mpiwowski 182 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zakładam temat, w którym będziecie mogli podać wasz sprzęt, którym filmujecie/fotografujecie fajerwerki. W tym temacie nie chwalimy się. Temat ma służyć tylko do celów informacyjnych dla innych użytkowników forum. Po to by wiedzieli jakim sprzętem chwytaliśmy w obiektywach sztuczne ognie i aby mogli na przyszłość zobaczyć co najbardziej nadaje się do kupna w tym właśnie celu.Wszelkie posty, w których ewidentnie widać, że dany użytkownik kłamie w sprawie swojego sprzętu. Będą usuwane, a użytkownik zostanie nagrodzony w postaci warna.Wszelkie pytania, komentarze itp. piszemy tutaj. Cały swój sprzęt proszę umieszczać tylko w 1 poście (czyli używacie edycji postu)=====================================================a więc ja zaczynam :mrgreen: Kamery:- Sony SR-12E: + konwerter szerokokątny: VCL-HGE07A - Sony HDR-FX1000E========================================== Aparaty:- 2x Canon EOS 500D- Panasonic FZ28- Canon A720IS: - Canon A710IS x2=========================================== Teraz wasza kolej Cytuj
LandsberG 0 Opublikowano 27 Lipca 2009 No nieźle sama kamera 3.500 zł ;/ JA niestety na coś takiego nie mogę sobie pozwolić .Mam Aparat Sony Olympus 6 megapixel ale on tylko służy do fotografowania przed odpaleniem. Mam jeszcze kamerkę Canon tyle, że nie moge nigdzie znaleźć do kupienia kabla konwertującego filmy na dysk.W następnym edicie dam zdjęcia ich. Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 27 Lipca 2009 Canon A720 IS: mpiwowski właśnie polecał mi ten aparat, kupiłem rok temu, jest bardzo dobry, a żeby nie powiedzieć świetny.Super zdjęcia i filmy też b. dobrej jakości.Wcześniej filmowałem kamerą Canon DC100: Ale przeszedłem na aparat bo nie chciało mi się bawić w manuala na kamerze Ale kamerka rownież b. fajna, lecz teraz jak miałbym kupować to wziąłbym kamere z HDD a nie DVD A mój poprzedni aparat to Samsung A503 - na te czasy - stanowczo nie polecam Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 27 Lipca 2009 Kamera: Canon FS100 Kamera taka jak ta dla takiego amatora jak ja jest idealna. Nie jest to HD niestety ale jakościowo będzie lepsza od aparatu cyfrowego :Aparat: Canon 450D z obiektywem 17-85 mm oraz światłem 4.5-5.6Sprzęt jest odjazdowy takie zdjęcia się strzela że hoho. Oraz Canon Ixus 55 jest to sprzęt na którym zrobiłem swoje pierwsze filmy z fajerwerkami mam już go ładnych parę lat i traktuję go jako aparat rezerwowy.Na razie mi to wystarcza gdyż bardziej lubie fotografować niż filmować. Cytuj
bobek4322 0 Opublikowano 28 Lipca 2009 Ja póki co mam aparat - Canon A720IS (witaj w klubie Kamilu :-) ) . A, i mam jeszcze kamerkę, ale na razie nie działa (potem zapiszę oznaczenia kodowe). Cytuj
ZIP 0 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 mpiwowski chciał sie pochwalić jaki on to bogaty nie jest :lol::lol:XH-A1 kosztuje minimum 14000zł, odpuść sobie Na samym początku było:Kyocera Finecam L4vPotem przez rok miałem Samsunga S630Co ja mam teraz?Wyznaję zasadę: kamera - do filmowania, aparat - do zdjeć. :arrow: Panasonic GS80 na kasety miniDV, bo żadnego innego formatu nie toleruję.I odradzam wszystkim kamery z dyskiem twardym!!Pliki są zapisywane w .avi ,ale w takich dziwnych kompresjach, że będziecie woleli zostać homoseksualistą niż taki film edytować.http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=3246 :arrow: Nikon D60 + 18-55 narazie KIT, bo mam też inne drogie hobby.http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7024Takie foty strzelam: Cytuj
sewer1412 0 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ja nagrywam taki cudem:Ale w tym roku na bank będę miał cyfrówkę, jaką? Jeszcze nie wiem :mrgreen: Cytuj
luxor 2 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ja do niedawna filmiki kręciłem aparatem Sony DSC-P41Od prawie roku jestem w posiadaniu kamerki Sony DCR-SR55W zeszłym roku gdy nagrywałem efekty fajerwerków kamera sprawowała się świetnie :lol: Jakby ktoś szukał w miarę taniego i dobrego sprzętu to z czystym sercem mogę polecić ten stateczek Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Narazie jestem w posiadaniu tego "cacka" :Specyfikacja :http://www.panasonic.com.pl/oferta.php?prod=3267Kręci filmy w dobrej rozdzielczości i jakości.Jeśli chodzi o udostepnianie filmów wystarczy spokojnie , bo kamera full hd to raczej na własny użytek(ciężko przesyłać film 60gb bądź wysyłać 500 userom płyty BD :mrgreen: ).Najnowszy nabytek :- Canon EOS 500D - SPECYFIKACJA TECHNICZNA Cytuj
Janek_92 1 Opublikowano 11 Listopada 2009 Ja mam Nikon Coolpix L100. Wcześniej nagrywałem nokią 6630. Cytuj
Neodo 10 Opublikowano 11 Listopada 2009 Co prawda nagrywa z tymi niebieskimi paskami ale jakość nagrywanych efektów fajerwerków jest piękna Cytuj
tomek19680 0 Opublikowano 11 Listopada 2009 Aparat : Sony DSC-H50 super aparat w sam raz na budżet do 1200 zł Kamera:Canon HG-10 super kamera jak za taką cenę filmy wychodzą świetne Cytuj
Poki 17 Opublikowano 11 Listopada 2009 Niezły aparacik jak za najmniejsze pieniądze zarówno do zdjęć jak i filmów. Cytuj
xHESTIABUMx 0 Opublikowano 17 Listopada 2009 Lumix FZ-8troche słabo radzi sobie z nagrywaniem huku Cytuj
Szatek185 1 Opublikowano 18 Listopada 2009 Ja robię zdjęcia aparatem w NOKII N73 ME oraz CANONEM PowerShot A400 Cytuj
baster88 0 Opublikowano 18 Listopada 2009 Obrazek Niezły aparacik jak za najmniejsze pieniądze zarówno do zdjęć jak i filmów. mam taki sam,tylko czarny Cytuj
xSound 0 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Ja filmy nagrywam i zdjęcia robie:Ma fantastyczne macro, jak na taki apart. Trochę żałuje, że nie ma szerokokątnego obiektywu, ale mam go już prawie 1rok 6 miesięcy i nie żałuje zakupu, ostrość fantasyczna, zoom troche przy maławy, ale daje rade.A marzy mi się : Cytuj
Parcian 0 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja robię zdjęcia i filmuję Nikonem P5100Robi dobre zdjęcia, może nie jakieś super ale dobry. :shock: Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 28 Maja 2010 Od wczoraj jestem posiadaczem Canona SX 1 Zdjęcia robi świetne, kręci filmy w Full HD więc git No i zoom kozacki, bo 20x Cytuj
capensis 12 Opublikowano 23 Września 2010 Ja mam :Do zdjęćNikon coolpix 8700 (chyba najlepsza hybryda na czasy w których była kupowana xD)Sony Alpha A230 (obiektyw kitowy 18-55, industar, i inny 100mm)Do filmów i zdjęćToshiba Camileo P30 (kiepska)Panasonic SDR-S26 EDITHTC Sensation XE with Beats Audio Cytuj
Arkadiusz_Wojtowicz 1 Opublikowano 24 Września 2010 Ja Filmuje kamera Sony DCR HC-42E, Starsza kamera ale do fajerwerek jest bardzo dobra.I posiadam aparat Benq DC-750. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi