mpiwowski 182 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 A ja sobie pomyślałem, że zrobię listę osób, które przybędą do Ustki na tegoroczny festiwal (zarówno mam na myśli osoby z branży jak i z forum). Wiecie, warto zrobić jakieś większe spotkanie. A więc:- velibrum- Banba- kameleon- mpiwowski - Ekipa pyroworms- NeodoNa razie wiem tyle. A więc jak ktoś będzie wiedział, że na pewno będzie to niech da znać a wpiszę go do listy. Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 21. będzie info, że cały festiwal przekładają na za rok tak jasne już ci uwierzymy :lol: Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 17 Maja 2010 Który to już, 4 nowy piątek ? Ciągłe przekładanie konferencji prasowych na pewno nie działa na ich korzyść. Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 Miejmy tylko nadzieję, że nie przełożą po raz 4 :lol: Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 22 Maja 2010 22. maja minął i jakoś cicho. Czyżby bali się reakcji ludzi na info o treści "bardzo nam przykro ale zabrakło nam kasy"...fps Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 23 Maja 2010 Są już pierwsze wieści z konferencji. Poniżej daję link do artykułu:http://polskiefajerwerki.net/articles.php?article=99 Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 23 Maja 2010 Wiedziałem, że coś niedobrego się dzieje. Widać, że festiwal został uszczuplony o jeden pokaz czyli podobnie jak Pyromagic, ale dobrze, że chociaż budżet pokazów konkursowych jest na przyzwoitym europejskim poziomie, więc bardzo żałuję, że mnie tam nie będzie. Swoją drogą bardzo jestem ciekawy kto wystąpi. Mam nadzieję, że zjawią się mistrzowie PyroDigIt'a ze Szwecji...fps Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 23 Maja 2010 nie będzie mistrzów Pyrodigitala ze Szwecji na 100%. To już pewne Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 23 Maja 2010 Gotebergi strzelają w Montrealu i Hannoverze, do Ustki nawet nie dostali zaproszenia. Cytuj
wapster 0 Opublikowano 28 Maja 2010 No to znamy firmy biorące udział na festiwalu:1. Nakaja2. GoldRegen3. Parente4. Jakaś firma Litewska - informator tylko nazwy nie pamiętał Poza konkursem Grom Zbig Cytuj
wapster 0 Opublikowano 28 Maja 2010 Rozkład pokazów:3 min w barwach sponsora tytularnego2 min w barwach RMF FMFREESTYLE 10 min Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 28 Maja 2010 Widzę, że nowa formuła i stara obsada (częściowo) Nie powiem, że nie cieszę się, że Paweł dostał szansę na rehabilitację za 2009 r.fpsPS Wap "jakaś tam" litewska firma to Blikas zdobywcy m. in. 2. miejsca na Pyronale w Berlinie w 2007 r. oraz zwycięzcy zeszłorocznej "Nawałnicy" na Białorusi... Ogólnie bardzo mają interesujące pokazy, strzelane z systemu FirOne i kalibry 12" to u nich standard. Polecam galerię wideo na stronie www.blikas.lt Cytuj
g 0 Opublikowano 21 Czerwca 2010 WitamChciałbym poinformować, iż w dniu dzisiejszym rowiązana została umowa ze Spółką Fire Festival Sp. z.o.o.W związku z nagłym i niespodziwanym wycofaniem się sponsora głównego, a co za tym idzie sponsorów poostałych Urząd Miasta Ustka zerwał umowę ze spółką która miałabyć organizatorem Festiwalu Fajerwerków.Dalsze działania dotyczące powyższego festiwalu, prowadzi wyłącznie UM w Ustce.Z wyrazami szacunkuBartosz KulmatyckiPrezes Fire Festiwal Sp.z.o.o. Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Witam!Jakie będą konsekwencje takiego obrotu sprawy? Mniejszy budżet?Oj mpi vel i reszta się nie ucieszy :blink: Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ja tylko napiszę "a nie mówiłem..." za pozostały komentarz wystarczą moje posty z 12.10.2009; 17.05.2010 oraz 22.05.2010... szczególnie ten najwcześniejszy z października 2010 okazał się jakże proroczy...fps Cytuj
kameleon 1 Opublikowano 21 Czerwca 2010 No cóż trochę szkoda, ale trzeba to jakoś przetrwać i żyć dalej... Dobrze że pan z hotelu nie chciał zaliczki Cytuj
wapster 0 Opublikowano 21 Czerwca 2010 http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100621/USTKA/511191465A jednak... Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 21 Czerwca 2010 No czyli jak pisałem wyżej. Przewidziałem wszystko, na szczęście festiwal jest na tyle znany, że nie można go po prostu odwołać. Pewnie niestety i cięcia w honorariach za pokazy będą. W każdym razie nawet może wyjść cała ta sytuacja festiwalowi na dobre, bo zamiast odpustowej chałtury będzie to, co w festiwalu sztucznych ogni najważniejsze czyli pirotechnika na wysokim poziomie...fps Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2010 http://www.ustka.pl/new/index.php?fp=artykul&id=870Niestety budżet został obcięty i przez to firma Parente wyleciała. Ale to i tak nieźle jak na taki nagły zwrot akcji tegorocznego festiwalu. Co do 1 koncertu to powinni go też wycofać i dać więcej na fajerwerki. Taka gwiazda to żadna gwiazda. U mnie śpiewa prawie na każdej imprezie :blink: Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 22 Czerwca 2010 To się troszkę przeliczyli. No ale inaczej skok z 250 do 1600 tys zł nie mógł się skończyć. I pomyśleć że kiedyś było 9 pokazów...Dla Blikasa można się przejechać, bo to będzie z pewnością piękny występ. Szkoda że Grom będzie strzelać pod Budkę Suflera. Nakaja i Goldregen z pewnością też zaprezentują się ładnie, chociaż i tak przykry jest aż taki spadek ilości pokazów. Ciekawe co z budżetami. Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2010 budżet pewnie zostanie ten co był. Dlatego usunęli 1 pokaz. Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Wygląda na to, że z Ustki zrobiła się w tym roku kopia Władców. Podejrzewam, że i pokazy będę podobnej klasy. Zgadzam się, że dla samego Blikasa warto pojechać. Mają imponujące pokazy w galerii na stronie i potrafią wyciągnąć na prawdę sporo z małego budżetu (przykład białoruski festiwal "Nawałnica", gdzie po prostu zdeklasowali konkurentów. Obstawiam następującą kolejność na podium: 1. Blikas, 2. Golregen 3. Nakaja Art (chyba, że Paweł wybije się na wyżyny swoich możliwości wtedy wszystko się może zdarzyć...)Polecam wizytę na stronie Litwinów: www.blikas.lt szczególnie galerię. BTW musiałem vela oświecić, bo twierdził, że na Litwie jest czarna dziura i nie ma tam dobrej firmy pirotechnicznej fps Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi