Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wczoraj wystrzeliłem paczke picolo, jedną wariatke, 6 cyrkobliców, rzymski ogień z biedronki, jedną szelke z moździerza i dwa decybele nitro

Opublikowano

ja wczoraj odpaliłem macrocosmos II i Jm01 Cyrkoblitz , dzisiaj odpalę pewnie jakieś rakietki ;-)

Opublikowano

Wczoraj odpalilem:
-Blue Colorfull World GW218-93
-Red Dark Worlock GW218-90 (maxsem)
-11 FP3n
-k0208
-wyrzutnie rzymiakow
-TXF411 stroboskop (ładnie daje po oczach)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja co roku coś odpalałem,a w tym nic :cry:.Co do kwestii legalności wolałbym się nie wypowiadać :roll:.Wiadomo jest ryzyko jest zabawa!Choć co do tego ryzyka to mam mieszane uczucia(od dłuższego czasu na moim osiedlu ni widu ni słychu niebieskich aniołów sprawiedliwości :mrgreen: ).

Ja w ostatniego sylwka(2009-2010) widzałem jak na boisku normalne boisko trawą porośniete i tata z synem odpalali jakieś rzymskie ognie oczywiście jakiś dziadu musiał zadzwonić po policaj a przeciesz rzymskie ognie są bezgłośe no może cichy szum
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja być może odpalę jakieś słabsze rakietki i petardy, ale to drugiego dnia świąt.

Opublikowano

Tak robie jutro male strzelanko szelka rzymiak M23 ballet rakietke jakas :)
Dam filmik :D

Opublikowano

Moim zdaniem strzelanie w Wigilię to trochę przeginka, no ale jak kto woli.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie strzelają sąsiedzi więc ja daje sobie spokój i czekam do 31 :)

Opublikowano

Tak w ogóle to nie strzelam w sam dzień wigili BN , ale w ostatnią wigilię odpaliłem rakietę JR8 Diabolo :D xDD

Opublikowano

Na Pasterce Oczywiście :) ale bez hukowo

Opublikowano

W wigilię nie , najczęściej w 2 dzień świąt , ale to raczej słabe fajerwerki typu fontanny , rzymskie ognie czy jakaś mała rakietka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cytuje: ''strzelacie w wigilie? - nie to jest nielegalne'' no a jednak juz nielegalne. Eh co za kra
Nie, nigdy nie strzelalem w wigilie, mam 12 lat i niedawno zaczalem sie interesowac fajerwerkami .

• Like 1
Opublikowano

Ja w Wigilie nie strzelam nie czuje takiej potrzeby. Chyba że koło mnie będą sąsiedzi strzelać to też zacznę strzelać z 3szt Fp3/Small poleci...

Opublikowano

Ja puszczam tylko coś cichego, takiego jak wulkan lub jakaś rakietka ze spadochronem ;)

Opublikowano

W pierwszy i drugi dzień świąt kilka szelek, może jakaś kostka :P

Opublikowano

Ja trochę strzelam (po kolacji) :) jakaś drobnica i tak z pokusy fp3 small

Opublikowano

Ja strzelam kolędami i osobiście nie lubię strzelania w wigilię i święta

Opublikowano

Ja osobiście w wigilie nie strzelam, nie czuje takiej potrzeby, aby coś poleciało :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Również nie strzelam, nie mam takiego zwyczaju :P

Opublikowano

Ja pamiętam jak w pierwszy dzień świąt puściłem kamikadze i wleciał mi do klatki :D to było z 4 lata temu gdzieś. Ale jak słychać hałasy lub widać rakiety kolorowe to aż chce się pójść strzelać :). Ja zazwyczaj zaczynam tak od 30 grudnia. Wcześniej jedynie rzut przez okno i okno od razu zamknięte.

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie sąsiad z bloku z na przeciwka odpala wieczorem w wigilię dwie gwiżdżące rakietki od lat :P [Whistling Moon Travellers]

Ja się jeszcze powstrzymuję ale gdzieś kiedyś wyczytałem,że w wigilię też można strzelać.Ale prawo się chyba zmieniło

Opublikowano

Hukowych nigdy, ale wulkany, stroboskopy, flary zawsze w okresie świątecznym odpalałem.

Opublikowano

Nigdy nie odpalałem, ale może w tym roku jakiś stroboskop odpale.

• 2 lata później...
Opublikowano

Odświeżam temat. Ja osobiście w tym dniu nie myślę zbytnio o pirotechnice i oddaję się świętowaniu Bożego Narodzenia, jednak w mojej okolicy zawsze znajdą się ludzie przypominający innym o dniu, który nadejdzie w następnym tygodniu :) Kiedy w ubiegłym roku byłem na Pasterce i stałem na polu, słyszałem chyba cztery wyrzutnie i dużo petard.

Opublikowano

Ja akurat zawsze od tego dnia zaczynam strzelanko..W wigilię nie puszczam hukowych ale jakieś rzymiaki,fontanny czy sprobo czemu nie.