Marian 0 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 U mnie w hurtowni też były inne ceny, korzystniejsze dla mnie wszystko co brałem było tańsze o 5-7 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horix 0 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 No tak. Propo cennika to rzeczywiście dziad sie kłócił że to oś nie ten teges...Ale i tak wszedł dla nas rabat 20% 4 ever Dobra technika:Skołować jakiś zaniżony cennik i powiedziec że jakis sklep internetowy to sprzedaje Zniżka gwarantowana :PPA te cenniki z Jorga to może coś nie tego czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1197 0 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Może ktoś dać jeszcze raz cennik jorge na 2007/2008? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 proszę:http://www.uploader.pl/?d=E8FF55221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel1010 0 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 ma ktos cennik Hestii na 07/08? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1197 0 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Cennik gda: http://www.sendspace.pl/file/8o4iNGHe/Dostałem od nich taką odpowiedz:"Jest to wstępny cennik do 10.2008Pozdrawiamy"Euro Star" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel1010 0 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 podrożało z gda.pl :???:Wie ktos skąd wziąść cennik Hestii? Na ten lub zeszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 podrożało z gda.pl :???: Fajerwerki wszędzie podrożeją.Rozmawiałem z przedstawicielem jednej z firm pirotechnicznych i powiedział mi, że przez Olimpiadę w Pekinie export fajerwerków został wstrzymany. Dopiero po niej coś się ruszy, ale fajerwerki i tak mogą pójść w górę... :???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 dopiero po mnie "WSZYSTKO RUSZY" Mam nadzieję, że zapełnią się magazyny, ale fajerwerki muszą podrożeć bo za to czekanie to są straty dla firm. lecz może nie tak jak na gda, bo strasznie u nich drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel1010 0 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 napisałem do hestii w sprawie cennika, ciakawe czy odpowiedzą... jak cos dam znać bo wiele osób się dopytywało o cennik tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Już wiele osób próbowało dorwać ten cennik i nic Więc wątpię że odpiszą.Możesz zadowolić się cennikiem sklepu vitis.pl który sprzedaje produkty hestii po cenach które wydają się być hurtowymi - http://uploader.pl/?d=3E937B181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 PS: Dostałem takie info od kolegi.Lepiej poczekać z tym cennikiem Jorga do września bo i tak wypuszczą nowy niż ten co teraz mają. Wszystko związku z tym, że jest Olipiada i zablokowali eksport. Od razu powiem, że ceny pójdą strasznie w górę i to właśnie przez to.Jeśli chodzi o cennik vmaxa to też raczej we wrześniu będzie aktualny :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1197 0 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Napisałem do vmaxa i ku mojemu zdziwieniu odpisali :smile: witamza kilka dni będzie dostępny cennikPozdrawiamSławomir Piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Mi identycznie to samo pisali, ale w czerwcu :twisted: wątpię żeby mieli za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Mamy już najnowszy cennik Jorge - październikowy :arrow: http://www.uploader.pl/?d=57D745501PS: co do cen to sami zobaczcie. Nie będę tego komentował :grin: jest źle :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj.patryk 3 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Jest źle? Jest fatalnie! Black cat 65zł - to jakieś nieporozumienie. Ogólnie do bani cennik. Jedno co może pocieszyć to to że robili go przy kursie dolara 2,90 a teraz już trochę spadło ale czy to ma znaczenie? :roll: Już sobie wyobrażam te ceny na straganach... Apollo było kiedyś po 48zł to teraz będzie po 60. :neutral: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 tylko w 1/3 to jest ważne. Bo robią też testy by fajerwerki były zgodne z przepisami unijnymi i są też problemy z importem z Chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam po 1,5 miesięcznej przerwie. Na wstępie pragnę podziękować mpiwowskiemu który najwyraźniej zapomniał iż posiadam konto na tym forum. Cennik umieściłem gdzie indziej (niektórzy domyślają sie gdzie). Rozumiem że na takiej zasadzie działa - idź - zobacz - zdaj raport . O cennik napisałem dziś rano, ale chyba zabolało go to że obiecuję go wam od kilkunastu dni a mimo to go nie uzyskał i dlatego postanowił wam go przekazać otrzymując go ode mnie. Ale mniejsza, niech zbierze wasze podziękowania. Cenny poszły w górę, nie jest to cennik ostateczny czego chyba wam mpiwowski nie przekazał (nie dokładnie czytasz). Odpowiedzi na moje pytania otrzymałem(co do podwyżki cen i do ostatniej wersji cennika) prawdopodobnie się niedługo dowiecie (mpiwowski je wam przekaże) Pozdrawiam,Felix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 417 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Zauważyłem, że petardy Szok potaniały w porównaniu do poprzedniego roku. Ta większa reszta, szkoda gadać... Niestety w cenniku są braki. Widać na każdej stronie 0,00zł. Również w katalogu Jorge nie ma zdjęć wszystkich fajerwerków, które są umieszczone w cenniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Każdy wie, że chodzi o forum Felixa i FireMana xxxxxxxxx.net.pl a mpi nie pierwszy raz odstawia takie numery. Najwyraźniej żal mu było, że sam nie dostał tego czego chciał, jak dziecko. A co do tematu to dobrze, że kupuję jeszcze po starych cenach, bo te nowe nie napawają optymizmem i pewnie musiałbym plany ograniczyć.Edit# Usunąłem tekst cenzora, i "fireworks" w linku na rzecz x'ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 A ja widze inny podwód tych ponad 50% podwyżek.Rożne licencje i certyfikaty mogą wpłynąć na cene , ale nie aż od 64zł(potem 100zł !).Wg. mnie przyczyna leży w czym innym , a ich tłumaczenia(problemy z chińkim rynkiem etc.) , to pic na wode.Jorge uznał nas w końcu za poważnych partnerów europejskich i dlatego dostosował swoje ceny , po przeliczeniu ich z euro na złotówki(w Holandi było drożej , to u nas musi być taka sama cena).Nie wzięli jednak pod uwagę tego , że rynek Polski jest bardzo biedny(w porównaniu z resztą europy) i przez to wiele osób a tą samą cene kupi tylko kilka produktów , zamiast większej planowanej ilości.Tłumaczenie się kursem dolara(podaje tu wszystko na przykładzie 100-strzałowców , a dolar w poprzednik roku kosztował ponad 3zł, a przy tym JW418 199zł) , który będą bardzo tani(2.30zł w momencie wydania cennika) , a wyrzutnie już kosztowły 264zł.Nie wiem do czego oni zmierzają , ale jeśli jeszcze bardziej podniosą ceny , wtedy ograniczam swój stuff do 500zł(jak pewnie wiele osób , które kupują za poważna kwote) i zobaczymy jakie podwyżki będą w roku następnym.Kolejne tłumaczenie , że podnieśli ceny tak samo jak inni importerzy jest fikcją.Żadna inna firma nie podrożała o 50%(nie mam wszystkich cenników , ale ceny uległy nieznacznej zmianie).Bojkot ich prouktów nic nie pomoże , a najlepszym rozwiązaniem będzie przerzucić się na tropica(mają również świetne produkty i dużo niższe ceny).Pozostaje czekać na ostateczną wersje cennika i modlić się , żeby ceny nie skoczyły o 80-100% w porównaniu z poprzednim rokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Przesadzacie z tymi cenami. Małe wyrzutnie nie różnią się za dużo, są to różnice 1-5zł. Najbardziej w stosunku do ilości strzałów chyba poszły skośne 25 strz. bo aż o 15zł w górę. 49strz. też około 10-15zł. A co do dużych to 30zł. Jak dla mnie nie jest aż tak źle. Dużych 100strz. nie musicie kupować. A mniejsze wyrzutnie wcale aż tak bardzo nie zdrożały. Wyjątek to te skośne 25strz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Najbardziej z rakiet zdrożały JR25 - o ponad 6złZa wyrzutnie , które mam w planach(a mam dużo) zapłace o 150zł(mimo wywalenie 2-óch) więcej !Podrożały tylko najchętniej kupowane produkty , czyli najlepsze.Najwięcej w d**e daje Achilles - 100zł więcej ,a jest on najlepszą ich wyrzutnią.Do końca roku dolar ma trochę spaść , jeśli wyrzutnie nie potanieją(a podrożeją jeszcze bardziej) ,to znaczy , że nasz ulubiony jorge to *******(nie było tu wulgaryzmu , ale niemiły wyraz) i chcą zarobić jak najwięcej na rynku Polskim porównując go do bogatego rynku Holandzkiego etc.Chwalą się tylko rabatami , że dzięki nim ceny się równoważa - Ale do holery nikt nie kupi fajerwerków za 10k zł , żeby mieć rabat 15 % i ceny w miare przyzwoite !!!Mam nadzieję , że ktoś z jorga rzuci okiem na te posty i wbije weźmie pod uwage , że jesteśmy biednym krajem , a podnosząc ceny tracą tylko klientów.Miałem kupić u nich stuff za 1600zł , ale jeśli ceny skoczą jeszcze bardziej zostane tylko przy JW418 , a reszte wydatków ogranicze do 500zł i przerzuce sie na Tropica/Super Power , którzy również mają świetne produkty , a nie podnosza tak cen.Zauważcie , że co roku jest drożej ,a teraz nawet co miesiąc (kiedyś 100-strzałowce kosztowały 169zł(JW42 chyba niecałe 50zł) , a dzisiaj płacimy za nie 300zł(Za BC 65zł) , a za 2 lata , to już za BC będą chceli 100zł(a za JW414 pewnie jakieś 500zł]). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapster 0 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Cennik Jorge 2008 aktualizacja z 1 listopada - pełen:http://uploader.pl/?d=3C430B351http://www.sendspace.com/file/4d41jmCennik Tropica 2008:http://uploader.pl/?d=F2B5FEAB1http://www.sendspace.com/file/b3qdblProsto ze źródła! Cieszcie się podwyżkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyZ 0 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Cennik hurtowni Tropica z Gdyni: http://www.sendspace.pl/file/h2HfZFcW/Cennik dostałem po prośbie napisanej na maila tejże firmy. Mam nadzieję,że jednak się pomylili z cenami bo różnica 2,5 zł w cenie Balleta lub 12 zł w cenie Nine Shots to chyba za dużo :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi