dom3lek 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Witam, niedawno kupiłem wyrzutnie z biedronki 10 strzałową za 25 zl, jak bede podpalac to tylko mam ta folie z lontu sciagnac czy jeszcze cos na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieek95 1 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Możesz z góry taką przezroczystą folie jeśli jest a ten kolorowy papierek zostaw(nie trzeba zdejmować) i folie z lontu też ściągnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dom3lek 0 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 A molgby mi ktos pokazac to na zdjecie bo pod ta folia jest taki papierek i pisze tam jorge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Poki 17 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Możesz zerwać folie z papierkiem, ja tak robię. Możesz zostawić papierek i zerwac tylko folię. Oba rozwiązania są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Dla pewności zerwij przeźroczystą folie. Tą z napisem jorge zostaw.Potem obłóż wyrzutnię by się nie przewróciła (koniecznie) a na koniec zdejmij osłonę lontu i odpal wyrzutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maurycy 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 ja także zrywam i folie i papierek/ sreberko... wtedy zawsze mam pewność że każda kulka wystrzeli prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaN 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Tiaa..Ja to też przerabiałem -> http://www.forumfajerwerki.pl/kilka-pytan-...rkow-vt4323.htmA za poważny sposób uważam Maurycego. Jak nie oderwiesz tego, odłamki będą latać wokół ciebie, co nie jest przyjemne. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 sam jesteś nie poważny stoisz 1-2m od wyrzutni, że odłamki lecą na was?? bez jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maurycy 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 mpi co się denerwujesz... napisał właśnie, ze poważny jest mój sposób... bo w innym przypadku odłamki lecą blisko Ciebie;) więc czytaj dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirotechnika 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 był film instruktażowy Pana PaulWinter czy coś takiego(sory jak źle napisałem) i on tam poruszał temat odpalania wyrzutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 jakie odłamki?? co wy wygadujecie??Powtarzam, stoicie 1-2 m od wyrzutni, że na was lecą?? bo tylko w takiej odległości mogą na was lecieć odłamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DragsteR. 0 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 O jakich odłamkach w ogóle mówicie? Nie widziałem jeszcze żadnych odłamków z wyrzutni, co najwyżej drobne kawałki sreberka, które mam zwyczaj zostawiać, co także radzę autorowi tematu. Zawsze zrywam natomiast zewnętrzną, przezroczystą folię i wszystkie wyrzutnie odpaliły jak do tej pory prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaulWinter 2 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 był film instruktażowy Pana PaulWinter czy coś takiego(sory jak źle napisałem) i on tam poruszał temat odpalania wyrzutni Dokładnie. Nie wnikać w pisownie Lepiej jest sprawdzić, czy wszystko z wyrzutnią ok, choć oczywiście niektórzy tego nie robią. Nie jest to czynność obowiązkowa. Co do odłamków. Mi jeszcze nigdy nie wybuchła wyrzutnia, ale myślę, że jest tam trochę twardych kawałków, którymi moglibyśmy dostać, gdybyśmy stali blisko. Tymczasem odległość podawana w instrukcjach, czyli 20-25m jest niemal 100% bezpieczna. Wiadomo, że jakieś wybryki mogą się zdarzyć, ale to wyjątki. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banba 0 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 co wy gadacie haha wgl ktos dostał tym sreberkiem ?to jest praktycznie nie mozliwe :roll: :cry: chyba chodziło wa o odłamki ładunków a nie sreberka haha xD a co do tematu ja odrywam tylko ta pierwsza przezroczysta folie bo nie widze sensu odrywac sreberka :mrgreen: siła wyrzutu napewno je rozwali w mnieniu oka xD :o a i od lontu tez zdejmujesz :mrgreen: eh trzeba kiedys zrobic serio ten filmik jak z Hesti jak odplac bezpiecznie fajerwerki xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dom3lek 0
Witam, niedawno kupiłem wyrzutnie z biedronki 10 strzałową za 25 zl, jak bede podpalac to tylko mam ta folie z lontu sciagnac czy jeszcze cos na górze?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi