Skocz do zawartości

[Test] ATN3 Achtung od Jorge vs. HE0008 Duży Achtung z Hesti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównanie największych petard dostępnych w Polsce od Jorge i Hesti.
Zakładam nowy temat , ponieważ toczy się kilka dyskusji w kilku tematach , a ja dysponuje filmem i...doświadczeniem :razz:
Achtung od Jorge jest mniejszy niż ten z Hesti , co przekłada się na ich moc.
Petardy były testowane na otwartej przestrzeni , film kręcony z około 150m przy otwartych oknach.
Do oglądania polecam użyć słuchawek , wtedy różnica w jakości dźwięku jest spora , co umożliwia porównać moc obydwu petard.

Mój wniosek jest taki :
Achtung od Jorge odpalony jako pierwszy(oczekiwałem po nim naprawdę mocnego grzmotu) po prostu przywalił jak K0204 , co zupełnie mnie zdziwiło(test został powtórzony na drugiej petardzie , w celu wyeliminowania możliwości wady fabrycznej).
Achtung z Hesti walnął nieznacznie mocniej , lecz bass powstały "z wybuchu" był naprawdę potężny (aż szyby zadrżały).
Później[niestety nie ma tego na filmie] została odpalona FP3New od Jorge , która dorównała , a nawet przegoniła obydwie w/w petardy.

Film :

- FP3 New
Gość karmel5061
Opublikowano

Śmieszny jesteś ty i twój cały "test"......to nie były achtungi to po pierwsze.Po drugie to huk tego super "testu" to nic.A po trzecie i czwarte to kamil i mpi ciągle mówią ze huku nie da się nagrać. :mad:A jeśli to nawet to miałeś jakieś gówno a nie prawdziwe ATN3 z Jorge,mam ATN3 I HE0008 są takie same. :roll:

Opublikowano
Później[niestety nie ma tego na filmie] została odpalona FP3New od Jorge , która dorównała , a nawet przegoniła obydwie w/w petardy.

Czy FP3NEW też była odpalana w odległości 150 m ?

Miałem okazje słyszeć i FP3NEW i ATN3 i napewno nie były porównywalne !
Gość karmel5061
Opublikowano

Czy FP3NEW też była odpalana w odległości 150 m ?

Miałem okazje słyszeć i FP3NEW i ATN3 i napewno nie były porównywalne !

Kolejny dowód ze FIREMAN ściemnia :idea: Zaraz pewnie Fireman napisze że porównał Piccolo do ATN3 i dla niego Piccolo jest lepsze...
Opublikowano

FM ty te petardy do śniegu wrzuciłeś?? Bo jak tak to wiesz cały test można sobie wsadzić w d :wink:

Gość karmel5061
Opublikowano
FM ty te petardy do śniegu wrzuciłeś?? Bo jak tak to wiesz cały test można sobie wsadzić w d :wink:

Właśnie.A to że odpalał w sniegu jest pewne bo w całej POLSCE jest śnieg.
Opublikowano

karmel takie teksty to sobie możesz do kolegów z pierwszej gimnazjum w stylu JP mówić , a nie dorosłych ludzi w miejscu publicznym.
Po drugie dziwi mnie , że załoga karmi kolejnego trolla od TP zamiast banować w momencie , wtedy chociaż pozostaję uraz na kilka lat.
Sądząc po wieku to sam jesteś na etapie pikolaków , a achtunga to może na wystawie u gościa z bazaru widziałeś.

Teraz do saek`a i mpiwowskiego :
Petardy stały pionowo i wszystkie były odpalane w tym samym miejscu , z tej samej odległości(dzisiaj może zrobię jeszcze film FP3 z daleka).
Jak już było powiedziane , żaden film nie odzwierciedli huku , ale chociaż w małym stopniu może zobrazować różnice(ale do tego potrzebne są słuchawki , które mają chociaż średnie podbicie basu) , ale niektóre dzieci w wieku 13 lat nie potrafią jeszcze czytać ze zrozumieniem pierwszego postu.

Jeszcze dwie fotki porównawcze :

http://i50.tinypic.com/2z6xn5j.jpg
http://i45.tinypic.com/34sntb4.jpg

Gość karmel5061
Opublikowano
karmel takie teksty to sobie możesz do kolegów z pierwszej gimnazjum w stylu JP mówić , a nie dorosłych ludzi w miejscu publicznym.
Po drugie dziwi mnie , że załoga karmi kolejnego trolla od TP zamiast banować w momencie , wtedy chociaż pozostaję uraz na kilka lat.
Sądząc po wieku to sam jesteś na etapie pikolaków , a achtunga to może na wystawie u gościa z bazaru widziałeś.

Teraz do saek`a i mpiwowskiego :
Petardy stały pionowo i wszystkie były odpalane w tym samym miejscu , z tej samej odległości(dzisiaj może zrobię jeszcze film FP3 z daleka).
Jak już było powiedziane , żaden film nie odzwierciedli huku , ale chociaż w małym stopniu może zobrazować różnice(ale do tego potrzebne są słuchawki , które mają chociaż średnie podbicie basu) , ale niektóre dzieci w wieku 13 lat nie potrafią jeszcze czytać ze zrozumieniem pierwszego postu.

Jeszcze dwie fotki porównawcze :

http://i50.tinypic.com/2z6xn5j.jpg
http://i45.tinypic.com/34sntb4.jpg

Tak tylko to nie ja mam 3 ostrzeżenia za przezywanie.Uwież mi miałem już trochę achtungów więc nie gadaj głupot.
Opublikowano

Zgodnie z obietnicą jest Film FP3 New :

Opublikowano
Zgodnie z obietnicą jest Film FP3 New :

Strasznie slabo ja slychac....snieg??
Opublikowano

...deszcz

Pamiętaj że ŻADEN filmik nie odwzorowuje huku petardy. Tylko odczucia osoby odpalającej/obserwującej się liczą...