Janek_92 1 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 @post 1Polski i niemiecki achtung? Przecież wszystkie fajerwerki są robione w chinach o_O Wiadomo o czym mowa ... Chodziło mi o petardy produkowane dla Polski i petardy produkowane dla Niemiec . A swoją drogą nie wszystkie fajerwerki są robione w Chinach ... Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zdecydowanie FP3 są najlepsze i wygrywają z tymi achtungami.Miałem ich 10 oraz 90 FP3 New.W 99% sytuacji wygrywały FP3 z jednym wyjątkiem - pomiędzy dwoma blokami w nocy odpaliłem HE0008 , TXP001 i FP3 New(tam gdzie był główny pokaz , tylko bardziej w prawo).Najsłabiej wypadła FP3 , najlepiej achtung Hesti ! Cytuj
burza09 0 Opublikowano 21 Maja 2010 Kupiłem na fm 5szt i stwierdzam że są nieopłacalne bo za tą samą cenę mamy 20szt FP3/New. Cytuj
jaskra1992 0 Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) ta petardka nigdy mnie nie zawiodła,polecam chociaż mogłaby kosztować mniej.Do jednego można tylko się troszkę przyczepić-lepszy bass i dam jej 10/10 Edytowane 29 Maja 2010 przez Arturo Brak polskich znaków Cytuj
DecybeL 0 Opublikowano 9 Października 2010 Najlepszy filmik http://www.youtube.com/watch?v=itunaT3rI_A Cytuj
Tensor 0 Opublikowano 5 Grudnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=cKPk0iRbeHcfilmik mojego autorstwa z udzialem tej petardy :lol: Cytuj
nonpr0 0 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Trochę śmieszne jest porównywanie FP3 do TXP001 miałem rok temu bardzo dużo tych achtungów i to jest wg mnie mydlenie oczu dla naiwnych z tym FP3. Korpus achtunga jest duzo solidniejszy, ma porządne zatyczki z gipsu, jest dużo większy od całej dłoni. Jak dla mnie porównanie to jest nie na miejscu, wg mnie te achtungi znacznie przewyższają FP3. Sam błysk petardy jest nieporównywalnie potężniejszy niż w przypadku FP3, a o prawdziwej fali uderzenia nie wspominam. Może to kwestia zawilgocenia? Mieliście suche te achtungi? Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 24 Grudnia 2010 nonpr0 - http://www.youtube.com/watch?v=VnQicWLii9kPomiędzy tymi petardami różnica jest naprawdę nikła, a wręcz niezauważalna. Oba produkty miałem z tego samego źródła, więc nawet jeśli TXP001 były poddane działaniu wilgoci, to FP3NEW również. Cytuj
nonpr0 0 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Widziałem ten filmik. Powiedz, czy odpalałeś te dwie petardy? Bo gadasz farmazony, na żywo a na filmiku to dwie różne sprawy... Sprawdź i odpisz Jeśli tylko bazujesz na filmikach z youtube, to wiele tracisz, nie ta klasa wybuchu. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ja jestem autorem filmiku, więc ciężko byłoby, gdybym ich nie słyszał w rzeczywistości :lol: I podtrzymuję swoje zdanie, że zarówno na filmiku ( nakręcone kamerą z systemem audio 5:1 ) jak i na żywo TXP001 wcale nie wygrywają pod względem akustycznym, za to sromotnie przegrywają pod względem opłacalności. Cytuj
nonpr0 0 Opublikowano 24 Grudnia 2010 No to ja w takim razie nie wiem, gdzie ty kupiłeś te achtungi, bo ja miałem ostatnio ich prawie 40. Stań sobie metr od achtunga i od tego FP3 to zrozumiesz o co mi chodzi. Cytuj
trawis25 0 Opublikowano 24 Grudnia 2010 No to ja w takim razie nie wiem, gdzie ty kupiłeś te achtungi, bo ja miałem ostatnio ich prawie 40. Stań sobie metr od achtunga i od tego FP3 to zrozumiesz o co mi chodzi. taaa a może przystaw sobie do ucha Cytuj
nonpr0 0 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Widać nie każdy zrozumie prostą metaforę :-) Wesołych Świąt Cytuj
Ponq 2 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ja rowniez mialem obydwie petardy. Opalalem w tym samym miejscu jedna po drugiej i TXP001 najwyzej co dorownywaly FP3. Cytuj
capensis 12 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Miałem kilka tych achtungów i porównywałem z FP3 New. W moim przypadku, TXP001 było niestety (albo raczej stety) mocniejsze od FP3 New. Nie wiem , może trafiła mi się dobra partia. TXP001 przebiły wszystkie pozostałe duże petardy które miałem czyli ATN3, Mega jumbo,TC5B. Dlatego jak najbardziej polecam ich zakup! Cytuj
zubiluseq 0 Opublikowano 29 Stycznia 2011 TXP001 to najlepsze petardy jakie puszczałem. Cena bardzo atrakcyjna. Polecam.Jeśli szukasz dobrej petardy to to jest naprawdę extra Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 29 Stycznia 2011 TXP001 to najlepsze petardy jakie puszczałem. Cena bardzo atrakcyjna. Polecam.Jeśli szukasz dobrej petardy to to jest naprawdę extra A masz może porównanie do FP3NEW. Miałeś może kiedyś te petardy?Pozdrawiam Cytuj
przemo312132 14 Opublikowano 6 Lipca 2011 Noo po tym filmiku od velibruma stwierdzam że achtungi są nieco głośniejsze od FP3 i mówię że na tego sylwestra zakupię je z Tanie fajerwerki Cytuj
nonpr0 0 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Popieram, jest to bardzo dobra petarda. Nie wiem jak w tym roku, ale poprzednio tylko takie kupiłem. Wystarczy porównać wielkość z tymi małymi FP3N (wielkość która jednak idzie w parze z mocą). Jeśli ktoś trafi na dobrze wysuszone, niezawilgocone TXP001 będzie bardzo zadowolony. Ja swoje dodatkowo jeszcze oklejałem taśmą pakową lub duct tape Ale nie wiem jak w tym roku z ich mocą także nie chcę tutaj się sprzeczać. Kupiłem je chyba za 11zł 5sztuk. Cytuj
Seba 0 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Mają niezłe walnięcie niektóre sztuki są mocniejsze od FP3/NEW. Cytuj
Injektor 0 Opublikowano 23 Października 2013 Są cienkie jak na swoje rozmiary. Producent chyba celowo zrobił je takie wielkie, aby rzucały się w oczy. Cytuj
adasdadas 0 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wczoraj jedną odpaliłem i jestem pozytywnie zaskoczony. Huk bardzo mocny, lepszy od FP3. Według mnie silniejszy od droższego DYNAMITE. Cytuj
GrinderKraków 0 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Są cienkie jak na swoje rozmiary. Producent chyba celowo zrobił je takie wielkie, aby rzucały się w oczy. Odpaliłem jednego i jak pier*****ł to aż serducho podskoczyło petarda naprawdę dobra.Przetestuje ją z Dum Bum,Fp3,859 i Colour Salute.Zobaczymy jakie wyniki bo jak na razie to pierwsza moja petarda odpalona w tym roku tak bo dawno niczym mocny nie strzelałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi