Skocz do zawartości

11.01.2009 - Lublin - Światełko do nieba

velibrum

Rekomendowane odpowiedzi

Okazja – Finał wielkiej orkiestry świątecznej pomocy
Miejsce – Lublin, stadion Lublinianki
Wykonawca – firma EFEKT
Godzina – 18.00
Czas – widać na filmie
Link do obejrzenia na You Tube - http://pl.youtube.com/watch?v=GoAdssGuP1w

Lublin w tym roku postanowił się wyróżnić i strzelić pokaz o 18. A co :grin:

Zacznę od miejsca strzelania. Finał był organizowany w ogrodzie saskim. Jak sama nazwa wskazuje w miejscu tym jest tyle drzew, że dobry film jest prawie niemożliwy. Ze statywem musiałem się ustawić prawie że na ulicy, a i tak na filmie widać drzewa.

Show rozpoczął się od 2 baterii o bardzo ciekawym efekcie falling leavs. Takiego efektu często się nie spotyka, szczególnie w wyrzutniach. Gwiazdki opadały aż do ziemi. Następnie odpalone zostały 2 baterie W-shape. Również ciekawe rozwiązanie. Duże wrażenie zrobiły na mnie kostki ułożone w W-shapie o efekcie silver strobe. Naprawdę super! :grin: I wreszcie mogliśmy zobaczyć pierwsze szelki. Było kilka wachlarzów horse tail, crossetów, śliczne brokatowe wachlarze i 3 strzelane jednocześnie torty pionowe. Niesamowite okazały się zetki silver wave + crackling.
Finał mógłby być wyraźniejszy. Jednakże cały pokaz był bardzo dynamiczny.

Polecam go obejrzeć w wysokiej rozdzielczości.

Pozdrawiam!

Na początku napisze, że pokaz wykonała firma Efekt.

No, no... pokaz nawet przyzwoity. Ładne zróżnicowane baterie. Wyrzutnia z efektem horse tail - super. Trochę mało bomb ale za to piękne wachlarze. Szkoda, że muzyki dokładnie nie słychać, bo teraz nie wiadomo jaka synchronizacja była.
Ale finał... on w ogóle był ? :P

Dam 9/10, a co mi tam :P

Muzyki nie było. Więc nie było mowy o żadnej synchronizacji niestety. To znaczy był jakiś live, ale taki że szkoda gadać. Tylko tyle co słychać na filmie, czyli Lublin, Lublin yeaa, Lublin, Lublin, Lublin.

Przed pokazem również myślałem że pokaz będzie organizować Efekt. Brakowało mi jednak potwierdzenia takiego jak na przykład podkład muzyczny. Albo chociażby charakterystyczne dla tej firmy produkty, takie jak green ring, crackling waterfall, baterie cracklingowe.

Widać Efekt zmienia swoje oblicze :wink: Na najbliższym pokazie zapytam. Bo tutaj, na stadion niestety nie miałem wstępu :neutral:

• 1 miesiąc temu...

Firma efekt po raz kolejny nie zawodzi. Tak jak napisał Bartosz, bardzo dobre zróżnicowanie efektów, dynamika pokazu też dobra, zawsze coś się dzieje. Finał trochę niewyraźnie wyszedł, ale ogólnie pokaz bardzo ładny. Warto było na niego pójść i zobaczyć tyle różnych wachlarzy i szelek w akcji.

oceniam na 8/10