Skocz do zawartości

Wspólne kupowanie w sklepie internetowym Top10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podliczyłem łączną kwotę jaką deklarujemy do wspólnego kupowania i wyniosła: 7.570 zł.

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wasze pytania są tak głupie że szkoda gadać, nie dziwie się wapowi.

za wysyłkę wpłacisz.

a co do zniżki 25% wyślemy za pobraniem paczkę o kwotę 25% niższą. Zamiast paczki za pobraniem 200zł, będzie paczka za pobraniem 150zł :neutral:

Opublikowano

A jak z tym odbiorem osobistym?Jestem z Pomorza więc nie będę chciał przesyłką bo mi się to nie opłaca.Z tego co czytałem wcześniej, było też więcej chętnych.Dlatego może ustalimy konkretny termin i godzinę ,aby każdy mógł zarezerwować ten termin.Jeśli chodzi o godzinę to proponuję coś koło 19 bo wtedy każdy ma raczej czas.

Opublikowano

i na wasze kupowanie, raczej nie będzie

Opublikowano
Podliczyłem łączną kwotę jaką deklarujemy do wspólnego kupowania i wyniosła: 7.570 zł.

Dużo do 10k zł nie brakuje więc może jakoś dobijemy do tych 30% rabatu :razz:
Opublikowano

Ja bym mogl dolozyc sie z 500 zl, ale musze wiedziec czy beda w koncu te gratisy. . Na razie nikt niech mnie nie pisze.

Opublikowano

Muszę to napisać bo niektórzy nie wiedzą o co chodzi. Mianowicie jeżeli zadeklarowałeś np powiedzmy 400 PLN to nie odliczasz od tej kwoty 25% czyli 400 razy 0.75 = 300 PLN TAK NIE LICZCIE!!! Bo w sklepie zostawicie 300 PLN. Chodzi o to żeby w sklepie zostawić deklarowaną kwotę!!

SPOSÓB NA OBLICZENIE KWOTY

75% --> 400
100% --> x

Następnie mnożymy 100% razy 400 oraz 75% razy x, czyli mamy:

40000=75x
x= 533.3(3) To jest kwota za jaką zamawiamy fajerwerki

Dla sprawdzenia mnożymy 0.75 razy 533.3 i wychodzi nam 400 PLN

Analogicznie postępujemy z wszystkimi innymi sumami. Gdybyście od deklarowanej sumy odliczali rabat to będzie to inna i mniejsza kwota. Chodzi o to że w sklepie musicie zostawić deklarowaną sumę a za rabat kupić więcej fajerwerków. Czyli we wspólnym kupowaniu chodzi o to że dostaniecie więcej fajerwerków za deklarowaną kwotę :wink:

interesuje mnie tylko kwota jaka zostawicie w sklepie!

Pozdrawiam

EDIT//

W związku ze zmianą wysokości rabatu robimy tak:

75% --> 400
100% --> x

40000=75x

Tym razem jeżeli mamy kwotę np 400 pln to robimy tak samo jak był rabat 25% tyle że zamiast podzielić na 75x dzielimy na 70x czyli w tym wypadku 40000= 70x x= 571.41 PLN Za tą kwotę wybieramy produkty w sklepie i wysyłamy listę do Velibruma A przy kurierze zapłacimy przykładowe 400 pln. Wysyłając listę do Velibruma wysyłacie kwotę bez odliczania rabatu

Pozdrawiam

Moje PW nadal aktualne :wink:
Opublikowano

INFO O GRATISACH

Gratisy będą dobierane wg uznania, kwoty zakupów. Będą to jakieś cyrcoblitze, krachmeny, inne petardy bądź inne produkty z art. różnych. Ogólnie to coś dostaniecie, ale to będzie niespodzianka. Gratisy ze strony nie obowiązują. Obowiązuje rabat 25 % + gratisy niespodzianki.

Opublikowano

ja tylko chcialem powiedziec ze z moją kwotą jeszcze nic nie wiadomo, bo mozliwe ze jeszcze jeden zastrzyk gotowki sie szykuje i dlatego konkretne info dam w srode-czwartek. zapewniam jednak ze nie bedzie to mniej niz 300zł

Opublikowano

post do usuniecia

Opublikowano

tak mówiąc to pokazujesz że nie dużo wiesz, zniżka jest 25% :roll: a gratisów ma nie być masz napisane

Opublikowano
tak mówiąc to pokazujesz że nie dużo wiesz, zniżka jest 25% :roll: a gratisów ma nie być masz napisane

Gratisy są typu "Kinder niespodzianka" xD
Opublikowano

tak ale jemu chyba chodzi o te progi co są na stronie fm podane :wink:

Opublikowano

W kwesti gratisów sprawa jest jasna. Jeżeli się pojawią to będą to niespodzianki (petardy lub inny mały asortyment), ale o tym każdy się dowie w momencie odbioru paczki.

Opublikowano

To już komuś wiadomo kiedy będą zamawiać paczki ? bo jedni mówią tak drudzy inaczej...

Opublikowano

Niewiadomo. Proponowany termin zakupu skłądasz velowi do 2o.11.2oo9 wraz z całą resztą formalności.

Opublikowano

Ja już to dzisiaj mu wysłałem więc pozostaje tylko czekać :)

Opublikowano

Ja już na 100% wiem że wydaje 500 zł (oczywiście nie wliczając rabatu 25% ). Nudziło mi się i policzyłem ludzi którzy są pewni co do zakupu i wyszło mi prawie 8k zł, razem z tymi niezdecydowanymi na 100% byłaby suma trochę ponad 10k zł :lol: więc jak niezdecydowani się zdecydują na zakup to będziemy mieli 30% rabacik :mrgreen:

Opublikowano
Muszę to napisać bo niektórzy nie wiedzą o co chodzi. Mianowicie jeżeli zadeklarowałeś np powiedzmy 400 PLN to nie odliczasz od tej kwoty 25% czyli 400 razy 0.75 = 300 PLN TAK NIE LICZCIE!!! Bo w sklepie zostawicie 300 PLN. Chodzi o to żeby w sklepie zostawić deklarowaną kwotę!!

75% --> 400
100% --> x

40000=75x

Dla sprawdzenia mnożymy 0.75 razy 533.3 i wychodzi nam 400 PLN

Analogicznie postępujemy z wszystkimi innymi sumami. Gdybyście od deklarowanej sumy odliczali rabat to będzie to inna i mniejsza kwota. Chodzi o to że w sklepie musicie zostawić deklarowaną sumę a za rabat kupić więcej fajerwerków. Czyli we wspólnym kupowaniu chodzi o to że dostaniecie więcej fajerwerków za deklarowaną kwotę :wink:

A mi veli na pw napisał coś takiego:

produkty w koszyku kosztują 156 zł. Mnożysz to x 0,75 i wychodzi 114 zł. 114 zł zapłacisz kurierowi przy odbiorze towaru. Ale mi przesyłasz plan wraz z normalną ceną bez rabatu.

ja już nie wiem jak to w końcu jest jeden mówi tak jeden tak
Opublikowano

Człowieku przecież to na to samo wychodzi!!!
W moim przypadku jak zamawiam za 1007 zł to zapłace 750 coś a nie 1007 tak jak normalnie wychodzi :roll:

Opublikowano

To jest to samo co ja napisałem. Vel wytłumacz mu / im bo mi nie wierzą :roll:

Opublikowano

xHESTIABUMx rób sposobem firawerkoman'a, tak właśnie powinno być!

Opublikowano

Ja mam takie pytanie. Czy ta osoba, która zamawia będzie miała wszystkie fajerwerki i po kolei będzie wysyłała do osób, które wpisały się na zrzutkę? Czy jak?

Opublikowano

Nie to będzie tak że fm.pl wyśle ci paczkę a przed wysyłką wap osobiście sprawdzi czy zawartość zgadza się z zamówieniem, jeżeli czegoś nie będzie to zostaniecie poinformowani telefonicznie i wybierzecie zamiennik lub zrezygnujecie z produktu. Zamówienie jest realizowane przez sklep fm.pl

Opublikowano

Zapraszam cały czas do przyłączania się do naszego wspólnego kupowania. Jeśli nie wiem gdzie kupić fajerwerki to kup z nami, a może przełamiemy granicę 10 tys. zł i dostaniemy 30 % rabat. Tak dobrych cen nie będziesz miał nigdzie indziej!

A osoby które już się zgłosiły i są pewne kwoty jaką wydadzą zapraszam do wysyłania mi PW z planem, kosztem bez rabatu, danymi wysyłki + osoby dorosłej i telefonu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...