Mlody 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam. Chciałem aby na drawballu znowu zawitała flaga polski, dlatego chcę uzbierać trochę ludzi no bo w 2-5 nie ma sensu. Drawball to przeglądarkowa kula na które każdy pozostawia po sobie ślad lub poprostu niszczy dzieła innych Kto by był chętny umówić się na sobote 12.12.2009 godz ok 14.00? Użytkownicy biorący udział: Pachol Danio_G Marcin09 Kamillegionista MasterToster Firawerkoman Blackhawk777 Landsberg Neodo Velibrum Janek_92 Pioter HestiaBum ________________ PORADNIK DOTYCZĄCY MALOWANIA: Jak malować żeby się nie zamalować? A więc tak, najpierw parę przykładów jak NIE powinno się malować: - Nie można bazgrolić jak ołówkiem w paincie ponieważ to zwyczajna strata farby gdy przejeżdżamy 10x po tym samym miejscu. - Nie można stosować botów do gry ponieważ te boty gówno dają i dużo farby ściągają Oto przykłady jak tylko i wyłącznie powinno się malować: 1. Najeżdżamy na punkt na mapie i następnie wciskamy lewy przycisk myszy i następnie prawy dalej trzymając lewy. Gdy pojawi nam się takie okienko jak na zdjęciu to możemy puścić i prawy i lewy http://img98.imageshack.us/img98/3875/45038036.jpg Następnie gdy okienko z przyborami powiększ pomniejsz ustawienia itd się wyświetla, my kierujemy strzałkę w inne miejsce na mapie i potwierdzając koniec prostej lini wciskamy lewy przycisk myszy. Powstaje nam oto piękna równa linia którą nie marnujemy farby. http://img402.imageshack.us/img402/6273/46960443.jpg 2. A więc tak... myślicie że małe pendzle się nie przydają tak? No więc błąd... NIE MOŻNA MALOWAĆ RÓWNO PASEK PO PASKU BO TO RÓWNIEŻ ZWYKŁA STRATA FARBY!!! Paski trzeba malować w malutkich odstępach http://img98.imageshack.us/img98/170/52709672.jpg W przypadku zrobienia za dużego odstępu, poprawiamy to mniejszym pędzlem. Może to głupie że robie do tego poradnik ale przedupić za przeproszeniem 6 godzin pracy to jest niefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Wy naprawdę nie macie co robić. Co z tego osiągniesz?? Bo jakoś nie widzę w tym sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 To jest zabawa ... a jak nie chcesz to nie. [ Dodano: 2009-12-06, 16:23 ]albo co wy na to żeby namalować taki graf: forumfajerwerki.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pachol 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Nie widze w tym sensu ale jestem ZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 To jest walka między polakami a resztą świata.Chodzi mi oto żeby no może ok godz. 14-15 zebrać parę osób również z forum i zacząć malować polską flage wzdłuż kuli od dwuch stron.I co 30min ładuje sie ok. 400-500% farby więc cały czas domalowywać żeby nam tego oni szybciej nie zamazali.Jeżeli inni polacy przypadkowi będą to widzieć to się może dołączą i nam pomogą. tu report.Wciąga mnie ten drawball Rano Wieczorem Widzicie... efekty 8 godzinnej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterToster 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 dopisuje się do tego najlepiej zrobić to ok 23 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin09 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja się dopisuje Tylko jak musze pobrać coś czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 nie... wchodzisz na drawball.com i wybierasz drawball 2 bo ten pierwszy jest zablokowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo 15 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 @mpi a w czym ty widzisz sens ?? w całorocznym odpalaniu fajerwerków ?? z tego mamy satysfakcje i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 arturo dopisujesz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin09 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 No to po co to umówienie ? Jakoś zbierzemy się w jednym punkcie czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Przed akcją trzeba dopisać obszary w których każdy z nas będzie malował i ustalić jeden odcień czerwieni. Tak żeby flaga nie była z jednej strony różowo-fioletowa :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 A co tam i ja sie pobawie i tak nic lepszego w niedzielny wieczór nie ma do roboty Ja siedze tam gdzie jest Polska flaga w prawym dolnym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin09 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tej ale to w kit trzeba sie męczyć, napisałem cos i nie było widać Ja moge być byle gdzie ważne żebym robił na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LandsberG 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Najlepiej od razu wpisywać adres : two.drawball.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ogólne informacje:Data: 12.12.2009r.Godz: 14.00Spotkanie: Załatwie jakiś czacik i powiem wam dopiero w soboteGdzie malujemy?: Prawdopodobnie linia na środku kuli zostanie utrzymana do soboty przez ekipe draw team, zatem naszym zadaniem jest powiększanie w góre tych linii.Czy wszystko jasne? Jak jakieś pytanie to zgłaszać. [ Dodano: 2009-12-06, 21:18 ]Veli i land. dopisujecie się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ok to ja też mogę Tylko mi powiedzcie jak to zrobić żebyśmy to samo malowali?? :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin09 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja za bardzo nie rozumiem Np. z tą farbą że coś 400-500 % ale do soboty na luzie wysztsko będe wiedział. Naucze się. No czacik załatw. Pomyliłeś się młody powiesz nam w sobote? ;> jak w sobote mamy to robić. i kamil tez jakby co to my to robimy w sobote bo napisałeś że nie amsz co robić w niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ok to ja też mogę Tylko mi powiedzcie jak to zrobić żebyśmy to samo malowali?? :oops: Przecierz widać tu polską flage na środku kuli i to będziemy powiększać w góre i w dół.Pół osób od prawej strony i pół od lewej.nie zapewniam ze na 100% wyjdzie ale chodzi oto zebysmy próbowali pobić finów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo 15 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 te % pokazują ile masz farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 aha czaję, thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja za bardzo nie rozumiem Np. z tą farbą że coś 400-500 % ale do soboty na luzie wysztsko będe wiedział. Naucze się. No czacik załatw. Pomyliłeś się młody powiesz nam w sobote? ;> jak w sobote mamy to robić. i kamil tez jakby co to my to robimy w sobote bo napisałeś że nie amsz co robić w niedziele. Farba 400% to znaczy że masz 400% farby w puszce. Bo farba się kończy i tak żeby porządnie coś namalować trzeba odczekać godzinke żeby np. urosło do 1500%My będziemy malować tak jak każdy uzyska 500% to zaczyna żeby sie dużo nie męczyć, chyba że tak ktoś chce co 7% malować UWAGA!!!Czatu raczej nie znajdę ale myśle że najlepszym sposobem by była konferencja na gadu gadu, więc wszystkich na liście poproszę o wpisanie w postach swoich aktualnych nr gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackhawk777 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam. Chętnie się dołączę Nr GG: 409913.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 0 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 PORADNIK DOTYCZĄCY MALOWANIA:Jak malować żeby się nie zamalować? A więc tak, najpierw parę przykładów jak NIE powinno się malować:- Nie można bazgrolić jak ołówkiem w paincie ponieważ to zwyczajna strata farby gdy przejeżdżamy 10x po tym samym miejscu.- Nie można stosować botów do gry ponieważ te boty gówno dają i dużo farby ściągająOto przykłady jak tylko i wyłącznie powinno się malować:1. Najeżdżamy na punkt na mapie i następnie wciskamy lewy przycisk myszy i następnie prawy dalej trzymając lewy. Gdy pojawi nam się takie okienko jak na zdjęciu to możemy puścić i prawy i lewyNastępnie gdy okienko z przyborami powiększ pomniejsz ustawienia itd się wyświetla, my kierujemy strzałkę w inne miejsce na mapie i potwierdzając koniec prostej lini wciskamy lewy przycisk myszy. Powstaje nam oto piękna równa linia którą nie marnujemy farby.2.A więc tak... myślicie że małe pendzle się nie przydają tak? No więc błąd...NIE MOŻNA MALOWAĆ RÓWNO PASEK PO PASKU BO TO RÓWNIEŻ ZWYKŁA STRATA FARBY!!!Paski trzeba malować w malutkich odstępachW przypadku zrobienia za dużego odstępu, poprawiamy to mniejszym pędzlem.Może to głupie że robie do tego poradnik ale przedupić za przeproszeniem 6 godzin pracy to jest niefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LandsberG 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 DOpisuje sięgg :2012255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi