Achtung111 0 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Szukam jakichś dużych moździerzy z dobrymi efektami. Narazie chcę się zorientować co mogę dostać i za ile.Proszę o podawanie propozycji i najlepiej filmików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Duże moździrze to z PANDY albo ze Śmieszka najlepiej. Z PANDY masz 2 do wyboru P8601 lub P8602 miałem ten pierwszy kolorowe piwonie w 6 rodzajach w sumie 12 kul 2" za 55 pln. Filmu niestety nie mam, ale w sumie mi sie podobal tylko ładunki za wysko lecą, ale za to ciągną za sobą złoty ogon. Jeśli chodzi o Śmieszka to moździerz K8021 6 kul 1,9" ceny nie znam niestey. We wszstkich przypadkach szelki zawierją po 35g mieszanki, czyli max ilość dopuszczoną prawem dla <NWP>. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Achtung111 0 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 A masz może jakieś linki ze zdjęciami albo gdzie o nich poczytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Felix1 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 A masz może jakieś linki ze zdjęciami albo gdzie o nich poczytam? Wpisz sobie w GOOGLE to może wyskoczy. Zresztą wątpię żebyś dostał te moździerze Przejrzyj ofertę lidla i tam masz moździerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Achtung111 0 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Felix nie zaczynaj już. Nie chodzi mi o moździerze za 20zł :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Felix1 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Felix nie zaczynaj już. Nie chodzi mi o moździerze za 20zł :roll: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c355098bccaeacb9.htmlTu są dwa moździerze jeden 89 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1864e23b5bbe504c.htmldrugi 129 (kawałek z cena reszta na 1 zdjeciu)jeśli chcesz to mogę w Paincie zrobić kreski do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Achtung111 0 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 No ok ok niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ronaldinho 0 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Nie masz dużo możliwości do wyboru:jw47- 1,2" ładne efekty 12 kul za jakieś 20złjw86- z Biedronki 25,99zł za 12 kulek 1,2" SP0008- z Lidla -bardzo ładne efekty ma jak za te cene...Popatrz też na stronie Surex'a bo mają fajne moździerze 2". Pisałeś że nie chcesz moździerzy za 20zł...ale tylko się ceną różnią bo i tak jako amator nie dostaniesz większej niż 2'' (35g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ehh, czytanie ze zrozumieniem zawodzi? Pisał że nie chodzi mu o moździerz za 20 zł.2" dostaniesz między innymi w moździerzach super powera i surexa. Niestety mało kto je kupuje więc musisz zdać się na przypuszczenia.A takie zestawiki swoje kosztują. Jeżeli zależy Ci na bardzo dużych efektach to możesz porozglądać się za rakietami typu xxl, big day. Tam kaliber może być do 75 mm o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zdjęcie moździerza ze Śmieszka zobaczysz na ich stronie po wpisaniu w wyszukiwarkę kodu. Co do tych moździerzy z PANDY to sa dostepne w hurtowni Next w Krk poza tym na pewno Goldregen tez je sprzedaje. W żadnym markecie ich raczej nie dostaniesz. co do innych ciekawych propozycji to. Inne to moździerze z Sp http://superpower.pl/?page=34&cat=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxior 0 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Duże moździrze to z PANDY albo ze Śmieszka najlepiej. Z PANDY masz 2 do wyboru P8601 lub P8602 miałem ten pierwszy kolorowe piwonie w 6 rodzajach w sumie 12 kul 2" za 55 pln. Filmu niestety nie mam, ale w sumie mi sie podobal tylko ładunki za wysko lecą, ale za to ciągną za sobą złoty ogon. Jeśli chodzi o Śmieszka to moździerz K8021 6 kul 1,9" ceny nie znam niestey. We wszstkich przypadkach szelki zawierją po 35g mieszanki, czyli max ilość dopuszczoną prawem dla <NWP>. max.35g prochu?Jeśli tak,to dlaczego w lidlu jest moździerz z ładunkami które zawierają 80gram na 1 wsad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Gościu weź poczytaj sobie trochę. Maksymalna ilość mieszanki fotobłyskowej/hukowej to 35g w przypadku materiałów NWP na 1 ładunek. Tak jak w baterii masz max 2000g. To, że wsad waży więcej to bynajmniej nie oznacza, że ma w środku 80g FB...Edit# A ten moździerz to shit jest, w oglóe te multibreak NWP mało warte są. W przeliczeniu na ładunek wypada 20g czyli tyle co w moździerzach 1,2" a poza tym uważam tego typu wynalazki za niezbyt bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxior 0 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Było napisane,że prochu jest 80 gram a nie,że cały ładunek razem z 'obudową' waży 80g.;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ronaldinho 0 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 omg. Przykładowy moździerz z Lidla za 89zł. 80g na wsad. WSAD-proch w korpusie, korpus, ładunek wznoszący, czyli że całość ma ważyć 80g a nie tylko proch. Ludzie wy czytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lajcik 0 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W sumie możesz jeszcze zagadać z pirotechnikami jakimiś , może Ci by skołowali jakąś szeleczkę niewielką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W sumie możesz jeszcze zagadać z pirotechnikami jakimiś , może Ci by skołowali jakąś szeleczkę niewielką. nielegalnie : jestem ciekaw kto by się tak narażał. Zastanów się co piszesz na drugi raz. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 proszeopomoc 0 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 W lidlu ostatnio były ładne po 89 zł 4 strzałowe 24 kul razem po 4 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lajcik 0 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nielegalnie od razu. Jak sam z nimi zagadasz to nikt się nawet nie dowie , a komu będzie przeszkadzać ze całe niebo na osiedlu pokryje wybuch ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ronaldinho 0 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 i tak się skapną ci którzy to zlecili bo za każdą szelkę mają wyliczone. i ciekawe skąd weźmie rurę np 4" z tym to będzie mniejszy problem niż z wkopaniem tego w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxior 0 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 omg. Przykładowy moździerz z Lidla za 89zł. 80g na wsad. WSAD-proch w korpusie, korpus, ładunek wznoszący, czyli że całość ma ważyć 80g a nie tylko proch. Ludzie wy czytajcie. Ty sie naucz czytać kolego jest napisane 80g PROCHU na wsad;/czyli korpus się NIE LICZYJakby liczyli z korpusem to by napisali: 80g waży cały wsad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ronaldinho 0 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nie będę się kłócił.edit. Ale Tobie chodzi o ten z Lidla po 6 wsadów? Jeśli tam to masz rację ale 80g na 4 kule w jednym wsadzie. W jeden kuli nie będzie więcej niż 35g. 80/4=20g na kule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lajcik 0 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ronaldinho szelki w okresie przedsylwestrowym-prawda liczą ale jak masz dobre znajomości to wszystko możesz kupić także z rurą , jeśli bez rury to wybierasz się do sklepu z rurami do ogrzewania centralnego i mówisz jaką chcesz rurke sa chyba od 1/2 cala do kilkunastu cali w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Achtung111 0
Szukam jakichś dużych moździerzy z dobrymi efektami. Narazie chcę się zorientować co mogę dostać i za ile.
Proszę o podawanie propozycji i najlepiej filmików.
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi