czubki " to się fachowo nazywa Głowica :???: A głowica jest po to by rakieta łatwiej pokonywała opór powietrza . Więc jak się zniszczy to nic się nie stanie . Patyk odpowiada za kierunek lotu , a koprus (plastyk [ środek rakiety ] ) za to czy w ogóle rakieta poleci bo jest tam silnik rakiety i czy się ładnie rozpryśnie ( są tam gwiazdki i proch miotający ) . Cytuj
0 fpshooter 12 Opublikowano 12 Listopada 2008 Tele nie wprowadzaj ludzi w błąd ładunek miotający masz w szelkach/wyrzutniach a w rakietach masz paliwo stałe w postaci najczęściej prasowanego pcz a w korpusie ładunek rozrywający i burst. Co do czubka ma on znikomy wpływ na tor lotu rakiety i jego brak nie dyskwalifikuje produktu. Najważniejsze jest to aby paliwo w silniku było suche i nie narażone wcześniej na niskie temperatury i wilgoć, co negatywnie wpływa na jego właściwości. Cytuj
0 Zawdi 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 nie ma potrzeby tego przylepiac ! poniewaz da sie za duzo tasmy albo kleju i rakieta bedzie zle wywarzona i dopiero moze miec inny kierunek lotu, w kazdym razie to nie jest duza rakieta wiec nie potrzebuje głowicy Cytuj
0 witus 0 Opublikowano 13 Listopada 2008 Panowie, jeśli chcecie dyskutować na temat różnic pomiędzy rakietami i Circoblitzami, zróbcie sobie oddzielny temat, a nie piszecie o tym w temacie niezwiązanym z tą sprawą.Od siebie dodam, że moim zdaniem nie ma potrzeby przyklejania czubka, ale dla wszelkiego bezpieczeństwa można to zrobić. W stabilnym locie najważniejszy jest kijek - i on ma być "nietknięty" i musi zostać umieszczony w specjalnej rurce. Czubek dodaje tylko aerodynamicznego kształtu, dzięki czemu rakieta ma ułatwiony lot w powietrzu i zmniejsza się siła tarcia rakiety o powietrze. Cytuj
0 FireMan 0 Opublikowano 13 Listopada 2008 Dla bezpieczeństa niech będzie czubek.Rakieta musi miec opływowy kształt i to właśnie zapewnia jej ten czubek.Dla testu możesz jedną puścić bez i napisać swoje spostrzeżenia , ale lepiej kupić SuperGlue za 1.30zł , a czubek nie odpadnie. Cytuj
0 BigBear 0 Opublikowano 14 Listopada 2008 Już wiele razy puszczałem rakiety bez czubka i nigdy nic się nie stało...czubek nadaje jedynie opływowego kształtu, aby rakieta miała łatwiejszy lot. Możesz spokojnie puszczać bez czubka...napewno poleci :mrgreen: Cytuj
0 Macio1994 0 Autor Opublikowano 15 Listopada 2008 Dzięki za odpowiedzi przykleiłem dziś czubek i jest git Cytuj
Pytanie
Macio1994 0
Witam mam mały problem koledzy a mianowicie kupiłem wczoraj zestaw rakiet Voo Doo
i z dwóch odpadły mi czubki i mam pytanie czy jak ją odpale to czy nie poleci krzywo lub w ogóle nie poleci? :?:
:?:
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi