Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o odpowiedź

Pytanie

Opublikowano

Nie wiem czy był już podobny temat. Jak był to przepraszam. Chciałbym się spytać czy jak ja zamówię w sklepie internetowym jakieś fajerwerki (a mam 14 lat) to czy przy odbiorze będzie chciał kurier spisać numer dowodu osobistego?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

możliwe, że będzie chciał zobaczyć dowód. Dlatego lepiej jakby twoim rodzice odbierali :wink:

• 0
Opublikowano

a jakby rodziców nie było w domu to dałoby się ją odebrać nawet jakby chciał dowód??

• 0
Opublikowano

może byś go przekonał, ale wcale ci nie musi jej dać

• 0
Opublikowano

W poprzednim roku fajerwerki zamówiłem na kumpla. Kiedy przyszła paczka, jego rodziców nie było to mu wydali paczkę.

Ja jednak zamawiam paczki z fajerwerkami na rodziców. Radzę Tobie też tak zrobić, bo kurier osobie niepełnoletniej może przesyłki nie wydać :wink:

• 0
Opublikowano

nie raz juz zamawiałem jakies fajerwerki to zawsze miałem konto np. na mame czy brata ale przy odbiorze jak ich nie było to prosili tylko o podpis :wink:

• 0
Opublikowano

Jasne, że Ci wyda. Myślisz, że będzie mu się chciało jeździć tyle razy, aż zastanie rodziców.

• 0
Opublikowano

Jeszcze nigdzie nie było (chyba) takiej sytuacji , żeby kurier chciał dowód.
Kurier ma dostarczyć paczke i nie wie nawet co w tej paczce jest(nie ma nawet prawa wiedzieć) , więc jedyne co musi mieć , to pewność , że dostarcza paczke właściwej osobie.

• 0
Opublikowano

Przestań FM pierdzielić głupoty bo aż oczy bolą. Mnie np. pytali o dowód geniuszu (tzn. moją siostrę) niektórzy sprzedawcy napiszą, że odbiór tylko od lat 18 i kurier będzie prosił o dowód przy odbiorze

• 0
Opublikowano
Przestań FM pierdzielić głupoty bo aż oczy bolą. Mnie np. pytali o dowód geniuszu

Nie dziwie sie , też bym się spytał 13-latka :mrgreen:
Zależy , kto jak kto , bo ja miałem okazje zamawiać wiele rzeczy(a do 18-stki brakuję jeszcze niecałe 3-miesiące) , ale wcześniej zamawiałem wiele rzeczy i dostarczały mi je różne firmy + poczta i nikt się nie pytał o dowód.
Ale jak się zamawia z niepewnych sklepów , gdzie na siłe uskuteczniają przepsiy , to się nie ma co dziwić.
  • 0
Opublikowano

ja się nie dziwie :wink: napisałem że moja siostra może byś uważniej czytał. To siostra odbierała nie ja

PS: mam ponad 17,5 roku :lol: trzeba było zobaczyć mój profil na NK a nie się teraz popisywać

• 0
Opublikowano

Do mnie przyjechał lajtowy kurier nie mógł znaleźć paczki więc mu powiedziałem że będzie to duża paczka (szukał w małych) jak znalazł to się spytał co to jest to mu powiedziałem że fajerwerki.Podpisałem i mi ją dał nic nie burzył :grin: