Skocz do zawartości

TXP001 Achtung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minimalnie? Bez przesady.. jest dużo głośniejsza od fp3

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W życiu FP3 NEW nie jest głośniejsze od TXP001. To samo się tyczy siły podczas wybuchu.

Opublikowano

ja rozumiem ze fp3NEW to hit, ale z achtungami ich nie porównujcie

Opublikowano

Dokładnie. Roberto ma racje. FP3new jest hitem, ale w swojej "klasie" petard, czyli piratki, mega piratki, big piratki, super petardy, krachmeny itd. Achtungi to wyższa półka. Owszem - fp3new jest głośniejsze od achtungów komety na przykład, ale jeśli chodzi o TXP001 to nie ma porównania. TXP001 zdecydowanie mocniejsze. Ta petarda wybucha z naprawde ogromną mocą.

Opublikowano

Dzis odpalalem tego Achtunga , powiem ze nawet mocno walnal , i sa oplacalne na fm.pl ;) Bas przeszedl przez cale miasto jak na gorkach puscilem .

Opublikowano

Może na filmiku tego dobrze nie słychać ale echo poszło po całym mieście ;p
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

NA filmiku tego nie słychac ale jebnął niesamowicie. Bas rozniósł się po całej okolicy
Opublikowano

Nie ma co porównywać z dużo mniejszymi petardkami. Huk tej petardy jest bardzo solidny, podczas wybuchu powstaje bardzo duży gorący błysk. Dużą zaletą jest obecność lontu, dlatego są dużo bezpieczniejsze (nie popalimy sobie rąk, jak w przypadku dużych petard na siarkę). Cena jest bardzo dobra o ile kupujemy w hurtowni, w mieście widziałem ceny rzędu 25 zł za 5 sztuk. Huk jest niesamowity, mniejsze petardy to przy nich strata czasu.

Achtung TXP001
Achtung TXP001

W tego sylwestra również zakupiłem, dodaję obrazki dla zainteresowanych :)

Opublikowano

odpalilem dzisiaj kolejnego i naprawde super sprawa. walą niemiłosiernie mocno

Opublikowano

Ja to potwierdzam, i nieco głośniejsze od FP3N, nieco.

Opublikowano

a mi się wydaje że FP3 jest minimalnie lepsza od achtungów

Opublikowano

Ja równiez uważam że FP3 New jest lepsze pod każdym względem, są bardzo tanie, bardziej poręczne, mocniejsze i głośniejsze. A do tego, przed wybuchem fajnie świeca na zielono. :smile:

Opublikowano

a miałem 50 FP3 NEW i kilka tych achtungów. Odpalane na tej samej powierzchni. Według mnie FP3 NEW wygrywają :wink:

Opublikowano

a gdzie odpalaliscie? (jakie otoczenie)

Opublikowano

w około były zabudowania. W tym samym miejscu odpalałem.

Opublikowano

Ja odpalałem wśród budynkó, pod mostem i na lodzie rzecznym. Grzmot ich jest silny, ale nie ma bassu. Jednego wsadziłem do korpusu z rolek po papierze toaletowym i musze przyznać, że efekt był naprawde zadawalający. Polecam taki tunning. :razz:

Opublikowano

FP3New to najlepsza petarda która kosztuje 8x mniej niż TXP001

Opublikowano

no wlasnie to tez jest wazne. fp3 ma sporo wiekszy bas. jak juz ktos pisal na poczatku txp001 to taki bardziej strzal pioruna. a skoro fp3 ma wiekszy bas to dobija sie od zabudowan i dlatego taki a nie inny wynik. proponuje idzcie gdziesw pole i wtedy odpalcie i porównajcie. ja mieszkam na obrzezach miasta gdzie jest tylko kilka domkow i txp001 jest niesamowite

Opublikowano

ja byłem w sadzie i na 8 km takie echo idzie że masakra

Opublikowano

Ja odpalałem na stole do ping-ponga na dworze na wysokości 1 metra by można powiedzieć i TXP001 jest mocniejsze. Potężny grzmot, którego FP3 NEW aż takiego to nie ma. :wink:

Opublikowano

tak naprawde to ciężko jest porównać huk petard które są mniej więcej takie same pod tym względem. zależy to też właśnie od otoczenia itp.

Opublikowano
Zgadza się, dlatego często niemcy na sylwestrowe zakupy wybierają się do Polski (oczywiście mówie o tych co mieszkają przy granicy). Oni mają niewyobrażalnie drogie ceny. Oglądałem dużo niemieckich filmików i u nich np. te petardy GROM (36szt.) co są na fm.pl po 8,50zł u nich są po 10€ (czyli na dzień dzisiejszy około 44zł) !! Obawiam się, że jak Polska przejdzie do strefy Euro również ceny pójdą w góre ;(, ale narazie cieszmy się, że fajerwerki nie są tak bardzo drogie i że możemy legalnie używać petard typu TXP001 ;).

Jesli takie ceny przyjdą to będzię trzeba zrobić wielkie zapasy :D
Opublikowano

Miałem 1opk. i muszę powiedzieć,że może jest ciut głośniejszy od FP3/NEW,ale obie petardy dają inny rodzaj huku więc nie ma co za bardzo porównywać.Jak dla mnie są nieopłacalne za cenę 5szt. mamy 20szt FP3,które wcale nie są o wiele słabsze :wink:.

Opublikowano

Wg mnie takze FP3/New sa od nich nieco lepsze.

Opublikowano

@post 1

Polski i niemiecki achtung? Przecież wszystkie fajerwerki są robione w chinach o_O