Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 10:40, CraVen napisał(a):

Jaka wada fabryczna wszystkim strzelają normalnie !!! wysusz się !!!

Przepraszam Cię z pośpiechu tak napisałem miało być wysusz je xd
  • Odpowiedzi 448
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość karmel5061
Opublikowano

Odpaliłem te z FM, są takie same jak rok temu,albo twoje są wilgotne ale wadliwe, poza tym velibrum dzwonił do Jorge i mówili że nic nie było zmienione bo już od samego początku petarda spełniała nowe wymogi :)

Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 12:31, karmel5061 napisał(a):

Odpaliłem te z FM, są takie same jak rok temu,albo twoje są wilgotne ale wadliwe, poza tym velibrum dzwonił do Jorge i mówili że nic nie było zmienione bo już od samego początku petarda spełniała nowe wymogi :)

Niech velibrum potwierdzi, ze dzwonil do jorge... susze petardy w 30 stopnaich :P zobaczymy co z tego bedzie
Opublikowano

mówię wam że oni w fm mają albo wilgoć w magazynie albo trzymają petardy na dworze...

Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 12:31, karmel5061 napisał(a):

...poza tym velibrum dzwonił do Jorge...

Coś mi się nie wydaje, abym dzwonił do Jorge.
Opublikowano

Hmm... co do wilgoci, sprawa jest jasna (kaloryfer, lub ciepłe suche miejsce, na 2-4 dni, a można nawet dłużej).

Co do FP3 --> niezmienne. Tak samo mocne jak w zeszłym roku.
Jedyna zmiana to chyba przedłużenie lontu, ale mi to rybka ;).

Opublikowano

Faktycznie lont jest dłuższy, a to możliwe z powodu bezpieczeństwa.Lecz mi ostatnio trafiła się paczka z krótkim i długimi lontem.

Gość karmel5061
Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 14:14, velibrum napisał(a):

Coś mi się nie wydaje, abym dzwonił do Jorge.

Ktoś wczoraj napisał na SB że dzwoniłeś i się dowiedziałeś że nic się nie zmieniło, właśnie tą odp na sb się sugerowałem... :huh:
Opublikowano

Panowie po półgodzinnym suszeniu na piecu odpaliłem kolejna sztuke w terenie zabudowanym i tym razem huk byl potezny (mysle ze troche slabszy od k0208).

Opublikowano

U mnie FP3NEW walą bardzo mocno dzisiaj się nawet o tym przekonałem.Stałem 4 metry od niej odpaliłem ją i czekałem na huk przez 20 minut byłem lekko ogłuszony.

Opublikowano
  W dniu 21.05.2010 o 14:42, velibrum napisał(a):

FP3NEW nie będzie ściszane. Jeżeli nie mieściłoby się w normach to zaprzestano by całego importu, a nie mieszano w jej składzie. Ale takich planów Jorge jeszcze nie ma.

To ja mówiłem na SB, że Veli podawał informacje o FP3N, co pokazuje jego wcześniejszy post. Nie pisze że dzwonił ale można wnioskować że ma info z pierwszej ręki.

A co do FP3N, ważyłem dzisiaj kilka sztuk zeszłorocznych i tegorocznych. Tegoroczne są cięższe średnio o 1g !
Gość karmel5061
Opublikowano

Czyli wszystko wina wilgotności, petardy są te tak samo mocne jak rok temu i to jest najważniejsze wiec nie piszcie już postów że FP3 jest słabsze :ph34r: ,a ta waga to pewnie wynik przedłużenia lontu bynajmniej mi się tak wydaje :P

Opublikowano

Strzelajcie najlepiej na odśnieżonych ulicach, lub stawiajcie petarde na jakiejś cegle, byleby była wyzej niz poziom sniegu. To ma bardzo duzy wplyw !

Gość karmel5061
Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 15:45, tomszak napisał(a):

Strzelajcie najlepiej na odśnieżonych ulicach, lub stawiajcie petarde na jakiejś cegle, byleby była wyzej niz poziom sniegu. To ma bardzo duzy wplyw !

Na SB i w temacie pisaliśmy to już kilka razy ;) ,każda ale to każda petarda która wpadnie w śnieg wybuchnie ok.2-3 razy ciszej bo się tam "gubi"
Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 15:50, karmel5061 napisał(a):

Na SB i w temacie pisaliśmy to już kilka razy ;) ,każda ale to każda petarda która wpadnie w śnieg wybuchnie ok.2-3 razy ciszej bo się tam "gubi"

Nie do końca mnie rozumiesz... Najlepiej odpalać na całkowicie odśnieżonym terenie, gdzie w okół na odległość co najmniej 10m nie ma śniegu, aby fala uderzeniowa mogła spokojnie się nieść.
Gość karmel5061
Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 15:57, tomszak napisał(a):

Nie do końca mnie rozumiesz... Najlepiej odpalać na całkowicie odśnieżonym terenie, gdzie w okół na odległość co najmniej 10m nie ma śniegu, aby fala uderzeniowa mogła spokojnie się nieść.

No chyba że tak,zupełnie cię poprzednio nie zrozumiałem.Myślę że masz racje w sumie im mniej przeszkód dla fali/echa/huku jak byśmy tego nie nazwali tym lepiej.
Opublikowano

Odpaliłem dzisiaj w tym samym miejscu FP3 NEW, groma Triplex i mega piratke maxsem, która miała 3 lata. Najmocniejsza mega piratka, grom też dobry, a FP3 pusty niski huk, bardzo cichy w porównaniu do poprzednich petard. Coś nie tak z tymi FP3 mam, nie czuje żeby były wilgotne

Opublikowano

Człowieku bo nie do końca je wysuszyłeś, niech poleżą u u ciebie od 4 do 7 dni w ciepłym miejscu gdzie wilgotność jest niewielka.

Gość karmel5061
Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 17:10, tygrys napisał(a):

Odpaliłem dzisiaj w tym samym miejscu FP3 NEW, groma Triplex i mega piratke maxsem, która miała 3 lata. Najmocniejsza mega piratka, grom też dobry, a FP3 pusty niski huk, bardzo cichy w porównaniu do poprzednich petard. Coś nie tak z tymi FP3 mam, nie czuje żeby były wilgotne

Tylko ty masz z nimi problem wiec przestać pisać że je popsuli bo tylko panikę na forum wzbudzasz.
Opublikowano

Kolejna sztuka byla naprawde mocna i nawet wpadla w snieg! Tym razem poczulem moc tych petard :)

Opublikowano

Dobra, proponuje skonczyc nabijanie postow opisujac odpalanie kazdej sztuki FP3 <_<

Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 19:26, Ponq napisał(a):

Dobra, proponuje skonczyc nabijanie postow opisujac odpalanie kazdej sztuki FP3 <_<

Uwierz mi ze zachowywalbys sie tak samo gdyby 4 pierwsze sztuki strzelaly jak k0204... I nie czepiaj sie, pilnuj swojej d*py:)
Opublikowano

Ja mam takie przeczucie że wy se dwaj żartujecie,by zniechęcić ludzi do kupowania FP3NEW. Które nadal bardzo mocno strzelają.
P.S a może się mylę?

Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 19:55, Arkadiusz_Wojtowicz napisał(a):

Ja mam takie przeczucie że wy se dwaj żartujecie,by zniechęcić ludzi do kupowania FP3NEW. Które nadal bardzo mocno strzelają.
P.S a może się mylę?

No ja właśnie zamówiłem i jestem ciekawy efektu :)
Opublikowano
  W dniu 17.12.2010 o 19:55, Arkadiusz_Wojtowicz napisał(a):

P.S a może się mylę?

Tomka znam długo xd, tego nie robi dla zniechęcania... już wszystko dobrze jest wysuszył i temat zamknięty :f_a:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...