Mlody 0 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Jak myślicie? przejdzie?moze macie inne pomysly? http://iv.pl/viewer.php?file=isdifplo89r01z2xh2.jpghttp://iv.pl/viewer.php?file=ga60khospgj6xow895pu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Szczerze wątpię i nie ryzykował bym, to tylko karton i jak widze sklejony zwykłą taśmą... To jest szybka robota, żeby zrobić coś pewnego musiał byś chociaż troszke posiedzieć przy tym, bo to raczej się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Poki 17 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 To się udać nie może!! Lepiej przymocuj ją mocniej, bo prawdopodobieństwo wywrotki jest bardzo duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ronaldinho 0 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Na bank się rozwali.Zbij to z desek i porządnie przymocuj wyrzutnię, bo wiadomo, że siła odrzutu spowoduje to, że wyleci :dobani: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Coś ty wymyślił, naprawdę jak chce się kombinować z układem FAN to najlepiej zrobić skrzynki z drewnao takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Heh... chciałem to mocniej posklejać ale dałem sobie spokój.Może do sylwestra coś nowego wymyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kameleon 1 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Metoda mpiwowskiego to najgłupsza rzecz jaką można zrobić :mrgreen: Kiedyś zrobiłem taką skrzynke i się bardzo napracowałem a po 2 jest to bardzo ciężkie.Najlepiej jest zrobić takie coś http://img381.imageshack.us/i/s7300831oz7.jpg/ potem można wyrzutnie przykleić mocnym klejem bądź blaszką mocującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Najgłupsza? Bardzo ciężkie?Chyba nie najgłupsza, a najbardziej profesjonalna, bo jak ktoś ma materiały i czas to najlepiej jak by wykonał takie coś jak podał mpiwowski.A co do wagi, to ile to może ważyć? Zależy od desek, ale ja uważam że max 7 kg, a to nie jest dużo, no chyba że ktoś naprawde jest jakimś leszczem : PKameleon twój projekt jest prosty ale i równie skuteczny, lecz nie mów że tamten pomysł jest najgłupszy, bo wykonanie jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kameleon 1 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Najgłupsza? Bardzo ciężkie?Chyba nie najgłupsza, a najbardziej profesjonalna, bo jak ktoś ma materiały i czas to najlepiej jak by wykonał takie coś jak podał mpiwowski.A co do wagi, to ile to może ważyć? Zależy od desek, ale ja uważam że max 7 kg, a to nie jest dużo, no chyba że ktoś naprawde jest jakimś leszczem : PKameleon twój projekt jest prosty ale i równie skuteczny, lecz nie mów że tamten pomysł jest najgłupszy, bo wykonanie jest super. Zapomniałem jeszcze dodać że każda skrzynia musi mieć inny rozmiar tzn do skrzyni na np. jw06 nie włożysz np. jw39 i dlatego uważam że robienie takich skrzyń jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Tak tutaj racja, ale jak już pisałem jest czas i materiały to można se zrobić kilka.Lub zrobić większą, a dla mniejszych wyrzutni trzeba by było wypełniać reszte miejsca czymś żeby było ścisło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Poki 17 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Wystarczy kupić takie korytka do sadzonek w ogrodniczym i przykręcić do desek. Różnice można nadrobić zwykłym kawałkiem styropianu, który wciśniemy, w szczeliny, gdy wyrzutnia jest mniejsza. Nie widze zatem żadnego problemu z "bardziej profesjonalnym" wykonaniem takiego to "stelarza" do układu l/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sylar 3 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Czego robienie tego to głupota? przecież można zrobić szersze a jak jest szpara to wsadzić np. deskę wyciętą na wymiar... co w tym trudnego? jak ktoś mieszka w mieście (jak ja) to przesranka ale jak ktoś mieszka na obrzeżach albo na wsi to takie coś jest extra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 czemu w mieście niby kłopot?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sylar 3 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 a no dostępność desek i brak miejsca na próbę no chyba że przed blokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 a co tu próbować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Poki 17 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Brak desek w mieście ?? Przecież w każdym ogólnobudowlanym je dostaniesz, nie wspominając o tartakach, ogrodniczych, stolarskich, remontowych itd, itp. :prosi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tylko, że ja np. w domu bym za bardzo nie miał gdzie coś takiego robić, bo sie nasyfi za bardzo, chyba że na balkonie, ale jest za zimno ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Też w tym roku zrobię podstawkę na układ I/, zapewne będę go robił w piwnicy. Dostępność desek w warszawie jest na prawdę dobra lecz ich cena jest przynajmniej w Arkadii w Leroy Merlin (wiem że to najdroższy sklep z budowlanymi rzeczami). Najlepiej jakieś ścinki od stolarza wziąć ale to też nie wystarczy. Co do pomysłu to będę na bieżąco myślał jak będę to robił. Moim zdaniem tak najlepiej, oczywiście jakiś pomysł na to w głowie mam ale jakiegoś specjalnego planu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arturo 15 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja mam deski za darmo prost z tartaku tylko problem taki że są mokre i trzeba je suszyć a jak już wyschną to często są całe od żywicy dlatego ja zaopatrzyłem się w deski już w wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 markosz 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jak dla mnie oczywiście to co pokazał mpi jest profi robota bez 2 zdań i jeśli ktoś naprawdę szykuje coś dużego oraz jeśli będzie robił to kilka razy rok po roku to myślę za taki projekcik jest naprawdę super i warto się pobawić... Jeśli natomiast ktoś tak jak ja nie ma planów na przyszłoroczne zabawy lub nie są one jakoś sprecyzowane myślę, ze to co pokazał kameleon spokojnie wystarczy jako taka jednorazowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja jeszcze zobacze bo mam na balkonie takie dłuuuugie doniczki ale one są troche większe niż wyrzutnia a niedajboze wiatr i d*pa z planu :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sylar 3 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Właśnie mówię jakbym robił coś takiego to u mojego ojca na wsi a nie w mieście w piwnicy się tłuc albo na balkonie i deski deski deski.. na cholerę za przeproszeniem będę je kupował i tracił kasę na darmo... na wsi deski są za darmo tym bardziej że mam swój las to głupio byłoby żeby ktoś taki kupował deski do takich rzeczy jak ma tyle pod nosem na wsi można się tłuc ile wlezie ;D a co do prób to fajerwerek nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mlody 0
Jak myślicie? przejdzie?
moze macie inne pomysly?
http://iv.pl/viewer.php?file=isdifplo89r01z2xh2.jpg
http://iv.pl/viewer.php?file=ga60khospgj6xow895pu.jpg
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi