firawerkoman 7 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Okazja - 17 Finał WOŚPMiejsce - Pałac Kultury i Nauki w WarszawieGodzina - 20.00Wykonawca - GoldregenDługość pokazu - około 4.25 minutLink do obejrzenia filmu - Zaraz wstawięOpis: W pokazie został użyte same szelki i singel shoty, dla jednych było to plusem a dla innych nie. Moim zdaniem wyrzutnie w pokazie bardzo dużo dają. Pokaz był bardzo dynamiczny lecz był mało różnorodny jeżeli chodzi o efekty co prawda były one bardzo piękne. W pokazie zabrakło takiego wyciszenia pod koniec żeby później przyśpieszyć na finał. W pewnym momencie zrobiła się wielka biała plama i tyle. Jednak efekty użyte w szelkach były przepiękne. A i oczywiście mógł trochę dłużej trwać tak z 6 minut. Moja ocena 7.5/10To jest tylko moja opinia możecie się z nią nie zgadzać. Pozdrawiam Cytuj
bobek4322 0 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Oglądałem go w TV i musze przyznać, że był naprawdę dobry... szkoda, że nie było wyrzutni.Użyto bardzo dużych szelek i rzymskich ogni, a po bokach wybuchały salwy. Szkoda, że była mała różnorodność kolorów.9-/10 Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 12 Stycznia 2009 co ty pierdzielisz, przecież były wyrzutnie i to wcale nie mało :neutral: Cytuj
bobek4322 0 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nawet jesli były, to nie odróżniały się zbytnio prędkością od szelek. Nie to co w Gorzowie, gdzie odpalili 2 Achillesy bodajże, a potem walili po jednej lub po dwie szelki. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Widać małe masz pojęcie o pokazach na taką skalę. Budżet był taki że ho ho, ale najważniejsze są życzenia zamawiającego. Pokaz miał właśnie tak wyglądać. Czyli jedno wielkie bum, bez wyciszeń itp. To już jest charakterystyczne dla pokazów wośp nie tylko w Warszawie. A jeśli nie odróżniasz 30 mm od takich 100 czy 150 mm to już w to nie wnikam Cytuj
firawerkoman 7 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2009 http://pl.youtube.com/watch?v=xEzBJtT40P0 - MójEdit: ten jest o wiele lepszy niż mój http://pl.youtube.com/watch?v=MCU_eLoS2Xs&...feature=related Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 12 Stycznia 2009 No pokaz super, jak każdy na WOŚP piękne szelki, ale jedna czegoś mi brakowało, bo było troche monotonnie, a finał jak finał - świetny.Tak czy siak, szkoda, że nie mogłem na żywo zobaczyć...Strasznie blisko stałeś i troche kiepsko widać.Edit.Po obejżeniu tego drugiego filmu, stwierdzam iż jednak niczego mi nie brakuje Super!Podkład również był wspaniały. Cytuj
Bartosz 43 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Byłem, widziałem i powiem, że to co zrobili Panowie z Goldregen było niesamowite.To nie był zwykły pokaz ogni sztucznych jaki można zobaczyć na byle jakim festynie, to było niezwykłe widowisko muzyki i sztucznych ogni. Wszystko perfekcyjnie zsynchronizowane z muzyką, która sama w sobie była piękna i przyprawiała mnie o dreszcze.A wyciszenie z efektem brokatowych wierzb przechodzących w czerwień opadających dosłownie do samej ziemi - bajka.To co się działo to naprawdę trudno opisać słowami, bo było po prostu genialnie.Finał miałem wrażenie, że wszystkich zatkał w tym również mnie. Po bokach już tradycyjnie odpalono złote wachlarze, a nad głowami eksplodowały dziesiątki bomb z efektem złotej fali.Powiem krótko - było przepięknie! Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Link do podkładu muzycznego użytego w tym pokazie - Plik na RS, bez limitów.Polecam, piękna piosenka, nie tylko do pokazów. Cytuj
grzes227 0 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dam swój filmik http://pl.youtube.com/watch?v=SRcv480Ehv0Pokaz mi się podobał, ale nie ocenie, bo to dopiero drugi w moim życiu... Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Pokaz świetny nie da się ukryć. Ilość materiału porównywalna z Wiankami w Krk, gdzie pokaz trwa 2 x dłużej zazwyczaj. Trochę zabrakło mi kolorów brokat jak to brokat ładny jest ale bez przesady podobnie jak złoty kolor. No i to irytujące oświetlenie, mogli je zgasić i pozwolić fajerwerkom oświetlić pół stolicy. Moja ocena 9/10 Nie wiem jak Wam, ale mi zabrakło tego "czegoś" tej swoistej kropki nad i, która sprawia, że pokaz pozostaje na długo w pamięci. Ocena jest nie w pełni obiektywna bo oparta na transmisji TV (w prawdzie HD), która nigdy nie odda rzeczywistości. W sumie ten pokaz to był jeden niekończący się finał pokazu rasowej firmy pirotechnicznej jakby na koniec poszło coś na prawdę dużego (odbiegam tu od przepisów) to by było dopiero coś. EDIT# Nie napisałem wyżej o rewelacyjnym synchro z muzą. I jeszcze jedno tego typu pokazy na polskiej ziemi są nadal swoistymi białymi krukami a wielka szkoda. Cytuj
Gość Felix1 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Bardzo ładny pokaz, żałuję że nie mogłem pójść no ale niestety miałem ważniejsze sprawy niż przyjemności. Niebo cały czas było rozświetlone, synchronizacja z muzyką rewelacyjna i piękny finał.10/10 Czy mi się zdaję czy tam strzelała JW1000 / JW1006 z Jorge ? Cytuj
michalidis 0 Opublikowano 13 Stycznia 2009 piękny pokaz, normalnie brak słów ciekawe jak to musiało wyglądac na żywo, podejrzewam, że wszystkim "kopary" opadły do samej ziemii10/10 Cytuj
Bartosz 43 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Szczegółowe zestawienie liczbowe materiałów użytych do pokazu :cal. 60 = 148 szt.cal. 65 = 276 szt.cal. 75 = 500 szt.cal. 100 = 426 szt.cal. 125 = 46 szt.cal. 150 = 30 szt.bomby ogółem = 1.426 szt.plus :miny = 72 szt.singleshoty = 124 szt.wachlarze = 80 szt.komety = 56 szt.Fotki z przygotowań do pokazuZdjęcia dzięki uprzejmości firmy Goldregen10.01.2009 11.01.2009 stanowisko dowodzenia...i po pokazie. Cytuj
witus 0 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Goldregen stworzył piękne widowisko :smile: Moim zdaniem absolutnie nie ma się czepiać tego, że pokaz był monotonny. Co prawda skoncentrowano się w nim w całości na efektach takich jak brokat, ale dzięki temu wszystko stworzyło zgraną, bardzo efektowną całość. Intensywność wybuchów była bardzo duża - praktycznie cały czas na niebie wybuchały szelki. Wystrzelono masę ładunku, a widowisko było przepiękne. Co prawda widziałem tylko w TV oraz na You Tube, ale pokaz zrobił na mnie duże wrażenie. Nie jest łatwo strzelać taką ilością ładunków i zgrać to wszystko ze sobą - no i zakryć całe niebo, hehe Finał był niezły, poszło sporo szelek, chociaż nie odbiegały od reszty pokazu... można było dać duże, bardzo widoczne komety i puścić ogromne szeleczki, większe niż 150mm - ale budżet swoją drogą i teren także. Cytuj
FireworksFanF1 0 Opublikowano 12 Lutego 2009 Wg.mnie piękny pokaz,prawie same szelki...I oczywiście piękny finał,całe niebo zakryte Cytuj
zk1959 60 Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam.Z przyczyn technicznych musieliśmy wymienić plik na YT.Aktualny link do filmu : Pozdrawiam,Zbigniew Kubicki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi