Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie gdzie wy je tak tanio kupujecie? chciałbym zakupić z 6 ale u mnie w sklepach achtungów nie ma a np. na bazarach albo stoiskach to 1achtung i to mały albo średni kosztuje 5-6zł..

Od Neodo za 11-maly duzy -14
  • Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

neodo? a cóż to;p

Opublikowano

Właśnie albo od Neodo,albo w jakiś ogrodniczych mogą byc,lecz Neodo bodajże jutro zamyka sprzedaż wysyłkową,więc musisz się śpieszyc :wink:.Ja np.achtungi z Hestii kupiłem w sklepie wędkarskim za 9zł :!:

Opublikowano

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy Hestia produkuje różne rodzaje dużych achtungów? Bo chodzi o to ze na początku tego tematu ktos napisał że He0008 ma korpus ok 6mm, a mój achtung (napewno z hesti) ma gr. korpusu 3mm ( mierzyłem kilka petard) Porównałem He0008 z achtungiem z Jorga ATNIII, moje spostrzeżenia są takie ze He0008 ma troche cieńszy korpus:/ lecz większa średnice. Wypróbowałem oba produkty i wiecie .. nie ma prawie róznicy. Może jakaś niewielka na korzyść He0008 ale naprawde trudno zauważalna. Może ktoś obcykany w temacie wytłumaczyc jak to jest z tą gr korpusu tych achtungów z hesti? Są grubsze? Bo jeśli nie to He0008 ma poważną konkurencje w postaci ATNIII.

Opublikowano
Mógłby mi ktoś powiedzieć czy Hestia produkuje różne rodzaje dużych achtungów? Bo chodzi o to ze na początku tego tematu ktos napisał że He0008 ma korpus ok 6mm, a mój achtung (napewno z hesti) ma gr. korpusu 3mm ( mierzyłem kilka petard) Porównałem He0008 z achtungiem z Jorga ATNIII, moje spostrzeżenia są takie ze He0008 ma troche cieńszy korpus:/ lecz większa średnice. Wypróbowałem oba produkty i wiecie .. nie ma prawie róznicy. Może jakaś niewielka na korzyść He0008 ale naprawde trudno zauważalna. Może ktoś obcykany w temacie wytłumaczyc jak to jest z tą gr korpusu tych achtungów z hesti? Są grubsze? Bo jeśli nie to He0008 ma poważną konkurencje w postaci ATNIII.

Może po prostu się pomyliłeś i mierzyłeś korpus HE0208. Jeżeli to możliwe sprawdź jeszcze raz ;)
Pzdr. :P
Opublikowano

Nie wiem jak w tym roku wyglądaja ATN3 ale rok temu korpus miał grubość 5 mm.
Obecnia mam HE008 i HE0208 i ich korpus ma grubość 3mm.

Tu możecie sobie zerknąć : http://www.oranek.user.icpnet.pl/pety.htm

Opublikowano

Napewno mierzyłem He0008 i ma on 3mm grubości. A ATNIII tak jak napisał Saek ok 5 mm, moze ciutke mniej. No ale co z tymi 6 mm? Miał ktoś takiego achtunga z hesti?

Opublikowano

Nie wiem , czy są jakieś nowe przepisy dt. petard , posłowie wpadli na nowy pomysł czy po prostu producenci z powodu kryzysu szukają oszczędności.
Jedno wiem na pewno - duże petardy począwszy od Jorge , przez Tropica na Maxsemie skończywszy są nieopłacalne i do d...
Miałem w tym roku do czynienia z dwoma rodzajami Achtungów Hesti - ostatnią sztuką starego Achtunga z napisem z tyłu "Petarda Profesjonalna" i tym "nowym" lżejszym o około 6g , bez żadnego napisu na petardzie , nawet instrukcji.
Jest to na pewno produkt Hesti , cena (nawet bazarowa) nie uległa zmianie , ale jakość to już co innego.
W marcu odpalałem na tym samym placu , co ostatnio robiłem test dużego Achtunga z napisem z tyłu "Petarda Profesjonalna".Jak wywaliła to aż ludzie się wydzierali , a szyby drżały w całej okolicy.
Tego nowego przegoniła...FP3 New , podobnie jak sprzęt z Maxsemu , Jorge i Tropica.
Kręcąc film spodziewałem się porządnego grzmotu , więc zdziwienie było ogromne , gdy usłyszałem ... K0204.

Opublikowano

czyli wciaz najbardziej opłacalnymi achtungami pozostają txp0001

Opublikowano

Przecież to jest niewyobrażalnie chamskie ze strony producentów, żeby cenę zostawić taką samą!

Opublikowano

A ja już mam nowiutkie achtungi ^^ Od maxsema jakieś 1,5 cm wyższe i sporo grubsze!
Huk? Identyczne jak w tamtym roku czyli za***isty! : D

Opublikowano

A znacie może jakiś sklep internetowy gdzie można by jeszcze dostać HE0008? Ja szukam od południa i nic nie mogę znaleźć :cry:

Opublikowano

Ale na FK to nie jest orginalny HE0008 !!! tyle razy była mowa o tym. Prawdziwego HE0008 raczej w necie nigdzie nie kupisz, chyba że od usera Neodo ale on juz zamknął kramik z fajerwerkami.

Opublikowano

właśnie natknąłem sie na ich ofertę ale zorientowałem się że pisze - Producent: Jorge wiec stwierdziłem że to jakaś podróba ... w ogóle ta cena trochu zniechęca ...

Opublikowano

Te achtungi na fk.pl za 45zł 12 szt. to są właśnie ATNIII Jorga.
W takim razie Hestia produkuje teraz inne achtungi..słabsze?? ;/ Juz nigdzie nie znajde He0008 z napisem petarda profesjonalna:( porażka
p.s. Może zmniejszyli ich grubość bo były zbyt potęzne i było z ich udziałem zbyt wiele wypadków?

Opublikowano

hestia nie produkuje słabszych achtungów. Kupiłem te petardy od Neodo i efek taki jak zawsze, czyli zaje*iście mocny huk!

Opublikowano

No tak huk jest ładny ale nie taki jak kiedyś, bo grubość ścianki petardy jest zmniejszona :( Teraz równie dobrze mozna kupowć ATNIII tyle ze pakowane są po 12 sztuk i trzeba wydac jednorazowo 45zł. Ale przeliczając na sztuki wychodzi prawie taka sama cena co He0008.

Opublikowano

Ja też kupiłem od Neodo, a są beznadziejne!!

Opublikowano

No cóz, masz pecha. Bynajmniej mój achtung był bardzo dobry...

Opublikowano

A ja z pewnych źródeł czytaj ul. połczyńska : D

Opublikowano

kurcze to ja już zupełnie nie wiem jakie mam kupić achtungi xD i gdzie ;p

pozostaje mi się chyba ograniczyć do FP3 i kombinowania ze zbrojoną taśmą klejącą ;];];]

Opublikowano

Achtung mały z Hestii tak walnął,że aż mi się nogi się ugieły i serce jakby stawało...wy też macie takie dziwne a za razem fajne uczucie? :mrgreen: Mam nadzieje że z FP3 tak jest :razz:

Opublikowano

:)+-->

(Arturo :))
Achtung mały z Hestii tak walnął,że aż mi się nogi się ugieły i serce jakby stawało...wy też macie takie dziwne a za razem fajne uczucie? :mrgreen: Mam nadzieje że z FP3 tak jest :razz:

Arturo a ty masz na peterdzie napisane petarda profesjonalna lub instrukcje obslugi??