Mati88 1 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Mam taki problem z połączeniem lontów ... Połączyłem taśmą i się totalnie nie sprawdziła.Więc prosił bym Was, abyście mi poradzili czym łączyć.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilegionista 0 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opaski samozaciskowe są chyba najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 popieram Kamila! To jest najlepsze rozwiązanie. Tanio szybko wygodnie i trwale.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ponq 2 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Gdzie to mozna kupic i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MasterToster 0 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 W marketach budowlanych np. castorama, praktiket itp. a cena 1-2 zł za 20 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 bez problemu dostaniesz to w takich sklepach jak Castorama, Praktiker czy Leroy Merlin. Pytaj o plastikowe opaski zaciskowe do kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jako alternatywę polecam cienki miedziany drut np. ze starego transformatora z zasilacza. Koszt 0 zł a daje efekt taki jak opaska. Z doświadczenia wiem, że visco czasem się nie odpala jak połączy się "bocznie" 2 kawałki, dla pewności naciąłbym otulinę na końcu lontu wyrzutni, lub miejsce styku potraktował butaprenem wymieszanym z prochem czarnym...EDIT# Rozwiązania z drucikiem oczywiście nie polecam przy wyrzutniach z górnym umieszczeniem lontu, żeby wylatujący ładunek nie zmienił go w pocisk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lenio 0 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ja łączyłem kiedyś lonty grubszą nitką na kilka supełków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mlody 0 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Oooo dzięki za założenie tego tematu bo już miałem tworzyć taki sam Wybiore opaski zaciskowe albo tak jak lenio sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Moim skromnym zdaniem opaski są lepsze bo nie przepali ich palący się lont w przeciwieństwie do sznurka. Gdyby lont byłby napięty to po przepaleniu sznurka może puścić połączenie i nic nam nie odpali.U mnie w sklepie opaski są za 5 pln/100 szt. długości 10cm nie jest to dużo a pewność jest 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Poki 17 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Tylko opaski. Żadnych nitek, sznurków czy taśm izolazycjnych. Nie zdają one niestety zawsze egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mati88 1
Mam taki problem z połączeniem lontów ... Połączyłem taśmą i się totalnie nie sprawdziła.
Więc prosił bym Was, abyście mi poradzili czym łączyć.
Z góry dzięki.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi