fpshooter 12 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Data - 06.06.2009Godzina - od 21:45Miejsce - Zakole Wisły pod WawelemCzas trwania - 60 min. :Wykonawcy - Pirotechnika Nakaja Art, Lasery i oświetlenie Mediam, Podkład muzyczny, scenariusz i reżyseria Teatr Groteska - wszyscy z KrakowaWidzów - ok. 50 tys.FILMY:Film 1 Film 4 mała uwaga. Filmiki przedstawiają w sumie ok. 60 - 70% użytych materiałów piro i mniej więcej 50% całego widowiska.KomentarzJak zwykle i w tym roku widowisku z okazji święta tak Krakowa oprócz smoków i fajerwerków towarzyszyły niestety opady deszczu. Na całe szczęście kierunek wiatru był dobry i dym nie zasłaniał efektów. Podczas pokazu użyto ok 150 bomb 4 - 6", ponad 100 wyrzutni, kilkanaście wachlarzy, ok. 100 rzymskich ogni 1,5" w 7 rodzajach, kilkadziesiąt min kal. 3" i sporo galanterii. W sumie nie był to konwencjonalny pokaz, ale widowisko multimedialne, któremu oprócz fajerwerków towarzyszyły potężne 15W lasery, kolorowe oświetlenie i kurtyny wodne. Wszystko to tworzyło fantastyczne tło dla przepływających po Wiśle smoków.Ogólnie widowisko wypadł bardzo dobrze, wg. mnie była to najlepsza odsłona Parady Smoków od 3 lat. Muzyka świetnie współgrała z fajerwerkami, światłem oraz smokami. Publiczność była pod wrażeniem i przez całą godzinę nie mogła oderwać wzroku od tafli wody oraz nieba bo spektakl odbywał się nie tylko na wodzie ale i w powietrzu.Wszystkie użyte materiały mimo deszczu odpaliły w 100% : zgodnie z planem. Było na prawdę na co popatrzeć. Część z użytych efektów widziałem po raz pierwszy na żywo a zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Wianki zapowiadają się więc na prawde ciekawie.Moja ocenaZe względu na charakter wydarzenia ograniczę się do oceny ogólnej, jako punkt odniesienia biorę poprzednie edycje Parady.Ocena 9/10 w pełni zasłużonaJuż za rok X jubileuszowa Parada jeśli dorówna tej V to będzie na prawdę mocny power.Pozdrawiam fps Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi