Mati88 1 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Mam taki problem z połączeniem lontów ... Połączyłem taśmą i się totalnie nie sprawdziła.Więc prosił bym Was, abyście mi poradzili czym łączyć.Z góry dzięki. Cytuj
0 firawerkoman 7 Opublikowano 13 Grudnia 2009 popieram Kamila! To jest najlepsze rozwiązanie. Tanio szybko wygodnie i trwale.Pozdrawiam Cytuj
0 MasterToster 0 Opublikowano 13 Grudnia 2009 W marketach budowlanych np. castorama, praktiket itp. a cena 1-2 zł za 20 sztuk Cytuj
0 firawerkoman 7 Opublikowano 13 Grudnia 2009 bez problemu dostaniesz to w takich sklepach jak Castorama, Praktiker czy Leroy Merlin. Pytaj o plastikowe opaski zaciskowe do kabli. Cytuj
0 fpshooter 12 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jako alternatywę polecam cienki miedziany drut np. ze starego transformatora z zasilacza. Koszt 0 zł a daje efekt taki jak opaska. Z doświadczenia wiem, że visco czasem się nie odpala jak połączy się "bocznie" 2 kawałki, dla pewności naciąłbym otulinę na końcu lontu wyrzutni, lub miejsce styku potraktował butaprenem wymieszanym z prochem czarnym...EDIT# Rozwiązania z drucikiem oczywiście nie polecam przy wyrzutniach z górnym umieszczeniem lontu, żeby wylatujący ładunek nie zmienił go w pocisk... Cytuj
0 Lenio 0 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ja łączyłem kiedyś lonty grubszą nitką na kilka supełków. Cytuj
0 Mlody 0 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Oooo dzięki za założenie tego tematu bo już miałem tworzyć taki sam Wybiore opaski zaciskowe albo tak jak lenio sznurek Cytuj
0 firawerkoman 7 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Moim skromnym zdaniem opaski są lepsze bo nie przepali ich palący się lont w przeciwieństwie do sznurka. Gdyby lont byłby napięty to po przepaleniu sznurka może puścić połączenie i nic nam nie odpali.U mnie w sklepie opaski są za 5 pln/100 szt. długości 10cm nie jest to dużo a pewność jest 99% Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Tylko opaski. Żadnych nitek, sznurków czy taśm izolazycjnych. Nie zdają one niestety zawsze egzaminu. Cytuj
Pytanie
Mati88 1
Mam taki problem z połączeniem lontów ... Połączyłem taśmą i się totalnie nie sprawdziła.
Więc prosił bym Was, abyście mi poradzili czym łączyć.
Z góry dzięki.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi