mpiwowski 182 Opublikowano 18 Listopada 2009 Już niebawem startujemy z pierwszym konkursem w którym do wygrania będą fajerwerki ufundowane przez sklep FajerwerkiDlaCiebie.pl Wielkie rozpoczęcie konkursu już 19 listopada o godzinie 19. Nie przegap takiej okazji! Zrewiduj swoją wiedzę pirotechniczną przed pytaniami konkursowymi które przygotowaliśmy i wygraj fajerwerki. Już niebawem zamieścimy listę nagród.Tutaj macie link do artykułu:http://polskiefajerwerki.net/articles.php?article=83=================================================Więcej informacji pojawi się jeszcze dzisiaj na mojej stronie. =================================================Zapraszam wszystkich chętnych do brania udziału w konkursie.
Mlody 0 Opublikowano 18 Listopada 2009 Ciekawe ciekawe, przydało by się wygrać troszke fajerwerków Tylko że mam słabą wiedze na temat pirotechniki bo właśnie w to wkraczam
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Za zajęcie pierwszego miejsca: Wyrzutnia 5204 + Wyrzutnia SP5001 + Wyrzutnia 5423+ La Bomba BP0038 + P3200a + zimne ognie------------------------------------------------------------------------------za zajęcie 2 miejsca: Wyrzutnia 5204 + La Bomba BP0038 + 0445 + P3200a + zimne ognie ------------------------------------------------------------------------------za zajęcie 3 miejsca: SP5001 + Wyrzutnia SP5423 + 3200a + zimne ognie
Orbit 4 Opublikowano 18 Listopada 2009 Mogę Się Zgłosić Mpi ty i inni kolorowi ze sie tak wyraze tez bierzecie udzial?
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 tylko ja jako organizator nie biorę udziału. reszta może============================Craven: Będziecie wysyłać odpowiedzi na meila i to będzie jak zgłoszenie.
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Regulamin I konkursu PolskieFajerwerki.net:I. Postanowienia ogólne1. Organizatorami konkursu jest strona PolskieFajerwerki.net wraz ze sklepem FajerwerkiDlaCiebie z siedzibą w Warszawie przy ul. Batorego 27.2. Konkurs organizowany jest na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.3. Konkurs rozpoczyna się dnia 19 listopada o godz.19 i kończy się dnia 24 listopada o godz.15.II. Uczestnicy konkursu1. Uczestnikiem konkursu może być każda osoba pełnoletnia będąca mieszkańcem Rzeczypospolitej Polskiej.III. Nadsyłanie prac1. Prace prosimy nadsyłać pod adres: konkurs[małpa]polskiefajerwerki.net2. Mail zgłoszeniowy powinien zawierać odpowiedzi na 18 pytań oraz pełne dane adresowe wraz z imieniem i nazwiskiem i numerem telefonu.3. W nadesłanych meilach najpierw będzie zliczana ilość poprawnych odpowiedzi, jeśli jednak np. 3 uczestników będzie miało tyle samo dobrych odpowiedzi to wtedy liczyć się będzie czas nadesłania meila.IV. Nagrody1. Fundatorem nagród jest sklep internetowy FajerwerkiDlaCiebie.pl2. Nagrody zostaną wysłane laureatom w ciągu nie dłuższym niż 5 dni roboczych od daty ogłoszenia wyników.3. Koszt wysyłki w wysokości 20 PLN pokrywa zwycięzca nagrody.4. Ogłoszenia wyników nastąpi dnia 24 listopada o godz. 20V. Postanowienia końcowe1. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie.2. Osoby nie stosujące się do regulaminu są automatycznie dyskwalifikowane z dalszego w nim uczestnictwa.========================================JUTRO O GODZ. 19 POJAWIĄ SIĘ PYTANIA NA MOJEJ STRONIE
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 Przypominam, że dzisiaj o godz. 19 pojawi się artykuł na stronie z pytaniami. Bądźcie punktualni :mrgreen:
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 http://polskiefajerwerki.net/articles.php?article=85Konkurs rozpoczęty. Powodzenia
Mlody 0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Heh, trochę ciężkie pytania jak dla nowicjusza ale jakoś udało mi się je wszystkie poskładać do kupy Ogółem fajny konkurs i go polecam, rozwiązujcie jak macie czas!
fpshooter 12 Opublikowano 19 Listopada 2009 Ja również polecam, pytania całkiem proste. Myślę, że warto spróbować...fps
velibrum 12 Opublikowano 21 Listopada 2009 Masz adres mailowy w regulaminie, jest napisany nawet wytłuszczonym drugiem. III. Nadsyłanie prac1. Prace prosimy nadsyłać pod adres: konkurs@polskiefajerwerki.net
Mlody 0 Opublikowano 21 Listopada 2009 Nie chodzi o to by wygrać lecz żeby sprawdzić swoją wiedzę Przynajmniej tyle dla mnie się liczy.
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 WYNIKI:1 miejsce: Pan Mateusz.W z Dębicy2 miejsce: Pan Szymon.O z Rożnowa3 miejsce: Pan Paweł.G z GdyniZwycięzcom serdecznie gratulujemy. Na maila w ciągu kilku dni prześlemy dane do wysyłki pieniędzy za dostarczenie fajerwerków.
velibrum 12 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zwycięzcom gratuluję, pytania dałem Wam wyjątkowo łatwe :razz: Mam nadzieję że się nagrody spodobają i nie wykluczamy możliwości kolejnych konkursów w przyszłym terminie :smile:PS: Zapomniałbym o poprawnych odpowiedziach Pytanie nr 1Podaj przynajmniej 5 polskich firm importujących fajerwerki.Przykład:TriplexTropicJorgeSuper PowerKometaPytanie nr 2Który z importerów ostatnio zaktualizował swoją stronę internetową ( uznawane są trzy odpowiedzi )DragonSurexMaxsemPytanie nr 3Który z importerów ma swoją siedzibę w Koczargach Nowych?TropicPytanie nr 4Czy firma Tropic posiada w swojej ofercie bomby pirotechniczne o kalibrze 150 mm?TakPytanie nr 5Które ministerstwo wydało rozporządzenie w sprawie wykazu wyrobów pirotechnicznych, na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia?Ministerstwo Gospodarki i PracyPytanie nr 6Jakich związków chemicznych nie mogą zawierać materiały pirotechniczne oznaczone symbolem NWP?a) mieszanin i pierwiastków samozapalnych,B) kwasu galusowego oraz jego soli,c) związków arsenu,d) boru,e) tytanu o granulacji poniżej 100 mikrometrów,f) cyrkonu,g) izotiocyjanianów,h) pikrynianów i kwasu pikrynowego,i) związków ołowiu i rtęci,j) fosforu (dopuszczalne jest stosowanie czerwonego fosforu jedynie w draskach podpałowych, kapiszonach, korkach wybuchowych i innych podobnych wyrobach, przy czym całkowita zawartość masy pirotechnicznej zawierającej fosfor w pojedynczym wyrobie nie może przekraczać 0,08 g),k) chloranów(V) wraz z solami amonowymi, aminami oraz siarczanem(VI) miedzi(II),l) chloranów(V) w mieszaninach z siarczkiem antymonu(V), siarką, metalami, heksacyjanożelazianem(III) potasu,a ponadto zawartość chloranu(V) w mieszaninach pirotechnicznych nie może przekraczać 80 %.( informacje do znalezienia w tabeli materiałów NWP, która przed konkursem znajdzie się na stronie polskiefajerwerki.net )Pytanie nr 7Podaj skrót międzynarodowej konwencji dotyczącej przewozu towarów i ładunków niebezpiecznych ( min. Fajerwerków )sporządzonej w Genewie w roku 1957.ADRPytanie nr 8W której klasie zagrożenia wg powyższej konwencji znajdują się materiały wybuchowe ( fajerwerki )? 1Pytanie nr 9Wymień przynajmniej 5 państw w których obowiązuje ta konwencja.Francja, Wielka Brytania, Polska, Holandia, NiemcyPytanie nr 10Podaj nazwy przynajmniej 3 festiwali pirotechnicznych które odbyły się w Polsce w tym roku.Festiwal PyroMagicFestiwal Władcy OgniaUstecki Festiwal Sztucznych OgniPytanie nr 11Która firma była koordynatorem i autorem projektu Władców Ognia w Bielsku-Białej?SurexPytanie nr 12Wymień przynajmniej 3 pokazy sztucznych ogni jakie w 2009 roku odwiedziła grupa Polsie Fajerwerki. - Pokaz Sztucznych Ogni - Impreza promocyjna w Warszawie - Pokaz Sztucznych Ogni - Owocobranie 2009 - Pokaz Sztucznych Ogni - Dni Wilanowa 2009 Pytanie nr 13Scharakteryzuj pokrótce pirotechniczny efekt Crosette.Jest to efekt rozdwajających się gwiazdek.Pytanie nr 14Podaj adres internetowy forum o fajerwerkach z którym współpracują Polskie Fajerwerki.Forumfajerwerki.plPytanie nr 15Podaj nazwę firmy której fajerwerki dominują w ofercie sklepu FajerwerkiDlaCiebie.TropicPytanie nr 16 Podaj efekt który występuje w baterii TB108 Blue Lagoon dostępnej w sklepie FajerwerkiDlaCiebie.Morski błękit z czerwonymi perłami; Zielono-czerwone peonie; Cytrynowo-purpurowe perły; Niebieskie peonie iskrzące na złotoPytanie nr 17Fajerwerki jakiej jeszcze firmy są dostępne do nabycia w sklepie FajerwerkiDlaCiebie?SuperPower.
Mlody 0 Opublikowano 24 Listopada 2009 Nic nie wygrałem ale przynajmniej sprawdziłem swoją wiedze : )
fpshooter 12 Opublikowano 24 Listopada 2009 I udało mi się w imieniu kuzyna wywalczyć 2. miejsce. Zwycięzcy gratuluję.
mantis 433 Opublikowano 25 Listopada 2009 Nie spodziewałem się tak wysokiego miejsca . Jestem oczywiście mega zadowolony z wygranej, bo to co otrzymam będzie stanowiło więcej niż połowę mojego stuffu na ten rok . Dziękuję organizatorom, uczestnikom konkursu oraz sponsorowi FajerwerkiDlaCiebie.Część odpowiedzi znałem, część znalazłem w internecie. Pewnie liczyła się szybkość zgłoszeń. Dlatego rozpocząłem konkurs zaraz po wyznaczonej godzinie startu.
FajerwerkiDlaCiebie 0 Opublikowano 25 Listopada 2009 Gratulujemy zwycięzcom i życzymy dobrej zabawy przy korzystaniu z nagród Dziękujemy również polskim fajerwerkom za udostępnienie możliwości sponsorowania konkursu i zapraszamy mamy nazieje do kolejnych konkursów.Oczywiście zapraszamy do zakupów na www.FajerwerkiDlaCiebie.pl - Raz jeszcze gratulujemy i dziękujemy uczestnikom za wzięcie udziału w konkursie.
mantis 433 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Doszła nagroda! Niektóre fajerwerki dostałem w podwojonej ilości .Foto #1Foto #2Dziękuję raz jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi