Nostra 0 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Czołem pracy!Krótkie info co mamBudżet 110zł (miało być mniej, wyszło jak zawsze)- 2x Hoty- 2x Arctic- Kobra 12 strzałów 28mm- 2x Sfinx- Casablanca- 2x Saturn Missiles 25 strzałów- wyrzutnia home made 19 strzałów 29mm SALUTE (no pseudo, bo ino huku narobi, bez prawdziwej receptury salute... szeleczki odpalane quickmatchem + visco 10cm/s na końcach (zabrakło jak wszystkiego)) Całość składa się z 2 części, jedna to 3x 19 strzałowe + casablanca, druga to reszta. Prościej mi będzie przenieść, a potem tylko 2 opaski, połączyć ze ze sfinxami, z Casablancą i gitara.Plan jest taki:Casablanca się pali przez ~40sekund sama - 40cm visco (w tych czarych rurkach jest visco 1cm/s, rurki aby iskry z casablanki nie spowodowałby zbyt wczesnego odpalenia), po czym lotn dochodzi do saturn missiles i Arctica, który został rozebrany i ustawiony w 2 rurki po bokach, 3 prosto i 5 w układzie FAN Potem lont grzecznie idzie do Hota, też rozebrany, najpierw 5 ładunków prosto, potem 5x FAN (chyba ten powinien jednocześniej w miarę odpalić, FAN arctica po sobie kolejno w dość dużych odstępach)Next, lont idzie do 2 połączonych: Hot i Arctic pod kątem do siebie - Vka powstanie, od nich 20cm visco do Kobry (bo tyle strzelają te wyrzutnie).Czasu palenia kobry nie znam - na oko dałem 20-25sekund (nie pamiętam sam już). I idzie to do Sfinxów, które jednocześnie działają. W międzyczasie po kilka SALUTE leci. bodaj po 3 sztuki, a na koniec 6 sztuk (teoretycznie dałem ~25cm lontu do ostatniej serii, więc jak sfinx będzie kończył, ale to tylko teoria)Tyle A podczas całęgo pokazu spokojnie będzie się palić Casablanca, bo trwa 90 sekund.Wszystko to na wyczucie, nikt nie łączy lontem czegoś takiego, na panel elektroniczny mnie nie stać (jeszcze )Niemniej jak wypali to będzie udany pokaz...P.S. moja bateryjka ładnie zaklejona, wygląda jak komercja... A tu coś do zabawy jak się sciemni.. albo w nowy rok jak nie będę miał czasu ;pCzyyyyyli, w tym roku Nostruś postawił tylko i wyłącznie na efekt, dobry pokaz za niską kasę... :grin: Cytuj
witus 0 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Noster, widzę że nie masz już zamiaru przez kilka(naście) minut odpalać fajerwerków na mrozie, wystawiać na cierpliwość publiczność - chcesz zrobić sobie własny pokaz Takie podejście do sprawy jest bardzo dobre, jeśli ma się pojęcie o tym i robi świetną konstrukcje. I tak też jest w Twoim przypadku - wszystko jest bardzo dobrze zrobione. Widać, że siedzisz w tej branży kilka lat - każdy materiał został ze sobą złączony, wszystko jest wymierzone i odpowiednio dobrane. Oj, będzie co oglądać, tylko w tym roku zrób tak, aby kumpel nie usunął filmu z aparatu / kamery - musimy to zobaczyć! Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Tanie, o dobrze. Takie construction są najlepsze. Jestem pewien że będziesz zadowolony. Po 1 z pięknych efektów, po 2 że nie wydałeś 500 zł czy ile. Tylko proszę, daj filmik :mrgreen: Ładnie to opisałeś, teraz będę wiedział co zwaliłem u siebie, bo też coś tam połączyłem. A jest to mój pierwszy raz więc pewnie coś pójdzie nie tak. Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Tania i dobra robota - czyli polak potrafi :mrgreen: Za taką cene , a jest to dość mały budżet zrobienie pokazu jest prawie niemożliwe , ale mimo wszystko wujek Nostra się postarał...i...wyszło :razz: Jestem ciekawy efektu oraz czy wszystko odpali , ale efekt będzie na pewno niesamowity.Czekamy na film. Cytuj
Nostra 0 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 No... film będzie, wezmę w jedną rękę tą kamerę (która rok temu usunęła filmy...) w drugą aparat i zawsze coś wyjdzie... :grin: /Wujek Nostra jest gotowy do akcji. Cytuj
luk2583 11 Opublikowano 31 Grudnia 2008 No no Nostra niezła konstrukcja i ten pomysł Naprawde za niewielką kasę można zrobić fajny pokazik, ciekawe jak to wypali miejmy nadzieje że wypali poprawnie i zrobi show Do zabawy widze masz rakietki by Nostra Pozdro Cytuj
Poki 17 Opublikowano 31 Grudnia 2008 No... film będzie, wezmę w jedną rękę tą kamerę (która rok temu usunęła filmy...) w drugą aparat i zawsze coś wyjdzie... :grin: /Wujek Nostra jest gotowy do akcji. To bardzo dobrze,bo śledze temat z zaciekawieniem. Ale jush gratuluje dobrze wykonanej roboty. Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Nono Będzie na co popatrzeć. Ciekawe jak będzie wyglądać Kobra w towarzystwie dwóch Sfinxów (u mnie), a może lepiej będzie tak jak u ciebie, czyli jedno po drugim. U mnie do tego będą jeszcze rzymiaki w układzie FAN. Pozatym skromne ok. 150zł wydane na pokaz... za rok będzie lepiej, też planuje rozpakowywać wyrzutnie i coś z ustawieniem rurek kombinować. Powodzenia jeszcze raz Nostra : Cytuj
Nostra 0 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 2 razy zgasło, ale szybko poleciałem, odpaliłem i nikt praktycznie się nie zorientował :mrgreen: FAN wyszedł pięknie, tak jak chciałem... A i Kobra cudna http://pl.youtube.com/watch?v=IcM6S1lHQ34później wrzucę film z tych rakietek 10 połączonych Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 4 Stycznia 2009 No nie ma to jak rozwiązania home made lub prawie jak w tym przypadku. Szkoda, że tych salutów w ogóle nie słychać... ale FAN profesjonalny. Jak na Twój budżet to 9/10 - szkoda, że nie kupiłeś tej dużej wyrzutni z biedry jak planowałeś bo finał byłby przedni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi