konrad940 1 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 INWAZJA ŚWIATŁA FIRE AND DANCE Lotnisko - Częstochowa RudnikiKościelec, ul Jana Pawła II 101, 42-240 Rudniki300 000 WATÓW NAGŁOŚNIENIADziesiątki urządzeń laserowychSetki urządzeń świetlnychMegawaty prąduTony pirotechnikiWYSTĄPIĄ Safri Duo, Shaun Baker & MaloyFragma Candy Girl DJ ADHD KararockersSpektakl Ognia, Światła, Laserów, Obrazu i Dźwięku Najnowsze osiągnięcia techniki audiowizualnej i pirotechnicznejw niepowtarzalnej multimedialnej kompozycji.Designed by Widowiska.comZałożenia scenograficznewykreowanie imponującej plenerowej i wielofunkcyjnejprzestrzeni eventowo – koncertowej (200 000 mkw) Scena Główna ogromna scena wypełniona scenograficznie różnorodnymi nośnikami multimedialnymi, różnorodna konfiguracja przestrzenna wewnątrz i na zewnątrz scenywielkoformatowe ekrany projekcyjne o powierzchni 2000 mkw wielkoformatowe projekcje na ekranach,zintegrowane projekcje filmów i grafiki komputerowej 3Dzsynchronizowany z muzyką i efektami pirotechnicznymi show świetlno – laserowy1.Program Ramowy:14:00 - oficjalne rozpoczęcie imprezy przez prowadzących , uruchomienie aktywności i animacji dla Widzów (miasteczka sponsorskie, park gastronomiczny) 14:10 - Kararockers 14:50 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 15:00 - Kararockers15:40 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 15:50 - Kararockers16:30 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 16:40 - DJ ADHD feat. Marek Krupa & Kasia Malenda 17:40 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 17:50 - DJ ADHD feat. Marek Krupa & Kasia Malenda 18:40 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 18:50 – Candy Girl19:30 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 19:40 – Fragma 20:20 - wejście prowadzących (animacje, konkursy) 20:30 - Safri Duo21:10 - wejście prowadzących (animacje, konkursy)21:20 –Shaun Baker Live Act21:59 - wejście prowadzących - zapowiedź głównego punktu programu 22.00 INWAZJA ŚWIATŁA - FIRE AND DANCEW oczekiwaniu na zmrok w rytm muzyki dance (koncerty na żywo) będziemy się bawić i rozgrzewać.ZOBACZ MUZYKĘ Gdy zapadnie zmrok rozlegną się dźwięki monumentalnej, specjalnie przygotowanej muzyki i cała przestrzeń sceny i okolic rozbłyśnie gamą różnokolorowych ogni sztucznych, ekranów LED, świateł i laserów.DOTKNIJ ŚWIATŁA Goście znajdą się w otoczeniu wygenerowanych laserowo świetlnych płaszczyzn, fal i tuneli, zaś na specjalnych ekranach wielkoformatowych, kurtynie dymnej wyświetlane będą efektowne grafiki i animacje. POCZUJ DŹWIĘK Największe w Polsce ekrany wielkoformatowe o powierzchni blisko 2000 m2 będą idealnym i niezwykle efektownym elementem na tej imprezie. Wyświetlane na nich animacje oraz odkładające się różnobarwne światła będą wyglądały niezwykle zjawiskowo. Kolejne elementy widowiska zostaną wzbogacane o efekty specjalne tak aby całość nabrała jeszcze większego rozmachu. Wiele z tych efektów zaprezentowanych zostanie po raz pierwszy w Polsce. Ostatnim elementem widowiska będzie połączenie wszystkich mediów. Pirotechnika „strzelana” z kilku stanowisk, dziesiątki laserów , Świetlne działa, efekty ogniowe gwarantują niezwykły i niezapomniany efekt. To godzinne widowisko na zawsze zmieni Wasze postrzeganie muzyki i światła. To będzie przeżycie, o którym będzie mówiło się przez lata. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 26 Września 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Zh363NF659gNareszcie mamy najlepszy dowód na to, że fajerwerki + lasery jednocześnie = katastrofa. Bez tych kolorowych krech walących po gałach byłoby przepiękne widowisko. Cytuj
konrad940 1 Autor Opublikowano 26 Września 2010 Filmik nie odzwierciedla tego co było naprawde tak samo osoby które stały poza terenem imprezy mowią że tak sobie.Ja jako obsługa techniczna byłem wszędzie pod sceną itp. itd. i z pod sceny wyglądało to pieknie chociaż nie ukrywam że w planie imprezy jak pisało kilka ton prio było raczej nie prawdą.... Cytuj
Sabistik 0 Opublikowano 27 Września 2010 Dawno takiej porażki, z tyloma ilościami błędów i niedziałającego sprzętu nie widziałem. Przecież to była komercyjna impreza na która bilety nie mało kosztowały.Moja recenzja: http://www.facebook.com/note.php?note_id=475587135239 Cytuj
basto 0 Opublikowano 27 Września 2010 Witam,Wtajemniczeni wiedza, ze jestem jedna z osob, ktora odpowiada od strony technicznej przy widowiskach... Jest mi wiec ciezko wypowiadac sie za innych, wiec tylko skomentuje nasza prace...Coz trudno mi zgodzic sie z przedmowcami, ze pirotechniki bylo malo - uwazam ze bylo jej po prostu za krotko!!! i jesli ktos przyjechal tylko pod katem spektaklu pirotechnicznego to mogl czuc niedosyt (sam mialem)... Czytalem, ze ludzie porownuja to do PYROMAGIC ale to jest zupelnie inna bajka... Tam strzelamy tylko pirotechnike i wszystko pod nia ustawiamy, wiec jest dobrze wyeksponowana... PYROMAGIC to nie show laserowo swietlne tylko FESTIWAL FAJERWERKÓW ... Wracajac do F&D to jakby sie popatrzec pod katem odpalonych w danym czasie ladunkow oraz niskiej pirotechniki to robi wrazenie... Nie wiem ile dokladnie wagowo bylo tej pirotechniki ale wiem ze przyjechalismy 4 busami i troche zabawy z podlaczaniem bylo :rolleyes: ... Zawsze mowie ze pirotechnika i laser potrzebuja warunkow, ktore sie wzajemnie wukluczaja :blink: (pirotechnika nie lubi za duzo dymu, a laser nie lubi miec rozswitlonego tla - mianownik wspolny musi byc ciemno B) ) wiec strzelajac je w jednym czasie to trudno mi sie nie zgodzic z vel .. Teraz troche abstrahujac - ciesze sie ze pogoda nam dopisala ...Jest troche filmikow na YT, wiec ja wybralem troche inny niz vel... Jesli chodzi o pirotechnike to najlepiej bylo 300m od sceny http://www.youtube.com/watch?v=fyuLbMdWDP0Podsumowujac - taka byla rezyseria widowiska... To tyle i mysle ze na temat :lol: Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 27 Września 2010 Dokładnie, fajerwerki i lasery jednocześnie po prostu się wykluczają. To tak jakby na jednej scenie dwóch wykonawców grało dwie różne piosenki. Pirotechniki było sporo, były wpisane w świetną choreografię, jednakże organizatorzy mogli pomyśleć o innym typie sceny, np. o takiej jak była na PyroMusikale w Berlinie, czyli przezroczystej. Oby za rok udało się zorganizować Inwazję Światła drugi raz, ale tym razem z uwzględnieniem uwag widzów Bo teren ma potencjał, a historia MPPIL-ów dodatkowo pobudza apetyt. Miałem nawet dwie wejściówki na teren imprezy, ale nie z nich nie skorzystałem i chyba lepiej będzie nie martwić się z tego powodu, tylko udać się na lotnisko w Rudnikach za rok... o ile będzie II edycja!BTW: Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że lepsze fajerwerki są na byle dniach dzielnicy... Po prostu będąc wnerwionymi organizacją nie potrafią docenić piękna sztucznych ogni, które przecież tworzyły piękne show (jeszcze gdyby nie te lasery...). Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 27 Września 2010 W Częstochowie mnie w prawdzie nie było, ale przerabiałem podobną imprezę w Jaworznie. Pomijam fakt, że skala może nieco inna, ale założenia te same czyli muzyka + lasery + piro czyli tak jak napisali vel i basto wyżej coś co nie może zaistnieć w jednym miejscu i czasie (no może poza widowiskami typu Wielka Parada Smoków). Pokaz musiał robić wrażenie, plan zbliżony do tego na Wiankach i przyzwoita ilość materiału zrobiły swoje. Jednak długość pokazu no i lasery w tle mogły spowodować, że ludzie czuli niedosyt, zwłaszcza, że impreza była biletowana.fps Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi