Skocz do zawartości

Rzymskie ognie - skutki trzymania w ręku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mały rzymiak , ok można trzymać , ale np. bazooka (nie jestem pewien jak się to pisze) to lepiej wsadzić do ziemi :mrgreen:

Opublikowano

Oglądałeem filmik na youtube na którym była pokazana rozmowa z sprzedawcą jednego ze sklepów tłumaczył że każdego rzymskiego ognia można trzymać w ręku ale ja i tak wiem że to jest nieprawda i wole wibć w ziemie albo włożyć do butelki :sad: :neutral: :roll: ... Czasami jest jakaś wada konstrukcyjna i wybuchają 2 naraz albo wybuha w ręku.

Opublikowano

Ja kiedyś zawsze je w ręku trzymałem do czasu... kiedyś coś z niego podczas strzału wpadło mi do oka i nie dałem sobie sam rady wyjąć to musiałem jechać do szpitala , 2 sytuacja gdy trzymałem to rozerwało mi go przy ostatnich kilku kulkach które jeszcze zostały do wystrzału-wtedy wybuchł mi właśnie w ręce i nie czułem ręki w tym miejscu. Od tej chwili nigdy już nie trzymam żadnych rzymiaków w ręku , wolę postawić sobie w rurkę lub butelkę i obserwować z daleka.

Opublikowano
Od tamtego czasu już nigdy nic nie trzymał w reku.

Hmmm a to ciekawe :lol: .

Wygasłoby.
Opublikowano

Ja zawsze trzymam rzymiaki w ręcach i nic mi się nie stało jeszcze

Opublikowano

Rzymskie zawsze trzymalem w reku , lacznie z vaderem , ale bazooke to wiadomo , przyczepilem do czegos . Chociarz tych wiekszych coraz bardxziej sie boje trzymac , wiec widzac po waszych wypadkach z nimi , zaczne je wkladac do butelki :D

Opublikowano
Ja tak jak wszyscy male trzymam w ręce ale duzych raczej nie..
Ps.Co by bylo jak by trzymal ktos bazooke 4 np. w ręku?

Lubisz zadawać głupie pytania czy nie potrafisz wymyślić mądrego ?

Sprawdź sam najlepiej :wink: Moja bazooka wybuchła, i pocisk wyleciał bokiem to wyobraź sobie że wali cię prosto w pierś.

Albo lepiej w głowe, może by mu to wybiło takie głupie pomysły.

Ja tam kiedyś trzymałem w ręce rzymskie, ale jakoś mnie to nie ciekawi, lepiej obserowawać efekt z daleka wg mnie.

Nie wiem czy zauważyliście, chyba nie...że Paweł pawcio zadał pytanie retoryczne (na które nie oczekuje sie odpowiedzi), więc to niestety nie wy okazaliście się tutaj tymi mądrymi -.-

Żeby skończyć Offtop:

odpalam zawsze z ziemii, nawet te najmniejsze, odkąd koledze wybuchł taki w ręce. Efekt poparzenia i rany szarpane.
Opublikowano
mattek, żal i właśnie takiej dzieciarni tutaj nie potrzebujemy, która daje złe przykłady. Gadasz takie głupoty, że się wymiotować chce, ale nie będziesz już tak gadałem do 1 razu jak Ci się już coś stanie.

heh uważasz starszą osobę od ciebie za "dzieciarnie"?? :) spoko, ale to co robie to chyba odemnie zależy i nikt nie będzie mi mówił czy mogę trzymać rzymskie w ręce czy nie, zastanów sie mpiwowski czy ty zawsze robisz wszystko wg. zasad? Bo mogę się założyć że nie.
Opublikowano

fajnie. to przynajmniej nie prezentuj tej głupoty publicznie. a co będziesz sobie robił to mnie nie interesuje

PS: Miałem na myśli dzieciarnie pod względem rozumu. Bo można mieć 18 lat a zachowywać sie jak 12 latek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale jeśli ktoś pisze swoje fantazje , to po prostu taki post sie kasuje , a nie komentuje w celu nabicia posta.

A co do wieku i zachowania - w wieku 14 lat większość osób kręciły fajerwerki , w wieku 18 laski i %.
Są oczywiście różne wyjątki , ale o ludziach innych niż wszyscy tu sie nie dyskutuje.
Ale jedna rzecz sie wydaje dla mnie głupia - gdy 17-latek czepia sie o przekleństwa , bo mało osób znam , które w złożoną wypowiedź w stanie skrajnej depresji nie wkręcą zgrabnego K**** ***.

Opublikowano

W sylwestra miałem sporo rzymskich ogni, w tym te najzwyklejsze 10-strzałowe. Były od jorga i miałem ich 6.

Chyba nie muszę mówić co stałoby się gdybym trzymał coś takiego w ręku :lol:

http://pl.youtube.com/watch?v=JxDU6G3xZWY

Poparzona dłoń, może i twarz, popalona kurtka...
Dlatego Wam też nie radzę trzymać rzymskich ogni w ręku.

PS:

... to po prostu taki post sie kasuje , a nie komentuje w celu nabicia posta.

A sam nabijasz robiąc off-top. Co to ma wspólnego z tematem? Do 5 warna tak mało brakuje, więc pilnuj się.
Opublikowano

Ja w 1 swięto odpałiłem rzymskiego z komety i właśnie trzymałem w ręce i jak zapaliłem to odrazy wystrzeliły wszystkie kulki na 2 m na szczęscie nic mi się nie stało ale już mam nauczke :)

Opublikowano
PS: Miałem na myśli dzieciarnie pod względem rozumu. Bo można mieć 18 lat a zachowywać sie jak 12 latek.
Na odwrót również.

Ja nigdy nie trzymałem i nie będę trzymał.A to,że jak ktoś wszystkie trzyma to o nim coś świadczy :razz: (Np takie Bazooki niektórych widziałem z nimi w ręku :shock: )Póki taki "agent" nie pojedzie do szpitala nie przekona się...To tak samo jak z dużą prędkością na drogach. :???:
Opublikowano

Ja dostałem nauczkę na tego sylwka ;) od teraz nie trzymam nawet małych rzymiaków w ręce ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zazwyczaj wkładam do butelki,bo z artykułami pirotechnicznymi nie ma żartów...
Lecz w tym roku niby nic,a zrobiło mi się ciepło w rękę...(dobrze że byłem w rękawiczkach),I coraz cieplej i cieplej..Pociski jakoś dziwnie,nisko wylatują,aż w końcu gorąco mówię co jest,patrze a tu cała rękawiczka spalona dlatego że kule zatrzymywały się w rzymskim :mrgreen: