velibrum 12 Opublikowano 29 Listopada 2009 Wczorajszy pokaz był małą rozgrzewką przed sylwestrem. Połączyłem kilka kostek, przed którymi odpaliłem kilka fontann i stroboskopów. Nowością był podkład muzyczny, którego użyję ( oczywiście w trochę dłuższej wersji ) na pokazie sylwestrowym. Nie obyło się bez wpadek. Dwa razy zagasł lont, zapalarka pirotechniczna wypaliła się w krótszym czasie niż przewidywałem i musiałem startować z podkładem muzycznym 2 raz. Pomimo tych i kilku innych usterek ( jak na przykład TXB602 która strzeliła kilkoma pociskami w widownię oraz TXB800 z której wypadł fabryczny lont, i która rozleciała się w trakcie strzelania przekrzywiając jedną rurę ) fajerwerki bardzo spodobały się widowni. Pomimo minimalnej kwoty, czyli 105 zł którą dysponowałem i wpadkami opisanymi wyżej całość wyszła bardzo dobrze i jestem zadowolony z tego show. Teraz czas na kilka spostrzeżeń:Opaski samozaciskowe to konieczność przy łączeniu lontów, sama taśma izolacyjna nie wystarcza. Jeżeli nie przygotowujecie pokazu na palecie ( co jest pracochłonne, poprzez konieczność użycia metalowych stabilizatorów ) przygotujcie się na ponowne podłączanie wszystkie na placu strzelania, a nie w domu bo i tak z momentem wyniesienia na dwór wszystko się rozłączy.TXB798 ma bardzo fajne efekty, jest warta kupna. TXB800 ma również piękne efekty ( w tym fenomenalne brokatowe korony ). TXB498 wbrew filmikowi Triplexa na żywo wypada świetnie. Jeżeli ustawiacie wyrzutnie pod kątem musicie je bardzo solidnie obłożyć Nie żartuję!Stroboskopy i fontanny na rozpoczęcie pokazu to idealne rozwiązanie.Rozkład jazdy:0:00 – JF66 - FC4001 Multicolor – JF660:34 – FC3001 Kongo0:53 – JF08 Alibaba1:03 – TXB498 The Magic Key1:21 – TXB800 Kwant1:35 – 2 x TXB602 Backyard Fun2:01 – TXB798 Concept2:29 – JW90 Show of FireworksKilka zdjęć z przygotowań i nie tylko:( umieszczę wkrótce )FILM: Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 29 Listopada 2009 Po prostu należy zrobić specjalny do tego podest na wyrzutnie Cytuj
roberto5455 0 Opublikowano 29 Listopada 2009 ustawic sobie deski / w takim kształcie tylko oczywiscie nie tak ostro i zamocowac do nich wyrzutnie Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 29 Listopada 2009 Żeby mieć FAN takie coś trzeba zrobić:http://www.fireworks.com.pl/wp-content/gal...050960thumb.jpg Cytuj
velibrum 12 Autor Opublikowano 29 Listopada 2009 Mi wystarczył zgięty kawałek kartonu podłożony pod wyrzutnie. Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 30 Listopada 2009 Mi wystarczył zgięty kawałek kartonu podłożony pod wyrzutnie. I dlatego ci się przewróciła Z tej sumy co wydałeś wycisnąłeś chyba ostatnie soki, dobrze zagospodarowana kwota i mamy ładny pokaz, wyrzutnie tripleksa robią duże wrażenie, oczywiście pozytywne. Pozdrawiam Cytuj
velibrum 12 Autor Opublikowano 30 Listopada 2009 Na głównym pokazie sylwestrowym będę miał wystarczająco czasu żeby przytachać paletę kostki brukowej ( mam takową przed domem która pozostała z budowy chodnika i podjazdu ) i porządnie obłożyć nią wszystkie baterie. Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 30 Listopada 2009 Wiem że na sylwaka zorganizujesz to lepiej ale napisałeś że wystarczy mieć tylko karton i o to mi chodzi że trzeba to koniecznie przymocować Cytuj
tomszak 1 Opublikowano 1 Grudnia 2009 kolego gdzie kupowałes te wszystkie wyrzutnie? jak za kwotę 105zł fenomenalny pokaz... Cytuj
velibrum 12 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2009 Na razie kilka których udało mi się odkopać :razz: Cytuj
jeremiksik 0 Opublikowano 10 Lipca 2010 Witajcie.No No nawet fajny pokaz ale trochę niedopracowany.Pozdrawiam, Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 6 Września 2010 Dobra,ja odpowiem za vela,bo szybko Ci nie odpowie xDByły to "JF66 Flash" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi