Skocz do zawartości
  • 0

Mam Problem/Sprawę ..

Pytanie

Opublikowano

Słuchajcie mam sprawę .
Potrzebuję zrobić mini pokaz [tak ze dwie wyrzutnie] za 60-70 zł.
A i tu mam sprawę do Mpiwowskiego , masz może coś dobrego odsprzedać , lub gdzieś całoroczną tanią hurtownie znasz , hmm.?
Mam na to dwa tygodnie.

Z góry dzięki .

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

nie mam nic odsprzedać. a najtańszy sklep jaki znam to fajerwerkimarket.pl

zamów tam dwie baterie. Może pogadaj jeszcze w sprawie przesyłki, tzn. gratisa byś nie brał, a za to miał niższą wysyłkę. wtedy było by to 15zł.

• 0
Opublikowano

Gratisy są od 100 zł...

LAMPA ALLADYNA - JF07
MACRO COSMOS I - SM9817
BIG BANG MARS - JW07
+ przesyłka
===
55,4 zł

Wychodzi drogo, ale lepszy rydz niż nic.

• 0
Opublikowano

Aha. A jak mam się z nimi dogadać bo powiedzmy że zamówię dwie wyrzutnie po 25 i Bd. Przesyłkę miał od tak za 15 zł .?

• 0
Opublikowano

Nie. Dopiero od 100 zł możesz mieć gratisy.

• 0
Opublikowano

Ok. Już zamówiłem , 3 Big Bang - Mars.. trudno .
Tylko teraz tak , chciałem zrobić tak aby te wyrzutnie połączyć lontem [Lont Posiadam ], aby odpalały się jedna po drugiej , tzn , kiedy się skończy jedna aby odpaliła się druga. ...
Da się to zrobić .?

• 0
Opublikowano

Wpisz sobie na youtube.pl hasło JW07 MARS i ogladajac filmy zapisuj czasy, potem dodaj wszystkie i podziel przez ilość.Potem połącz dobrze z lotem i powinno wyjść dobrze, choć to tylko wyrzutnie amatorskie i nigdy nie wiadomo co z nich wyjdzie.

• 0
Opublikowano

hmm najlepiej równolegle z całym lontem od wyrzutni

• 0
Opublikowano

Można też inaczej. Wystarczy zdjąć z wyrzutni papier i bedziesz widział jak są poszczególne ładunki połączone. W ostatnim (w tym do którego dochodzi tylko 1 lont) zrób delikatnie dziurke na dole i włóż swój lont a drugą końcówke swojego lontu daj do lontu drugiej wyrzutni. Wypali na 100%. Już tak robiłem. Jeśli chcesz, żeby było bez przerwy to poprostu zamiast dawać własny lont włóż w tamtą dziurke lont odpalający kolejną wyrzutnie ;).

• 0
Opublikowano

Właściwie to nie widzę szczególnych zalet takiego rozwiązania. Po pierwsze w ten sposób osłabia się konstrukcje wyrzutni i jest większe prawdopodobieństwo że się rozleci. Po drugie jest mniejsza powierzchnia styku z lontem. Lont który wychodzi z wyrzutni jest dłuższy, niż ten pomiędzy ładunkami. A im większa powierzchnia styku, tym mniejsza szansa na odłączenie się lontu.

• 0
Opublikowano

Nie kombinuj bo jesteś jeszcze amatorem (na poziomie początkującego).zrób tak jak ja ci mówiłem

• 0
Opublikowano

Ale co ja mam ci tłumaczyć bo nie bardzo rozumię :co_jest:

• 0
Opublikowano

Postaram ci się to wytłumaczyć. Zakładając że masz lont 1cm/s to musisz obejrzeć kilka filmików z tymi wyrzutniami i i np wiesz że na jednym filmiku strzelała 23 sek na drugim 20 sek a na trzecim 24 sekundy. Wyliczasz z tego średnią czasu (chyba wiesz jak się liczy średnią arytmetyczną ) następnie wychodzi ci załóżmy 22 sekundy. Teraz odmierzasz 20 cm (mówię tutaj o 1 cm/s) lontu (zawsze dawaj trochę mniej lontu niż ci wychodzi czasu tym sposobem unikniesz przerw) i łączysz pierwszą z drugą wyrzutnią a następnie drugą z trzecią. Lonty mają mieć jak największą powierzchnię styku. Ma to wyglądać tak: http://img12.imageshack.us/i/instrukcja1.jpg/ łącznie powinieneś zużyć 40 cm lontu.

UWAGA To są wartości przykładowe sam musisz obliczyć średnią czasu.