Klaniam sie, mam do osob doswiadczonych pytanie: Jakie pozwolenia dotyczace materialow pirotechnicznych i jakie wymogi trzeba spelnic zeby zrobic pokaz wewnatrz pomieszczenia ? Zalozenie jest takie, ze do pokazu uzywane sa tylko i wylacznie materialy z pirotechniki scenicznej - nie wynagajace pozwolen.
Chodzi mi tu o to, ze chyba nie ma przeciez atestow swiadczacych o nietoksycznosci danego typu materialow ? Nie ma takze pozwolen mowiacych o tym, ze uprawniaja do wykonywania pokazu wewnatrz pomieszczenia. Jak zatem zapewnic klienta o tym, ze podczas pokazu nie podpalimy hotelu trujac uprzednio wszystkich zgromadzonych?
Tak samo niby wg jeden z ustaw od ladunkow niewzlatujacych nalezy zachowac odlegosc minimum 30m, ale to jest przeciez bzdura i firmy obslugujace rozne telewizje czy koncerty musza miec jakies rozwiazanie prawne na to ?
Serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Krzysztof
Pytanie
hetmond 0
Klaniam sie,
mam do osob doswiadczonych pytanie:
Jakie pozwolenia dotyczace materialow pirotechnicznych i jakie wymogi trzeba spelnic zeby zrobic pokaz wewnatrz pomieszczenia ?
Zalozenie jest takie, ze do pokazu uzywane sa tylko i wylacznie materialy z pirotechniki scenicznej - nie wynagajace pozwolen.
Chodzi mi tu o to, ze chyba nie ma przeciez atestow swiadczacych o nietoksycznosci danego typu materialow ?
Nie ma takze pozwolen mowiacych o tym, ze uprawniaja do wykonywania pokazu wewnatrz pomieszczenia.
Jak zatem zapewnic klienta o tym, ze podczas pokazu nie podpalimy hotelu trujac uprzednio wszystkich zgromadzonych?
Tak samo niby wg jeden z ustaw od ladunkow niewzlatujacych nalezy zachowac odlegosc minimum 30m, ale to jest przeciez
bzdura i firmy obslugujace rozne telewizje czy koncerty musza miec jakies rozwiazanie prawne na to ?
Serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Krzysztof
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi