Skocz do zawartości
  • 0

JW05 pluton vs JW25 cudak beterry

Pytanie

Opublikowano

Chec zamowic z www.fajerwerkimarket.pl jakas z tych wyrzutni doradzcie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Zdecydowanie Cudak Battery. Miałem, widziałem i mówie że jest naprawde dobry za tą cene.

• 0
Opublikowano

Zdaje mi się ze Cudak Battery jest lepszy :wink:

• 0
Opublikowano

Większość tutaj mówi, że cudak. Weź cudaka

• 0
Opublikowano

Zdecydowanie cudak.
Większy kaliber=lepsze efekty.
Nie powinienneś być nim zawiedziony.

• 0
Opublikowano

FM z łaski swojej nie wprowadzaj ludzi w błąd mówiąc że pluton ma mniejszy kaliber od cudaka. Bo tak nie jest. Obie wyrzutnie mają ten sam kaliber. I obie wyrzutnie efektowo są równie dobre. Bardzo ciężki wybór :neutral: ale jednak byłbym za plutonem bo oprócz tych peoni ma jeszcze crackling i tylko tym jest lepszy.

• 0
Opublikowano

A ja będę na przekór opiniom większości i doradzam Ci Plutona, crcklig w każdym strzale prezentuje się bardzo efektownie. W sumie ja sam mam Cudaka, chciałem mieć też Plutona ale go akurat nie mięli, a szkoda (była to jedyna wyrzutnia z serii BB której nie było) i wziąłem Don'ta do którego teraz nie jestem przekonany. Pluton jest minimalnie tańszy od Cudaka, a efekty ma porównywalne.

• 0
Opublikowano

Ja mam plutona i jego bym wybrał. Jestem fanem cracklingu, a pluton ma go w każdym strzale.

Cudak też nie jest zły. Jest bardzo różnorodny, ma bardzo dynamiczny finał.

Obie wyrzutnie są warte swojej ceny.

• 0
Opublikowano

Ja mimo że nie miałem to wolę cudaka, pare strzałów z cracklingiem na finał może być ale nie w każdym strzale :twisted: myślę że mi i mojej rodzince by mi się znudziło a nawet zwykłe peonie są świetne bo mój sąsiad co rok kupuje dużo wyrzutni i widze jak to jest ;P

• 0
Opublikowano

ty mądrala ;) pluton jest równie różnorodny jak cudak. Bo ma takie peonie jak cudak tylko + jeszcze crackling. Więc dziwne, że nie wolisz mieć więcej niż cudak :wink:

• 0
Opublikowano

Oj, wybór na pewno nie będzie łatwy.

Akurat w Twoim dylemacie biorą udział w zasadzie dwa najlepsze produkty, które można dostać w tej cenie. Sam w zeszłym roku miałem JW05 Pluton i byłem z tej wyrzutni bardzo zadowolony. Ma ona potężne rozpryski - aż sam byłem zdumiony, że tak niewielki kaliber zrobi aż tak wiele na niebie. Piękne, duże peonie z cracklingiem i długi czas trwania wyrzutni - czego chcieć więcej? Idealny sprzęt za tą sumkę. W tym roku zainwestowałem także w JW25 Cudak Battery. Na filmie jej efekty są niezłe, kolorowe peonie + małe palmy, tak więc i ona powinna być dobra. Na chwilę obecną jestem za Plutonem, ale po sylwestrze okaże się, która z tych baterii wypadła lepiej :wink:

A tutaj porównanie obu wyrzutni na zdjęciu. Nieco cięższy, mimo mniejszych wymiarów jest JW05 Pluton.

plutoncudakcu3.jpg

plutoncudak2rx5.jpg

• 0
Opublikowano

Dobrze Witus mówisz obie są świetne ale jednak lepszym zakupem będzie cudak (na filmie widać że cudak ma większe efekty)